reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża czy nie?

reklama
To dzisiaj masz ostatni dzień cyklu?
Też jestem 10dpo ale u mnie test negatywny.
Nie trać jeszcze nadziej! Możesz mieć rozwodniony mocz, to bardzo wczesny etap, zrób za 2-3 dni i daj znać lub betę z krwi to rozwieje wszelkie wątpliwości :)
Ja przeczytałam tu na forum, że jakiejś dziewczynie po 7 dniach wyszło, a u mnie jak 6-9 nic to już myślałam, że sprawa przesądzona, dziś zrobiłam test bez nastawiania się i aż nie mogłam uwierzyć, od razu pojechałam do labolatorium :)

Nie trać jeszcze nadziej! Możesz mieć rozwodniony mocz, to bardzo wczesny etap, zrób za 2-3 dni i daj znać lub betę z krwi to rozwieje wszelkie wątpliwości :)
Ja przeczytałam tu na forum, że jakiejś dziewczynie po 7 dniach wyszło, a u mnie jak 6-9 nic to już myślałam, że sprawa przesądzona, dziś zrobiłam test bez nastawiania się i aż nie mogłam uwierzyć, od razu pojechałam do labolatorium :)
Do miesiączki mam jeszcze 5 dni to jakaś nadzieja jest:)
Tylko to czekanie jest okropne.
A ty kiedy robiłaś pierwszy test?

Dziewczyny przyszedł mój wynik bety, pozytywne testy się nie myliły ❤️ jak na 10 dni po owulacji patrząc na parametry Diagnostyki wynik chyba wygląda dobrze? Kiedy powinnam udać się do ginekologa?
Proponuję 8-9 tydzień jeśli nic się nie będzie działo 🙂 Gdyby się coś niepokoiło to 6-7 tydzień powinien być ładny zarodek. Z mojego doświadczenia warto chwilę zaczekać i zobaczyć serducho

Jeśli dzis/jutro przypada termin miesiączki to bym się udała do ginekologa na spokojnie 2,5-3 tygodnie ;)
Tak zrobiłam i w pierwszej i w drugiej teraz tez tak zrobiłam. 😊

Hej, mam do Was pytanie odnośnie bety:
moja znajoma wspominała mi, że ciąża to beta powyżej 5, na forum czytam o różnych parametrach i wnioskach. W Diagnostyce jest napisane, że beta w 3 tygodniu ciąży to 5,8-71,2 mIU/ml, więc zupełnie nie pokrywa się to z niektórymi parametrami, które widziałam na forum. Jakie są normy i jednostki w innych laboratoriach? Czy bez względu na jednostki prawidłowy przyrost powinien wynosić 66%? Tylko po jakim czasie?

reklama
Dodam, że wg parametrów Diagnostyki brak ciąży to wynik równy lub mniejszy niż 1, wiec zupełnie inaczej niż w innych laboratoriach. To wychodzi pięciokrotna różnica w parametrach. Jakie parametry są najpopularniejsze tutaj na forum? Bo niestety nie widzę jednostek

Do góry