reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

:-)

Mnie też czeka glukoza w czwartek. Najgorsze jest to, że trzeba być na czczo a ja po przebudzeniu najpierw idę do kuchni coś zjeść i na dodatek od początku ciąży mam wstręt do słodkiego. Zamiast glukozy wolałabym kotleta :D

reklama
Ja też jutro idę do lekarza i napewno tez dostanę skierowanie na glukozę beeeeeeeeeee !!!
Jest naprawdę ohydna, no ale jakoś muszę to znieść ;)

WITAM:) jakos nie moge dac obrazka w to miejsce co tekst jak to zrobic probuje juz od jakiegos czasu i nic a wydaje mi sie ze dobrze wszystko robie,moze mi pomozecje bo teraz dalam jedynie w miejsce obrazlka ale tam nie wyraznje widac, chce wam pokazac moj duuzzzy brzusio ktory  wydaje mi sie juz bardzo duzy jak na 23 tydz niekturzy sie smieja ze wygldam juz jak na 9 mc,a mi tu jeszce zostala mniejsza polowy az sie boje co to bedzie we wrzesniu albo pazdierniku to chyba beda mnie toczyc hehe ogolnie jestem niska osoba i drobnej budoway ale musze przyznac ze juz sporo przytylam przed ciaza moja waga wynosila 48,49 kg a teraz waze juz 56 kg a wiec sporo juz mi sie przytylo az sie boje kolejnych miesiecy ale pocieszam sie tym ze to wszystko dla naszych malenstw i po ciazy wroce spowrotem do swojej figury.Jestem ciekawa i tak sie zastanawiem czy wasze brzuszki sa tez takie duuzze czy tylko moj tak szybko rosnie napeweno jest to spowodowane tym ze nosze dwojke malenswt.az boje sie myslec jak bedzie wygladal moj mega brzuszek w pazdzierniku.POZDRWAIM i mam prozbe jak macje fotki swoich brzuszkow przeslijcie.

Hej Sylvi23!
Ja też mam zawsze problem z wstawianiem zdjęc ale skrupulatnie czytam instukcję w dziale ciąża poród i " Jak wstawić zdjęcie" tam jest naprawdę świetnie to napisane tak że da się zrobić.
Pozdrawiam.

Hej dziewczeta, prosze powiedzcie mi jak to jest z ta glukoza, cukrem we krwi czy czyms w tym stylu? Na ile to istotne by badac i czy jesli sie dobrze czuje (tak mi sie przynajmniej wydaje) to mimo tego moze sie cos dziac?!!
Jestem okropnie zagubiona bo czytam skrupulatnie 'madre ksiazki' czy porady i widze ze badanie krwi i moczu jest teoretycznie standartowe co miesiac przy kazdej wizycie, ze wazne jest wykryc wczesnie niedokrwistosc i ewentulanei cukrzyce ciazowa a tymczasem ja od czasu 13 tygodnia nie mialam zadnego badania robionego, pani gin. sie tylko pyta jak i co czy wszystko OK i finito, nawet nie przewiduje juz zadnego USG chyba zeby cos zaczelo sie dziac ale jak ona to wykryje skoro badan nie robia?!!!
Staram sie nie panikowac jeszcze ale zaczynam sie denerwowac czy aby mojemu malemu chlopczykowi cos nie zagraza co mozna by latwo wyeliminowac a tylko ja nie wiem nic !!!
Jakiem moga byc obiawy niedokrwistosci i cukrzycy?!!

sylvi23 tu masz napisaną instrukcję wklejania zdjęć, tak jak napisała cammi znajduje się ona w dziale "ciąża i poród".
https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,1168.0.html

Żabko jak się niepokoisz o swojego maluszka to zarządaj od lekarki skierowania na badania albo zmień lekarza bo ci państwowi z reguły maja limity i niechętnie dają skierowania.
A jak naprawdę nic nie da się zrobić to możesz wykonać badania w laboratorium odpłatnie i później skonsultować je z lekarzem.
Ja chodzę do lekarza prywatnie ale też miałam robione dopiero raz badania, były ok więc nie ma potrzeby kłucia sie co miesięc.
Dzisiaj idę na kolejną wizytę i napewno będę musiała zrobić znowu jakieś.

Dzieki za slowa pocieszenia.Sorki ze dopiero dzis sie odzywam ale bylo ze mna kruch wiec lezalazm plackiem.Fenoterol biore co 4godz po calej tabletce i jezeli zmniejsze dawke to do 4tabl na dzien.Dzis jest troszke lepiej-brzusio zadziej twardnieje i mam nadzieje ze pobyt w szpitalu w najblizszym czasie mi nie bedzie grozil ale juz sie z ta mysla oswajam ze zagoszcze w szpitalu na kilka dni bo gin mowil w piatek ze prawdopodobnie w ktoryms momencie ciazy i tak bedzie mnie musial polozyc w szpitalu i podlaczyc kroplowke z fenoterolem.Aha na razie mnie mija glukoza bo nie dal mi skierowania na bagania ale jak czytam ze wy to badanie juz robicie to az mnie ciarki przechodza ale na pewno zabiore ze soba cytryne to moze bedzie mi latwiej wypic.

reklama
Nie martw sie bo kazdy brzuszek jest inny.. ważne żeby maluszek w środku był zdrów..:)
a co do tej glukozy to chyba cytrynka jednym ratunkiem co ?? Czy ona ma jakiś smak oprócz słodkiego?

Do góry