reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża czy nie?

Nieważne są parametry. Na podstawie bety nawet nie określa się tygodnia. Najważniejszy jest przyrost bety. Czyli powyżej 66%. A tygodnie określa się według OM, a jeśli ciąża bedzie młodsza to usg wyliczy Ci tydzień. Także nie czytaj za dużo ;)

reklama
Nieważne są parametry. Na podstawie bety nawet nie określa się tygodnia. Najważniejszy jest przyrost bety. Czyli powyżej 66%. A tygodnie określa się według OM, a jeśli ciąża bedzie młodsza to usg wyliczy Ci tydzień. Także nie czytaj za dużo ;)
Dziękuję za odpowiedź :) a 66% po jakim czasie? Tzn. żebym wiedziała kiedy zrobić drugie badanie i prawidłowo obliczyć czy przyrost jest odpowiedni?

Dodam, że wg parametrów Diagnostyki brak ciąży to wynik równy lub mniejszy niż 1, wiec zupełnie inaczej niż w innych laboratoriach. To wychodzi pięciokrotna różnica w parametrach. Jakie parametry są najpopularniejsze tutaj na forum? Bo niestety nie widzę jednostek
Ja w diagnostyce miałam że brak ciąży to <5 , zależy wszytsko od sprzętu i norm podanych w niektórych brak ciąży może być <10

Dzięki dziewczyny, teraz wszystko jasne, bo widziałam tu przeróżne warianty na grupie i można się pogubić i zestresować, które są prawidłowe i jak to odczytać. Teraz już wiadomo: nie porównywać się z wynikami innych bez żadnych info szerszych, tylko badać się w tym samym labolatorium i wyniki porównywać do siebie i patrzeć na normy z labolatorium, w którym robi się badania ☝🏻i że w każdym wypadku prawidłowy przyrost bety po 48h to 66-100%

reklama
Dzięki dziewczyny, teraz wszystko jasne, bo widziałam tu przeróżne warianty na grupie i można się pogubić i zestresować, które są prawidłowe i jak to odczytać. Teraz już wiadomo: nie porównywać się z wynikami innych bez żadnych info szerszych, tylko badać się w tym samym labolatorium i wyniki porównywać do siebie i patrzeć na normy z labolatorium, w którym robi się badania ☝🏻i że w każdym wypadku prawidłowy przyrost bety po 48h to 66-100%
Dokladnie. Nawet jak bedzie jednego dnia przyrost ponad 200% a później poniżej. wciąż beta rośnie prawidłowo. Wiadomo, że beta nie jest wyznacznikiem prawidłowej ciazy, ale jednak dobry wzrost daje nadzieję :-) najważniejszy bedzie obraz usg.

Do góry