reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

:-)

Mój lekarz kieruje mnie na badania co 4 tygodnie. Wyniki są w porządku, poza tą nieszczęsną hemoglobiną. Cukier trzeba robić zeby stwierdzic czy nie ma się cukrzycy ciążowej. ja cukier robiłam juz 2 razy i mam go w normie. Raz też robiłam test na obciążenie glukozą 50g. (ohydne, ale do wypicia, najgorsze że na pusty żołądek). Wynik mam dobry bo przed podaniem miałam cukier 85 a po tej glukozie 107 (norma jest do 140) więc mój lerzarz powiedział,że cukier zrobimy jeszcze raz.
Żabciu ja bym na twoim miejscu zrobiła sobie badania w prywatnym laboratorium.

reklama
Z tego co pamiętam to Żaba mieszka poza Polską, ale może się mylę :)

Nie wiem czy będę miała czas wieczorem więc już teraz się pożegnam bo jedziemy

na wakacje  
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Trzymajcie się Brzuszków dziewczyny!!!

No nieciekawie to wygląda  :mad:
Ale to tylko prognoza i moze wczle się nie sprawdzić :)
Ja tobie życzę dużo slonka i przepieknej pogody :laugh:
7.gif

Klementynka-kronikarz dobrze pamieta:) Przyszlo mi ciaze przechodzic poza Polska. Jestem w Kanadzie gdzie teoretyczny rozwoj technologii ma sie nijak do stosowanej profilaktyki i kazde badanie trzeba wyszarpac a czesem poprzestac na niczym... Koszty prywatne sa ogromnie wysokie ze nie wspomne ze bez adnotacji lekarskiej moge do woli zebrac o zrobienie platnego badania, co kraj to obyczaj ale szlak mnie trafia ze ktos moze myslec ze Polska jest zacofana, ze ma gorszy sprzet czy medycyne, tutaj to jendna wielka zenada nawet nie ma 3d USG choc to najmniej wazne...
No nic jak nie zrobi mi gin badan na cukier przy nastepnej wizycie znow bede musiala zterroryzowac lekarza rodzinnego, na szczescie Polak.
pozdrawiam i dziekuje za porady
Klementynko zycze udanych wakacji

A ja myślałam, że gorszej od naszej Opieki Zdrowotnej niema a tu proszę, niespodzianka.Dziewczyny, chyba musimy cieszyć docenić to co mamy. A Ty Żabko trzymaj się dzielnie.

Ale fajnie ż etak dużo świeżo upieczonych mam będzie w listopadzie, jestem jedną z nich. Już 21 ydzień a mnie ciągle męczą nudności i wymioty, no i ta anemia od początu, zęby to chyba będę miała jak wegiel czarne po ciąży :) Pozdrawiam

reklama
Widze, ze nikogo tutaj nie ma.
Chyba wszystkie listopadowe mamusie zabrały swoje dzidziolki na wakacje, tylko ja taka wyrodna???
Ale dziś moja siostrzenica ma szóste urodzinki. Jadę na pyszna wyżerkę. Moja siostra super gotuje, a jej teściowa to mistrz w pieczeniu placków i torta!!! Mój brzusio będzie dziś olbrzymi. Ja ciągle jestem głodna.......

Do góry