Dziewczyny mam do was pytanie dotyczace solarium w ciazy,powiem tak ze zanim zaszlam w ciaze to bardzo czesto chodzilam na solarium bo uwielbiam byc opalona ale od czasu kiedy zaszlam w ciaze nie bylam ani razu podczad niej ale 30 kwietnia mam swoj slub i sliczna biala sukienke w ktorej wygladam bardzo blado i oczywiscie w tym jedynym dniu chciala bym wygladac wyajatkowo.Mam pytanie czy jak bym chodzila tak tylko do polowy kladac sie na lozko bo mam kolezanke ktora prowadzi solarium i opala sama twarz dekolti ramiona i plecy a reszta byla na zewnatrz owinieta reczniekiem czy moglo by to jakos zaszkodzic dzidziusia???? PROSZE jak wiecie cos na ten temat to napiszcie mi bardzo wam dziekuje z gory.POZDROWIONKA w ten sloneczny sliczny dzien
reklama
cześć sylvi23 ja też jestem zwolenniczką opalania, ale odkąd dowiedziałam się,że jestem w ciąży nie chodzę na solarium. Chyba jak będziesz opalać tylko twarz i ramiona to nic nie powinno stać się dzidzi. Ja mam zamiar opalać się latem bo wiele moich koleżanek wręcz smażyło się na plaży i nic złego się nie stało. Myślę, że można się opalać ale z głową i umiarem, a najlepiej zapytaj o to swojego lekarza będziesz miała pewność 8)
ja to osobiście czekam z farbowaniem do końca 3 miesiąca trochę się boje bo w tych farbach różna chemia i mogłoby zaszkodzić dzidzi.Za 2 tygodznie ruszam za to ostro do fryzjera na wielkie farbowanie. Szczelęsobie jakiś bronzik bo na chwilę obecną jestem jasną blondynką i co 3 tygodnie mam odrosty.
witajcie mamusie listopadowe!
Piszę żeby się wam pochwalić że byłam wczoraj u lekarza i oglądaliśmy maleństwo.. juz nie takie małe 43 mm. całkiem spore a do tego śliczne.. dostałam wydruk i oglądam co godzinę.. jakie mam sliczne maleństwo w sobie rączki nóżki nawet zarys paluszków w łapkach było widać liczyliśmy jest po 5 hihi dzidzius pięknie rośnie i wszystko jest ok choć wyszło że jest 11 tyg i 4 dniowy to troche przesada.. ale wynik usg przyjmuje +- tydzień nie? a poza tym tak się pięknie nam pokazywał od przodu że jak na mój gust widać było chłopca.. pan gin to potwierdził że jemu tez tak się wydaje ale potem stwierdził że jeszcze za wczesnie zdecydowanie i żebym nie brała tego pod uwagę.. hym miała byc dziewczynka ale może być i chłopak bardzo się cieszę że tak ładnie rosnie.. pozdrawiam wszystkie i życzę równie miłych doznań..
Piszę żeby się wam pochwalić że byłam wczoraj u lekarza i oglądaliśmy maleństwo.. juz nie takie małe 43 mm. całkiem spore a do tego śliczne.. dostałam wydruk i oglądam co godzinę.. jakie mam sliczne maleństwo w sobie rączki nóżki nawet zarys paluszków w łapkach było widać liczyliśmy jest po 5 hihi dzidzius pięknie rośnie i wszystko jest ok choć wyszło że jest 11 tyg i 4 dniowy to troche przesada.. ale wynik usg przyjmuje +- tydzień nie? a poza tym tak się pięknie nam pokazywał od przodu że jak na mój gust widać było chłopca.. pan gin to potwierdził że jemu tez tak się wydaje ale potem stwierdził że jeszcze za wczesnie zdecydowanie i żebym nie brała tego pod uwagę.. hym miała byc dziewczynka ale może być i chłopak bardzo się cieszę że tak ładnie rosnie.. pozdrawiam wszystkie i życzę równie miłych doznań..
klementynka
Fanka BB :)
dziewczyny nie wygłupiajcie się z solarium!!!! to nie o to chodzi żeby nie opalać brzucha , tylko żeby nie rozgrzewać ciała, bo się dzidziuś normalnie ugotuje!!!!
a jak chcesz być opalona, to są takie specjalne spraye natryskowe, starczają na tydzień i można to robic u kosmetyczki, żeby było równo i podobno bezpieczne w ciąży
a jak chcesz być opalona, to są takie specjalne spraye natryskowe, starczają na tydzień i można to robic u kosmetyczki, żeby było równo i podobno bezpieczne w ciąży
hej dziewuszki!
Jesli mogę sie wtrącić.., to raczej tez odradzałabym solarium. Moja koleżanka, o której już wspominałam na innym forum..nie wiedzac, ze już jest w ciaży wybrała sie do solarium. Zwykle chodziła na 10-15 min..Przed sylwkiem wybrała sie na 10 min i spaliła skóre..piekło swędziało miała tak, jakby odparzoną.., a lekarz powiedział, ze "dzidzius"tak sie bronił..
Co do farbowania, to jej lekarz zabronił w pierwszych miesiacach..bo chemia
Nie bagatelizujcie tego. Lepiej spytac swojego lekarza.
Pozdrawiam Was ciepluchno! Zycze Wam i Waszym "fasoluchnom"miłego dnia!!..
Ja zaraz zmykam na uczelnie
Jesli mogę sie wtrącić.., to raczej tez odradzałabym solarium. Moja koleżanka, o której już wspominałam na innym forum..nie wiedzac, ze już jest w ciaży wybrała sie do solarium. Zwykle chodziła na 10-15 min..Przed sylwkiem wybrała sie na 10 min i spaliła skóre..piekło swędziało miała tak, jakby odparzoną.., a lekarz powiedział, ze "dzidzius"tak sie bronił..
Co do farbowania, to jej lekarz zabronił w pierwszych miesiacach..bo chemia
Nie bagatelizujcie tego. Lepiej spytac swojego lekarza.
Pozdrawiam Was ciepluchno! Zycze Wam i Waszym "fasoluchnom"miłego dnia!!..
Ja zaraz zmykam na uczelnie
klementynka
Sylvi, przykro mi, ale nie jestem z Wrocławia ani nawet z okolic, ale poszukam dokladnej nazwy to może gdzieś u siebie znajdziesz, poza tym podobno może też być zwykły samoopalacz, tylko musisz uważac na plamy bo ciąża lubi różne przebarwienia
Cammi, duże to twoje Maleństwo, ale moje pewno podobne, zakładając że rosną 1 mm dziennie w tym okresie , ja mam usg w przyszłym tygodniu i nie mogę się doczekać...
pzdrawiam i życzę spokojnego i słonecznego weekendu
Cammi, duże to twoje Maleństwo, ale moje pewno podobne, zakładając że rosną 1 mm dziennie w tym okresie , ja mam usg w przyszłym tygodniu i nie mogę się doczekać...
pzdrawiam i życzę spokojnego i słonecznego weekendu
Klementynko!
Ale Ci zazdroszę że sobie już w przyszłym tygodniu pooglądasz maluszka..ja muszę czekać teraz cały miesiąc..a i to nic pewnego że mój pan gin znowu postanowi mi zrobic usg choć .. mam taka nadzieję..to jest najprzyjemniejsze z całej ciąży - pooglądać maluszka.. przynajmnie na razie .. bo później chyba bedzie przyjemne jak się zacznie ruszać co? duże pozdrowionka dla wszystkich.
Ale Ci zazdroszę że sobie już w przyszłym tygodniu pooglądasz maluszka..ja muszę czekać teraz cały miesiąc..a i to nic pewnego że mój pan gin znowu postanowi mi zrobic usg choć .. mam taka nadzieję..to jest najprzyjemniejsze z całej ciąży - pooglądać maluszka.. przynajmnie na razie .. bo później chyba bedzie przyjemne jak się zacznie ruszać co? duże pozdrowionka dla wszystkich.
reklama
klementynka
taak, ja tez bym już chciała motylki w brzuchu czuć, no ale to jeszcze trochę.. parę tygodni, mam nadzieję że może już za 3- 4 tygodnie uda mi sięcoś poczuć... prawdopodobnie to będzie autosugestia i ruchy jelit, ale co tam, nikt mi tego nie udowodni ;D
mam nadzieję ze tym razem dostanę film z maluszkiem
pozdrawiam!!
mam nadzieję ze tym razem dostanę film z maluszkiem
pozdrawiam!!
Podziel się: