reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

:-)

Co do tych plamień to może trochę was uspokoję. Bardzo często zdarza się że na początku ciąży występują plamienia mogą przypominać okres albo też mogą być bardzo małe.Ale na pewno nie można tego lekceważyć.Czasem zdarza się że kobieta dowiaduje się o ciąży dopiero w trzecim miesiącu a to za sprawą tych plamień.

reklama
siemka laski!!!

Alex-jesli chodzi o twoje przeziebienie,pij herbate z duza iloscia cytryny i miodu,mozesz sobie zaaplikowac do herbatki troszke soku z malinek ale bez przegiecia,zeby cie zbyt mocno nie rozgrzalo.
Co do plamien,to moja bratowa do 3go miesiaca ciazy miala normalnie miesiaczke,u mnie tez wystapilo krwawienie ale dopiero w 12ym tc,nie wolno bagatelizowac zadnego,nawet najmniejszego krwawienia(jesli oczywiscie chce sie utrzymac dzieciatko)
a tak na marginesie to zycze wam wszystkim szczesliwego dotrwania do konca,bez zadnych sensacjii bo to nic dobrego,a i stres nie potrzebny ;)
                  Serdecznie pozdrawiam i sciskam ,Madi

Drogi Panie od wczoraj chodzę jak naćpana ze szczęścia. Musze wyglądać jak szurnięta bo ciągle się uśmiecham. Wczoraj byłam u mojego gin. Zrobił mi USG. Oglądaliśmy moje maleństwo przez chyba 10 min. Małe szalalo potwornie ruszało rączkami- machało do mamusi i całe się wierciło. Widziałam śliczne malutkie serduszko i ogólnie płakałam jak dziecko jak na nie patrzyłam. Juz teraz mi onbojętne czy tyje czy nie czy mam pryszcze i czy mnie mdli po tym co wczoraj widziałam nic mnie nie może zesmucić. Życzę wam takiej wielkiej radości jaką ja odczuwam!!!

Efka,
bardzo się cieszę z twojego usmiechu!!
życzę ci żebyś taka usmiechnięta chodziła cały czas, A Maleństwo niech ci tańczy!! :) :) :) :) :) :)

Czesc :laugh: Efka mam pytanko do Ciebie bo my jestesmy w podobnej sytuacji ostania miesiaczke mials 2 lutego i wedlug twojch obliczen w kturym ty jestes tygodniu bo wedlug obliczen mojego lekarza wychodzi na to ze dzisaj zaczyna sie 11 tydzien ciazy 13 kwietnia.Jeszcze jedno pytanko jak bylas teraz u lekarza to wchodzilas z razem z mezem i jak mialas robione usg dopoch czy po brzuszku ?? ja sie juz nie moge doczeka w ten piatek 15 jade z Rafalem do lekarza i nie mozemy sie docezkac gdy ujrzymy nasza 2 maluszkow jestem ciekawa co bedzie juz widac ale z twojego opisu wynika ze juz bardzo duzo naprawde wymachiwalo juz raczkami?? POZDRWIAM

Droga Sylwi23 ja byłam sama u lekarza, bo mój drogi mężulek nie miala czasu. Niestety miałam jeszcze usg dopochwowe i bardzo szczegółowe badania pobieraną cytologię, ważenie mierzenie ciśnienia i takie tam różne. Dostałam już książeczkę dzidzi. Na usg wyszło że tez zacząl mi się 10 tydzień. Tylko jak miałam robione pierwsze usg to wyszedł mi termin na 4.11 a teraz na 7.11. Jakies to wykręsone. Fajnie się masz że idziesz z facetem do gin, ja nie wiem czy kiedyś mnie spotka ten zaszczyt żeby mój mąz się ze mną pofatygował do lekarza.
Jak się czujecie drogie panie??? Ja tryskam energią i humorem i mam nadzieję że to będzie trwało jak najdłużej!!!!!!! ;D

Droga Efka dziekuje za odp,a co do wizyt z Rafalem to mam szczescie bo jest jeszcze na urlopie z noga i ten tydzien to ostani tydzien wolnego a potem pracac a wiec sama tez bede musiala jezdzic,ostanio jak bylismy to weszlam sama do gabinetu a teraz mam chec aby on tez widzial nasze malenstwa jak sie ruszaja w brzuszku bo to wielkie przezycje narazje mogl sobie pogladac nasza dwojke na zdjeciu z usg ale nie iwem jak to bedzie usg dopochwowe czy to nie bedzie troszke krepujace a wiec musze sie jeszcze zastanowic do piatku.Tak na marginesie to slub przelozylismy na 30 kwietnia bo w lipcu juz bym byla za gruba i to jeszcze z dwojka a dzisiaj bylam na przymiarce sukienki i juz widac duzy brzusio.GORACE POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH BRZUCHATKOW :laugh: :laugh: :laugh:

Jeśli chodzi o usg dopochwowe to zazwyczaj jest taka możliwość że można nagrać na kasetę wideo.Taka kasetka to minimalny koszt więc można zaopatrzyć się w nią wcześniej.Więc nie będziesz skrępowana a mąż zobaczy potomstwo. ;)

droga Efko najserdeczniejsze gratulacje ze 'spotkania' z Twoim Maluszkiem!!!! Ja tez sie nie moge doczekac, 27 kwietnia mam miec USG to bedzie poczatek 11 tyg. wiec moje mam nadzieje tez mi pomacha:) Zwlaszcza ze zobaczymy sie poraz pierwszy...mh... tez nie wiem czy uda mi sie malzonka zaprowadzic ale nic na sile...pozdrawiam wszystkie brzuchatki

reklama
cześć dziewczyny! jestem w 8 tygodniu ciąży 2 tygodnie temu widziałam swoją małą fasolkę na usg:)) trochę sie niepokoję bo odczuwam lekkie bóle w podbrzuszu, czy wy też tak miałyście?

Do góry