reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

6 miesiecy i nie ma oznak zabkowania

ja smaruje dziąsełka dentinox gel, mam jeszcze Orajel. ten drugi jest bardzo skuteczny, wszystko po nim dretwieje i własnie dlatego Julka go nie lubi bo normalnie paraliżuje jak sie go za duzonałozy wiec trzeba na to uwazac. Jak go kiedys sprobowałam to cały język miałam zdretwiały:baffled:. Poza tym jak juz widze ze ja te ząbki bardzo męcza to daje cos przeciwbolowego, ale ogolnie Julka ząbkowanie jak do tej pory znowi bez wielkiej tragedii owszem jest bardziej mecząca i marudna, czesciej sie budzi w nocy, ale nie płacze, nie ma temperatur itp. obu przy 5 tez tak było

reklama
Ja tez Gracjankowi nie podaje codziennie syropu przeciwbolowego, jak juz widze, ze bardzo Go boli to daje, ale nie zawsze tez daje taka dawke jak powinnam, daje mu mniejsza, niekiedy tez smaruje mu dziaselka sacholem - jest jak dla nas bezkonkurencyjny, stary sprawdzony lek!

Ale czy sachol można podawać takim maluszkom?? Pytam bo zawiera salicylan choliny a salicylany chyba nie bardzo u małych dzieci:no:

Aaga ja miałam Bobodent i działał tak samo jak Orajel, wszystko zdrętwiałe :tak:, z tym, że Nikusiowi to wcale nie przeszkadza :-D.

w ulotce jest napisane zeby nie podawac sacholu dzieciom, chyba ze po konsultacji z lekarzem dlatego kiedys pytalam pediatry i powiedzial zeby zostac przy zelach typowo dla dzieci:tak:

Super Elu :tak:, u Nas niestety dolne piątki dają się już bardzo we znaki, jest marudny i pokazuje, że boli, wieczorem wkłada sobie rączki do buzi i sięga kciukiem, żeby się podrapać :confused:.

reklama
w ulotce jest napisane zeby nie podawac sacholu dzieciom, chyba ze po konsultacji z lekarzem dlatego kiedys pytalam pediatry i powiedzial zeby zostac przy zelach typowo dla dzieci:tak:

U nas zalecił to pediatra i nic szczegolnie zlego sie nie dzieje, oprocz ulgi, zreszta kiedys byl tylko sachol i nic sie dzieciom nie dzialo

Do góry