reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

✌️✌️

reklama
W poprzednim swoim watku pisałaś, że jesteś na początku drogi starania się i robisz testy owu. Więc najpierw ustal jedną wersję zdarzeń. Testy czy monitoring? Poczekaj do dnia miesiączki i zrób kolejny test ciążowy.
Ze jestem na początku drogi starania w sensie ze staram się dopiero od niedawna może to być miesiąc może dwa czytaj uważnie a potem wypisuj głupoty . Nie muszę ci opowiadać całego życia żebyś wiedziała co dokładnie i gdzie jakoś Twoje rady nie trafiają do mnie

Ze jestem na początku drogi starania w sensie ze staram się dopiero od niedawna może to być miesiąc może dwa czytaj uważnie a potem wypisuj głupoty . Nie muszę ci opowiadać całego życia żebyś wiedziała co dokładnie i gdzie jakoś Twoje rady nie trafiają do mnie
Czytam uważnie a Ty się tak nie unoś bo nikt Ci tutaj źle nie rzyczy. Pisałaś w sobote, że testy owulacyjne wyszły pozytywne prawie tydzień temu. Żadnej wzmianki o monitoringu. Otrzymałaś odpowiedzi w poprzednim watku, że testy owu nie wykrywają ciąży a te ciążowe, które dzisiaj dodałaś są negatywne. Poczekaj cierpliwie do dnia miesiączki i zrób kolejny test.

@Starająca się No widzisz- niby się starasz, ale może byś zaczęła od elementarnej wiedzy. Testy owu robi się jedynie do pierwszego pozytywnego, bo one często całą drugą fazę cyklu pokazują drugą kreskę. Jeśli za 5 dni masz mieć @, to owu musiała być 9 dni temu - więc robienie testu ciążowego mija się z celem. Test powinnaś wykonać za 5 dni.
Rozbieranie testów i wypatrywanie kreski po 2 godzinach jest totalnie bez sensu. Zamiast tego - pójdź sobie do labu wykonaj badanie betahcg i będziesz znała odpowiedź. A takie nakręcanie się niczemu nie służy, a potrafi nieźle rozregulować cykl.

Zgadzam się z przedmówczynią... Niestety tu nie ma nawet cienia cienia cienia. Trochę przebija fabryczny pasek i tyle.
A 5 dni przed spodziewaną @ to dużo za wcześnie na testy... Tak naprawdę do zagnieżdżenia może dojść dopiero jutro albo nawet za trzy dni. A dopóki nie dojdzie do niego, to organizm nie wytwarza betaHCG, więc żaden test nie pokaże Ci dwoch kresek...
Po co tak wcześnie robisz testy? Jeju, niektórzy to już wyskakując po seksie z łózka chcieliby testy robić, czy się udało. :) Przykro mi, ale tak się nie da. Nie nakręcaj się, bo robisz sobie krzywdę. Zarówno psychiczną, jak i fizyczną. Poczekaj 5 dni i wtedy najwcześniej testuj. Choć ja jestem zwolennikiem testowania, jak @ spóźnia się 3 dni i wtedy najwczesniej testować.
Skup się na sobie, świętach, partnerze...
Nikt Ci tu źle nie życzy - ja kocham oglądać pozytywne testy czyjeś i gratulować! Ale te testy po prostu są negatywne.

Nikt tutaj nie wypisuje głupot. Najpierw robisz testy owu mimo tego, że podobno już dawno miałaś potwierdzoną monitoringiem owulację. Do okresu jeszcze 5 dni, więc tak naprawdę test ciążowy może wcale nie pokazać ciąży, a mimo to robisz zdjęcia, zmieniasz jasność, kontrast, rozkładasz testy z poprzedniego dnia. Po co? Psychika w czasie starań o dziecko jest bardzo ważnym elementem a dla mnie to zwyczajne nakręcanie się. Nic to nie pomoże, co więcej, może zaszkodzisz.

Popieram przedmówczynie - wrzuć na luz, zajmij się gotowaniem, pieczeniem, sprzątaniem, pakowaniem prezentów albo czymkolwiek innym, żeby Ci głupoty do głowy nie przychodziły, a za 5 dni testuj testem CIĄŻOWYM i wszystko będzie jasne :)

reklama
Hej dziewczyny, okres zawsze mam nieregularny miesiąc temu dostałam 22.11 dzisiaj okresu brak, współżyłam dwa razy z zabezpieczeniem, dzisiaj rano o 6 mierzyłam temp była 36,8 , nic mnie nie boli ani brzuch ani piersi, testy robiłam dwa tydzień temu i wyszły negatywnie, co myślicie czy to może być ciąża czy zaczynam świrować ?

Do góry