reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

:-)

Ja jestem !! A co do wyżerki, jutro idę na srebrną rocznicę ślubu mojego brata. Tam to sobie dopiero podjem ;D

reklama
Witam!!! Fajnie się macie z tymi imprezkami weekendowymi. Ja na razie nie mam żadnych planów ale jak znam życie to zaraz coś wymyślę. Dziś się totalnie załamałam zerknęłam w lustro u rodziców akurat byłam bez spodni i to co zobaczyłam totalnie mnie podłamało. Zamiast fajnych zgrabnych jędrnych udech zobaczyłam dwa wielgaśne słupy tłuszczu pomarszczone- OCHYDA!!!!! NIe miałam pojęcia że wyglądam tak fatalnie. WIedziałam że jest źle bo tyje okrutnie choć nie jem dużo. NIe wiem czy przejść na jakąś dietę czy co?

PYCHO nie martw sie ja tez nigdzie sie nie wybieram z moim dzidziolkiem bo MOJ GIN mnie nie puszcza.Zabronil mi nawet wyjazdu do TESCIOW hi hi hi(to az 100km)EFKO odchudzanie w ciazy to chyba zly pomysl.Ja przybralam na wadze 5,5kg i widze ze zmienia sie raczej brzusio a moj M powiedzial mi ze mi pupcia zeszczuplala ;) a ja na to ze za to za chwile pojdzie brzusio a potem dopiero ja.A po porodzie gdy bedziesz karmic dzidziolka piersia powinnas wrocic do figurki z przed ciazy-przynajmniej tak mowia.Zazdroszcze wam tych imprezek choc bo u mnie imprezowa pustka az do pazdziernika(18-tka siostrzenicy)ale nie wiem czy sie zalapie bo co prawda termin mam na 15listopada ale przeciez nie wiem czy tak dlugo wytrzymam choc bardzo bym chciala.

Hej !
Imprezka mojej siostrzenicy jak co roku udana. 8) Nie liczyłam ile zjadłam kawałków ciasta, ale z 5 napewno. Myslałam że pękne. A potem jeszcze spotkaliśmy sie ze znajomymi na ognichu. To była wyczerpująca sobota.
Efka, jeśli cię to pocieszy to moje uda tez tak wyglądają.

A wczoraj po raz pierwszy ruchy poczuł mój mężuś, bo on jak gada z malcem to najpierw mówi do brzucha, a potem przystawia ucho, no i dzidziuś akurat się poruszył, fakt że leciutko, ale on poczuł.

Cześc dziewczyny nie było mnie tu już ładnych parę tygodni nie miałam weny twórczej no i miałam dużo spaw na główce w związku z remontem mieszkania króte chcemy jak najlepiej przygotować na urodziny dzidziusia
Jeśli chodzi o wygląd ud to ja niestety też się załamałam jak się zobaczyłom u mnie już 10 kg w przód więc i moje uda jak również tyłeczek mają kształt i fakturę - poparańczka - nie do pozasdroszczenia ;D ;D
Ale co tam mam nadzieję że kiedyś jeszcze będę tak wyglądać ja przed ciążą :p :p
Pozdrawim wszystkich ;D ;D ;D

co do wyczuwania ruchów dziecka przez męża to mój już to czuję mniej więcej od tygodnia i jest zadowolony.Ale tak się zastanawiam bo od 2 dni jakosik tak mniej kopie,bardzo rzadko.Wcześniej to jak szalony,ale mam nadzieję że to nic takiego a mały zwyczajnie jest zmęczony albo odwrócił się w drugą stronę:/ miała tak któraś?

Tak u mnie też kidyś tak było ja już do 16 tygodnia czułam ruch może nawet wcześniej choć wszyscy mi mówili że to nie możliwe a tu raz zdarzył się taki okres (ok 1 tygodnia) kiedy ruchów prawie nie czułam ,może tylko 1 albo 2 razy dziennie ale to mineło a teraz czuje mojego maluszka bardzo wyraźnie ;D ;D
Wiem że kiedy jest taki okres spokoju u maluszka to najbardziej irytują wtedy opowieści innych ciężarnych (w tym samym okresie ciąży) w stylu u mnie tak kopie że aż mnie boli albo u mnie kopie cały czas w tedy człowiek się dobija i zaczyna się martwić więc jedno mogę powiedzieć to nie powinnyśmy naszych maluszków porównywać do innych bo kązdy z nich jest odrębną istotką która czasami po prostu ma spokojniejsze dni ;D ;D
Karolinko nie martw się już niedługo maluszek w twoim brzuszku napewno się znów rozbryka ;D ;D

dzięki za słowa pociechy,bo ja naprawde kocham to jak on kopie:) ale to chyba każdej mamusi podoba się tak samo:) bo ja już ten brzuszek masuje pukam mu cichutko ale przestanę go zadręczać:) już widać że te nasze maluchy to wielkie indywidualności i nic na siłę:)

reklama
CZESC DZIEWCZYNY:) te upaly mnie wykoncza sa okropne dla mnie czuje sie jagbym za chwile miala sie roztopic i modle sie aby ta piekna pogodna szybko uciekla i nastaly chlodniejsze dni.Z dzidziami tak jest mnie tez raz kopia caly dzien a czasami przez caly dzien cisza tylko niekiedy delikatne stukiniecia raz na jakis czas a czasami to tak szlaeja w brzuszku ze caly dzien mogla bym trzymac rece na nim bo to takie piken uczucie.EFKA o diecie w ciazy lepiej zapomniec a to dla zdrowia dzidzi ja tez przed ciaza mialam super figurke zgrabne nogi brzuch itp. a teraz czasami jak mnie cos podkusi i stane przed lustrem aby obejrzec czy nadto nie przytylam to az chce mi sie ryczec bo moje cialo teraz wyglada okropnie celulitis i przybyte kilogramy cos okropnego ale sie nie zalamuje tylko sie pocieszam ze jak urodze to zadbam o siebie tak ze bede wygladac znow jak super laska i tak sie narazje pocieszam a najwarzniejsze jest to ze to wszystko dla moich upragnionych skarbow ktore nosze pod serduszkiem i nie moge sie doczekac chwli gdy przydja na swiat.

Do góry