reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

:-)

Byliśmy na usg  Dzidzia ma 58 mm, wymiar główki 21 mm, fałd karkowy 1,2 mm, kość nosowa jest. Wszystko w normie, jest kręgosłup, dwie półkule mózgowe, nerki, pęcherz moczowy - dzidzia już połyka wody płodowe i siusia. Widać było rączki, nóżki i paluszki:)

Na początku spała, taka skulona, ale Makowski poszturchał ja parę razy - zaczęła fikać jak szalona, wierzgała nóżkami i machała łapkami - nawet za głowę zakładała. Widać było wtedy szyjkę i pupcię:) Cała mama - wyraźnie wkurzona była, że ktoś ją budzi, kopała bardzio energicznie!

Jestem mega szczęśliwa, że wszystko w porządku - i dla takich chwil jak wczorajsze warto żyć:)

P.S. Klementynka miała rację:) W 12 tygodniu nie ma absolutnie sensu iść na 3D - znacznie lepiej widać na normalnym, za dużo jeszcze jest tych tkanek naokoło, a za mało dziecka, żeby je normalnie było widać... Na mojej fotce widać kijankę z guzami na głowie - a to podobno główka od tyłu i plecki:) Same zobaczcie: http://foto.onet.pl/upload/20/89/_472983_n.jpg

reklama
ciesze sie z toba Naturello ze twoje dzieciatko tak sie rozwija.Gratuluje.Ja robilam takie USG w zeszly czwartek(nie pokaze zdjecia ze wzgledu na brak dostepu do skanera)i moje wyniki sa troche inne ale jak mowil gin ktory robil to USG wszystko OK a moj gin gdy zobaczyl i wynik i zdjecia byl przeszczesliwy czego nie ukrywal. :laugh:

No to super! bardzo się cieszę że z naszymi Dzidziusiami jest ok. Bo niby dlaczego ma być inaczej??

Naturella,ale czy oprócz pupci widać było jakieś inne instrumenta? Czy nie wiecie jeszcze?

Czesc Kobietki:) Byłam na tym forum na samym poczatku, chyba na piewrszej stronie:) a potem byłam na zwolnieniu, źle sie czułam i dopiero teraz nadrabiam zaległosci. U mnie 13w2d, mam nadzieje, ze fasolka zdrowo rośnie i we wtorek podczas wizyty beda miała usg i podejrzę co u niej:) Ostatnie dwa miesiace były dla mnie koszmarne, wymiotowałam non stop, nic nie mogłam jesc, schudłam 4 kilo, ale powoli wracam do świata żywych:)  Pozdrawiam cały topik:)

reklama
Dodka jak chcesz, zeby suwaczek było widać od razu , to o ile pamiętam tam są trzy opcje do wyboru, spróbuj z taką co sięnie zaczyna od http; tylko od czegoś innego :)

Do góry