reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

4 tygodnie po poronieniu, a pozytywny test ciazowy

Annaaj112

Zaciekawiona BB
Witam.
2 grudnia na usg dowiedziałam się że ciaza w której myslalam ze jestem juz 8 tyg. przestała się rozwijać i mialam pusty pęcherzyk. 3 grudnia dostalam tabletki dopochwowe na poronienie.

Jestem 4 tyg. Po poronieniu, jakiś tydzień temu robiłam test 25 ml (ten sam co na zdjęciu - górny test) wyszedł negatywny. Dziś mimo iż test był robiony wieczorem + po piciu wody wyszedł pozytywnie 25 ml i 10 ml.

Nie jestem pewna czy to ponowna ciaza czy po prostu reszti po poronieniu. Nie chcę iść do lekarza ponieważ nawet jeśli jestem jest to nadal za wcześnie + nie chce jeszcze robic sobie nadziei.

Nie chodzi mi tutaj aby ktokolwiek mi dawał diagnozy lub tego typu rzeczy lecz chodzi mi o to aby ktoras z was co może była w takiej samej sytuacji podzieliła się tym jak bylo w jej przypadku .

Z góry przepraszam za błędy w pisowni.

Załączniki

• 20211230_222035.jpg
    20211230_222035.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 1 221
reklama
Witam.
2 grudnia na usg dowiedziałam się że ciaza w której myslalam ze jestem juz 8 tyg. przestała się rozwijać i mialam pusty pęcherzyk. 3 grudnia dostalam tabletki dopochwowe na poronienie.

Jestem 4 tyg. Po poronieniu, jakiś tydzień temu robiłam test 25 ml (ten sam co na zdjęciu - górny test) wyszedł negatywny. Dziś mimo iż test był robiony wieczorem + po piciu wody wyszedł pozytywnie 25 ml i 10 ml.

Nie jestem pewna czy to ponowna ciaza czy po prostu reszti po poronieniu. Nie chcę iść do lekarza ponieważ nawet jeśli jestem jest to nadal za wcześnie + nie chce jeszcze robic sobie nadziei.

Nie chodzi mi tutaj aby ktokolwiek mi dawał diagnozy lub tego typu rzeczy lecz chodzi mi o to aby ktoras z was co może była w takiej samej sytuacji podzieliła się tym jak bylo w jej przypadku .

Z góry przepraszam za błędy w pisowni.
Jesli kreska bedzie ciemnieć to widocznie tak. A ile trwalo krwawienie od tego 3 grudnia?

Wydaje mi sie, ze ciąża. Ja po jakims miesiacu od zabiegu robilam test, bo okresu nie mialam (a po prostu po zabiegu moj cykl z 28 dni przedłużył sie na 35) i był negatywny. Chyba najlepiej jak zrobisz sobie bete i po 48 kolejna i zobaczysz czy jest przyrost. Ewentualnie zadzown do gina i sie spytaj czy moze byc jeszcze w organizmie na tyle tego hormonu, ze pokazuje go na tescie, ale wątpię. Beta chyba jedynie pokaże co sie dzieje. Ale mam nadzieję, że mogę Ci gratulować

Ja tak miałam :) w zeszłym roku w październiku puste jajo, a w listopadzie byłam znowu w ciąży tez się zdziwiłam 😅 skoro test tydzień temu był negatywny to raczej coś jest na rzeczy. Powodzenia 🍀🍀🍀

Jesli kreska bedzie ciemnieć to widocznie tak. A ile trwalo krwawienie od tego 3 grudnia?
Krwawiłam tydzien i 4 dni.
Miałam robiona betę ponieważ lekarz bał się że mi hormon nie spada ale pod koniec 2 tygodnia (2 tygodnie temu) od poronienia beta hcg było 175 i tak jak wspomniałam wcześniej tydzien temu robiłam ten sam test i wyszedl negatywny.

reklama
Do góry