reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

2 kreska

misiawu1

Początkująca w BB
Hej czy zdarzyło wam się, żeby test był pozytywny po czasie wskazanym na opakowaniu i była z tego 🤰🏼?Zrobiłam go wczoraj wieczorem negatyw i po 5 min odłożyłam w łazience w szafce. Dzisiaj rano patrzę a test ma drugą kreskę dodam że jest to pink strumieniowy. Okres powinnam dostać dzisiaj max za 2 dni.

Załączniki

• IMG_7442.jpeg
    IMG_7442.jpeg
    964,1 KB · Wyświetleń: 354
reklama
Najlepiej z rana robić ale jak jesteś z tych niecierpliwych to zrób sobie po południu. Jeśli ma wyjść ciąża miesiączki regularne a owulacja wystąpiła o czasie to jakiś już cień ta teście powinien być. Trzymam kciuki 😉

Wiem,ze nie powinno się odczytywać testu po upływie określonego czasu. Ale miałam podobna sytuacje. Jakoś zostawiłam test,który wyszedł negatywnie (dość długo się staraliśmy,wiec bardzo chciałam zobaczyć na nim dwie kreski) i kiedy wróciłam do łazienki,żeby go wyrzucić,zobaczyłam na nim własnie dwie kreseczki 🫢Oczywiście mega się ucieszyłam,ale dla pewności zrobiłam jeszcze jeden test drugiego dnia rano i wyszedł pozytywny🤩Także jak najbardziej jest szansa 😁

Ja również tak miałam przy drugiej ciąży. Zrobiłam test, a nawet go rozebrałam. Przez chwile leżał na parapecie a ja w tym czasie coś robiłam. Wyrzuciłam go do kosza, ostatni raz spoglądając i zaświeciła mi leciutka druga kreska. Wyciągnęłam,bo nie bylam pewna. Poszłam po kolejne testy i wyszly pozytywnie a bylo to przed poludniem. Więc ciąża faktycznie była.

Mnie nigdy druga kreska nie pojawiła się bez ciąży. Więc jeśli nie masz żadnych problemów, regularne cykle to jak najbardziej możesz być w ciąży. Ale dla pewności zrob kolejny test i daj znać. 🙂 Trzymam kciuki.

Ja zrobilam test z porannego moczu ( 7 dni przed okresem) wyszedł negatywny.. Poszłam do pracy wróciłam, a on w dalszym ciągu leżał na szafce. Patrzę a tam druga jasna kreska. Więc z racji że miałam zapas testów, od razu zrobiłam kolejny test i jeszcze jeden i na tych dwóch mimo że 7 dni przed okresem, mocz z południa wyszły blade kreski. Teraz zaczęłam 8 tydzień :)

U mnie odwrotnie wszystkie kreski które wychodziły po czasie nie zakończyły się ciąża 😏 więc najlepiej powtórzyć z rana
Ale jak tu wyżej dziewczyny piszą wszystko jest możliwe 😊
Trzymam kciuki żeby tobie się udało

reklama
Mam dzisiaj pecha do testowania jakiś felerny mi się trafił. Pierwsza kreska pojawiła się po 5 minutach bardzo blada a obok różowa plamka czyli dalej nic nie wiem 🤷‍♀️ zrobię pewnie jutro rano szkoda że kupiłam tylko 1🙈 polecacie jakiś konkretny ?

Załączniki

• IMG_7447.jpeg
    IMG_7447.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 126
Do góry