reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

4-ro, 5-cio i 6-cio latki - zapraszam do rozmowy o naszych pociechach :)

hejka
Ależ pięknie na zewnatrz, tak to ja lubie, chciałabym takie Święta. Już się troszkę na nrty nakręcam
biggrin.gif

Dzieciaki wczoraj całe popołudnie spędziły bawiąc się prezentami mikołajowymi, o dziwo nawet razem zgodnie się bawili. Igor mi troszkę nadal pokasłuję, mam nadzieje, że to tak po tym przeziębieniu.
Pysia teraz mi przypomniałaś, że o czapce dla Igora zapomniałam, zawsze też mu daje.
Aluśka dobrze, że to jakaś "krótka: infekcja i Amanda mogła być na mikołajkach, dzieci przeżywają nieobecności na takich "imprezach".
wybieram się dzisiaj do kina z koleżanką, odstresować i chłopa zostawić samego, bo ostatnio "ma muchy w nosie", więc trzeba go do pionu sprowadzić;-)
miłego dzionka

reklama
Hej dziewczyny, dawno mnie nie było, jakieś cięzkie to półrocze... i w pracy i zdrowotnie i prywatnie też...

Zdrówka, wszystkim, bo chyba tego najbardziej nam teraz trzeba :tak:

Hej dziewczyny :tak:

U nas masakra Amanda chora:wściekła/y: nie ma to jak nową zarazę z przedszkola przynieść:no:
W nocy (z rana niestety też) męczył ją straszny kaszel :no:
Podejrzewam ze jak wczoraj mieli mikołaja (do którego dzieci musiały się udać do innej sali )to pani przedszkolanka nie zadbała o to żeby się dzieci dobrze poubierały (u nich jest tak beznadziejne że aby przejść do innej sali to muszą wyjść z budynku i zajść do z drugiej strony) dzieci zgrzane dobrze nie ubrane wyszły na mróz i na efekty nie trzeba było długo czekać:wściekła/y:

Podejrzewam ze jak wczoraj mieli mikołaja (do którego dzieci musiały się udać do innej sali )to pani przedszkolanka nie zadbała o to żeby się dzieci dobrze poubierały (u nich jest tak beznadziejne że aby przejść do innej sali to muszą wyjść z budynku i zajść do z drugiej strony) dzieci zgrzane dobrze nie ubrane wyszły na mróz i na efekty nie trzeba było długo czekać:wściekła/y:
To straszne, to w ogóle sanepid dopuszcza takie rozwiązania w przedszkolu??

hejka,
wpadam jak zwykle na chwilkę...

aluśka, zdrówka dla Amandy... no jak przewiało, to rzeczywiście mogło być od tego przechodzenia

my w naszym przedszkolu też tak mamy... tyle dzieci było, że trzeba bylo zaadaptować dodatkowy budynek obok (burmistrz zalecił takie rozwiązanie)... nie wiem, chyba tak może być... pewnie wiele placówek ma takie rozwiązania i nie ma w tym nic złego, ale wiadomo... rozsądnie trzeba do tego podchodzić... bezpieczeństwo dzieci przede wszystkim :tak:

Mama Gabisi, witaj... opowiadam, co tam u Ciebie... jak córcia?

MamaGabisi jakiś czas temu podobno był sanepid w przedszkolu i jakby coś było nie tak to pewnie by coś z tym zrobili a tak jak u Pysi zwiększyła sie liczba dzieci w przedszkolu i na sale zaadaptowali magazynek:dry: także sale mają nie dużą..

hejka
witam poweekendzie
Objeździlismy rodzinkę, dzieciaczki pooglądaliśmy, uroczę, takie małe, a rczej przynajmniej jeden
wink2.gif

Muszę koniecznie w tym tygodniu prezenty pokupować, bo nie chcę nan ostatnią chwilę. Tym bardzieje, że Wigilię mam liczną.

MamaGabisi oby od Nowego roku wszystko się lepiej poukładało. Wracaj do nas.

Aluśka faktycznie kiepskie takie rozwiązanie. Zdrówka dla Amandy.

miłego dzionka

hejka,
witam się z kawką, zaraz lecę do pracy

Aniu, ja już mam na Gwiazdkę kupione, nawet popakowane :-D też nie chciałam zostawiać na ostatnią chwilę

pozdrawiam

hej hej, to wszędzie te chorobiska jak widać...

Gabisia już okey, za to ze mną nie, coś mnie dziwnie boli od piątku, a skończyło mi się ubezpieczenia i nawet do lekarza nie mam za bardzo jak iść :/

Buziaki i zdrówka wszystkim!

reklama
Hejka

U mnie dziewczynki chore na całego :confused: Martyna to całą noc prawie koncert kaszlaka urządzała a przy próbie podania syropu na złagodzenie kaszlu dostała spazmów :no::eek:
Nie mówiąc o tym że z rana jak jej chciałam wit.C podać to wpadła w histerię :wściekła/y:
dzikus nie chce żadnych leków w syropie...i jak ja mam ją leczyć :no:
Ciekawe jak P. dzisiaj poszło podawanie ich jej:dry:

MamaGabisi nadal Cię boli:confused: współczuję:confused:
Pysia, Annaoj kce szybkie jesteście z tymi prezentami ;-)
ja dla czwórki dzieciaczków mam i tyle samo muszę jeszcze zakupić:cool: a pakować znając życie będę dzień przed :-p

Do góry