ewe111
Aktywna w BB
Moja niunia urodziła sie 27.12.2005 i we wrzesniu idzie do zerówki....nie wyobrazam sobie zeby mała poszła do pierwszej klasy.....ma cały rok do " tyłu" i wiadac te braki do rówiesników urodzonych np. w styczniu...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja kocham ciszę.
Nie lubię jak coś mi brzdęka bez sensu.
Dlatego TV nie oglądam.
A muzykę włączam jak chcę posłuchać.
Największy odsetek młodych ludzi zakładających własne firmy, wcześnie usamodzielniających się i z otwartymi umysłami mają skandynawowie. A u nich szkoła zaczyna się od 7 lat (Szwecja, Finlandia) i do 10 lat dzieci uczą się metodą montessorri. Dzieci te później zaczynają czytać i pisać niż ich europejscy koledzy, ale za to właśnie kreatywność, pomysł na siebie i umiejętność realizowania swoich pomysłów jest tam na wysokim poziomie.
My obecnym systemem szkolnictwa hodujemy pracowników nie pracodawców, oni stawiają na rozwój indywidualny.
Jagoda, nic dodać nic ując, jeśli chodzi o diagnozę polskiego systemu szkolnictwa. widzę 'efekty' po moich studentach, ludziach jacy wykują na pamięć wszystko jak sądzę, ale nie przedstawią tego własnymi słowami, nie wyciągną wniosków.
i tak naprawdę często zadaję sobie pytanie po co mi były nerwy przed lekcjami fizyki, po co korki z matmy, po co ściąganie z chemii, znajomość budowy pierwotniaka i rozmnażania obleńców, skoro nie wiem, jak nazywają się niektóre drzewa, nie rozwiążę dziś równania z dwoma niewiadomymi, a znam tylko wzór na wodę. a i to nie wiem po co.