reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

3 latek i brak spodziewanego rozwoju ...

Doskonale Cie rozumiem, bo miałam identycznie.
Jak już temperatura u mojego nie chciala spadac, to jedynym ratunkiem byla kąpiel (okładów nigdy nie dał sobie zrobić).

Ja to musiałam lekarza zmienić, bo nam właśnie zawsze antybiotyk przypisywał. Więc chyba to od lekarza zależy.

Dodatkowo zauważyłam poprawę po szczepieniu na pneumokoki (miałam na to nie szczepic). Ale szczepiłam dość późno, bo chyba miał z 5 lat. Więc do końca pewności nie ma czy to szczepionka, czy po prostu wyrósł.

reklama
Dokupiłam levo pront. W nocy mały budził się co pół godziny z takim suchym, nieefektywnym, ostrym kaszlem. Kasłał seriami. Miałam wrażenie, że zaraz płuca wypluje. Płakał biedak, bo już go mięśnie brzucha z kaszlu bolą. 🙄 I na wszelki wypadek dokupiłam syrop anty wirusowy, jak już byłam w aptece. Zobaczymy.
Mam wrażenie, że infekcja coraz bardziej się rozkręca, więc poszłam do pediatry. Osłuchać, czy na oskrzela i płuca nie poszło. Ja nic nie wysłuchałam, ale nie jestem lekarzem.

To podobno rinowirus. Z tydzień posiedzi w domu.

Dziś w przedszkolu dzieci uczyły się dzwonić na 112, reanimować (ucisk, wdech). Dżizas, takie ekstra zajęcia i oczywiście to małego ominie. Buuu. 😭 Jak mi szkoda, jaka jestem zła.

Nie wiem co przeciwwirusowego kupiłaś - ale w większości przypadków są to leki, które przyjmuje się przed infekcją, a nie w jej trakcie.
Lek na L jest dobry :) Dodatkowo może powodować senność, więc na noc jak znalazł.

Zajęciami w przedszkolu się nie przejmuj - jeszcze niejedno przed Wami.

Nie wiem co przeciwwirusowego kupiłaś - ale w większości przypadków są to leki, które przyjmuje się przed infekcją, a nie w jej trakcie.
Lek na L jest dobry :) Dodatkowo może powodować senność, więc na noc jak znalazł.

Zajęciami w przedszkolu się nie przejmuj - jeszcze niejedno przed Wami.
Sama go nauczę dzwonić na 112. 😇
Jakbym padła, to przynajmniej sobie poradzi.
Mam duże nadciśnienie, spadki cukru (32 miałam najmniej), więc jakbym nie kontaktowała, to lepiej jak dziecko umie wezwać pomoc. 🙂

-" Tato, gdzie jest moja mama? Tylko się uczy i uczy". 🙄

- "Mama, chodź do pokoju do mnie i do taty. Będzie ci fajnie...

...Taka smutna jesteś."
- Nie jestem smutna, tylko zmęczona.

Spotkaliśmy na mieście szwagierkę. Chwilę pogadałyśmy. Mały się pożegnał. Jedziemy rowerem, a mały komentuje mi z za pleców: ale ta ciocia jest miła. Bardzo. Lubię ją
🥰

Ja: Fajnie było w przedszkolu?
- Fajnie.

.....No prawie.
Ja: Dlaczego prawie?
-Za szybko przyszłaś.
😳
🤭 UPS.
😅😃

reklama
Do góry