reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

:-)

ja dopiero pod koniec czerwca, a też jużbym chciała :) i mam nadzieje, że przez brzuch, to już połówkowe będzie i chciałabym córeczkę zabrac..

reklama
Witajcie!
Jak byłam ostatnio u gina to kazał mi zażywać falvit, ale mam głupi problem z tym falvitem a mianowicie te tabletki są za duże i mam problem z łykaniem ich tzn. za każdym razem mam odruch wymiotny.. tyle mnie to kosztuje stersu, że wole w ogóle tego nie łykać a w zamian co? Jakie witaminy Wam przepisali?

Ja wybrałam sobie Prenatal - pani doktor mi zaproponowała kilka. Tablety są duże dośc, ale nie mam problemu z łykaniem - tzn. teoretycznie, bo ja jeszcze konczę folik i dokładnie w 13w zaczynam Prenatal.

Klementynko czemu świństwo? Tzn. duże czy świństwo? Ten Falvit jest oblany różową słodką powłoką, tak że tylko dlatego nie udało mi się go jeszcze zwrócić bo jak by był w smaku jeszcze ohydny to juz całkiem odpada.. Kurcze nie wiedziałam, że łykanie to bedzie taki problem...:(

Acha, a jak tam Wasze brzuszki? Mój to juz całkiem okazały.. ludzie juz widza i pytają czy będę miała dzidziusia.. to znaczy że naprawdę juz widać :) pracuje w kwiaciarni, tak że sporo znajomych klientów juz się pytało... Fajnie, że tak to szybko leci..czekam na pierwsze ruchy maluszka :) Pozdrowionka

Witaminki tez biore koncze kwas foliowy i od tygodnia biore Falwit i nie mam problemow z polykaniem no chyba ze lykam nospe i jak poczuje jej gozki smak to jest krucho.moj brzusio jeszcze sie kryje czyzby moja Kruszynka nie chciala byc widoczna? ;)

Cammi, duże piguły, różowe i chropowate, dlatego świństwo, no i mają jakiś taki smak... ale jakoś daję radę :) kwas foliowy już skończyłam jakiś czas temu.

A mojego brzucha jeszcze nikt nie zauważył, sami ślepcy dookoła, czy jak? Bębenek taki że hej!! Zwłaszcza po obiedzie ::)

reklama
hej, hej
ja lykam Materne i jakos idzie, tzn zauwazylam ze musze pilnowac zeby polykac to w trakcie posilku bo jak bez podkladki jedzeniowej to mialam jakies nudnosci:) Moj Maluszek tez sie jeszcze kryje,oczywiscie nie liczac wieczorow gdy czlowiek sie nafaszeruje jedzeniem.
Wreszcie zaliczylam wizyte u pani gin. i jestem szczesliwa, babka jest fajna, bedzie odbierac porod, spedzila ze mna tyle czasu ile trzeba mi bylo wiec ogromnei sie ciesze i czuje wreszcie spokoj ducha. Kolejne USG 27 czerwca i nie moge sie go doczekac moze tym razem Maluch okaze sie laskawszy i przywita sie z rodzicami:)
pozdrawiam wszystkie brzuchatki
Zaba

Do góry