reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

:-)

Anulko - trzymaj się dzielnie, na szczęscie teraz lekarze potrafiąsobie poradzić z dużymi problemami więc na pewno bedzie dobrze, nawet jeśli będziesz musiała poleżeć trochę w szpitalu (tylko jak tam będzie z dostepem do internetu? ::) )
TRZYMAM KCIUKI!!

reklama
anulko wiem jak to jest bo ja w pierwszej ciąży mialam to samo, od początku mialam jakieś problemy.
Najpierw plamienia no i oczywiście szpital też zaliczylam a później gdzieś około piatego miesiąca miałam właśnie takie twardnienie brzucha i byłam do końca ciąży na Fenoterolu.
Ale wszystko dobrze sie skończyło i mam nadzieję, że u ciebie też wszystko bedzie ok !!!

Sylvi- serdeczne gratulacje, przybywa nam chlopaczkow listopadowych a tak sie Klementynka z poczatku martwila czy oby jeden sie znajdzie:) A tu taki urodzaj:)
Anulka- trzymaj sie dzielnie, jeszcze raz najwazniejsze ze jestescie pod stala kotrola i kazdy potencjalny problem jest widoczny natychmiast a to 90% sukcesu!!!!!
Synek stuka i puka wiec ma wiele sil, zlaczcie je razem a rezultat murowany:)
goraco pozdrawiam

Dziekuje wam dziewczyny za slowa otuchy.Tofakt jestem pod stala opieka dobrego gina ktory ciagle mi powtarza ze wizyty co 2tyg ale gdyby cos sie dzialo to mm dzwonic(i wie z kim rozmawia bo kiedys jak dzwonilam do niego a potem bylam za tydzien na wizycie to zapytal czy jest cos si8e zmienilo od czasu gdy dzwonilam).No niestety KLEMENTYNKO ale jesli szpital to odciecie od netu na jakis czas i od was przede wszystkim ale obiecuje ze myslami bede tutaj a po powrocie nadrobie zaleglosci.ANIAM ja fenoterol biore juz od 16tyg ciazy w roznych dawkach tzn zaczelam od 3 dziennie przez 2tyg bralam go co 4godz a tereaz musze brac ciagle 4razy dziennie a jak mimo to brzusio bedzie twardnial to znow co 4godz.Ania a czy ty tez sie tak trzeslas po tym fenoterolu?Dodam ze na pol godz przed fenoterolem biore isptin.

U mnie wszystko było ok nie trzęsłam się ale wrazie czego miałam przepisana NO-SPę i mialam ją zażywać gdybym czuła, że ze mną jest coś nie tak.
Isoptin też bralam do tego Fenoterolu podobno obniża cisnienie, ktore Fenoterol wzmaga :)
Anulko trzymaj się !!!

Nospe tez biore stale 3razy dziennie ale i tak sie trzese. Kroplowka z fenoterolem to dopiero odjazd ale wiem ze dla mojego baka zniose wszystko a z waszym wsparciem bedzie mi latwiej.

Anulka trzymaj sie cipelutko i napeweno wszystko bedzie dobrze,ja biore feneoterol i isoptin jakos od 15 tyg ciazy chociaz nic sie nie dzialo zlego ale lekarz mi przepisal bo mowi ze ciaza blizniacza jest ciazą wysokiego ryzyka i napewno juz zostane na tych tabletkach az do rozwiazania ciazy,a na samym poczatku przyjmowania tych tabletek fenoterolu rece mi sie trzesly jak oszalale i strasznie szybi bilo mi serce i poskonsultowaniem z lekarzem na sam poczatek poki organizm sie nie przyzwyczaji kazal mi brac po pol tabletki ale czesciej i terz zazywam juz cala i jest ok chyba oraganizm sie przyzwyczail.GORACO POZDRWAIAM!!! i trzymam kciuki Anula!!!

Ja też biorę fenoterol od 18 tygodnia, co 4 godziny po pół tabletki a na noc całą. Na początku trzęsły mi się ręce ale teraz już w porządku. No i ciśnienie mi się podniosło trochę ale to dobrze bo do tej pory miałam marne 90/60 i chętniej spędzałam czas w łóżku. :D Już nie czuję, żeby mi brzusio twardniał więc muszę się spytać gina czy mogę odstawić lub chociaż zmniejszyć dawkę. W końcu po co niepotrzebnie robić ćpuna z maleństwa. :D

Hej!
Co u nas dzis tak cicho??? Czyżby wszystkie wyjechały na wakacje???
Ja w sobote byłam u doktorka, wszystko OK. Serduszko biło, dzidzia sie wierciła. A 20 idę na USG, mam nadzieję że sie okaże kto tam w brzuszku siedzi. Mój maż nie chce wiedzieć. Ja twierdzę że musimy sie dowiedzieć, bo jak narazie to mówimy do niej Martynka, a jak się okaże że to Kubuś ...

reklama
Ja też dzisiaj byłam u gina. Wszystko w porządku, maleństwo strasznie ruchliwe. Powiedział, że mogę zminiejszyć dawkę fenoterolu bo z szyjką wszystko w porządku. No i posłał mnie na badania: krzywa cukrowa i przeciwciała. Już się szykuję na glukozę..bleee :D

Do góry