kasiaa91
Fanka BB :)
Z resztą nadal nie rozumiem dlaczego uważacie, że ludzi nie zaszczepionych można pozbawić pomocy. Chyba tylko po to, żeby szantażem finansowym zmusić ich do tego co w Waszym mniemaniu słuszne i najlepsze.
nie traktuje 500 plus jako pomocy a finansowego wynagrodzenia rodziców ze środków publicznych. I uważam że zasadne jest uzależnienie wypłaty od zachowań które rażąco wpływają na życie społeczne.
Na tej samej zasadzie rozumiałbym wstrzymanie 500 plus przy oszustwie podatkowym. Tam społeczeństwo traci finansowo. W przypadku osób nie szczepiących się i nie izolujących społeczeństwo traci jeszcze bardziej bo takie osoby zwiększają ryzyko utraty przez ludzi zdrowia i życia…
Przy czym tak jak pisałam - nie jestem za tym by kogoś na siłę ciągnąć do szczepienia. Ale oprócz szczepienia jest tylko jeden sposób zmniejszenie transmisji - izolacja. A tego osoby nie szczepione także nie chcą. I nie chodzi tu o to co jest moim zdaniem najlepsze, że jak ja to ktoś itp Chodzi o to że osoby niezaszczepione są jedną z przyczyn rozszerzania się wirusa, mutacji wirusa, choroby i śmierci tysięcy osób.
Ostatnia edycja: