reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

Natka tez przesypia cała noc (od 20 do 6 rano), w dzień śpi do południa ok. 1,5 do nawet 3 czasem godzin, po południu 40 minut do godziny z hakiem. Też czasem przegapimy popołudniową drzemkę ale potem jest wieczorem nieznośna, więc staramy się tego przestrzegać

reklama
u nas jedna pobudka w nocy na jedzonko i śpi do około 8 rano, potem drzemka 0d 10 lub 11 jakieś 1,5-2 godzin i po południu czasem od 15-16 jakieś 1,5 godziny. Czasem nie śpi po południu ale wtedy koło 18, butla i kładziemy ja spać:)

A Gabrysia śpi mniej więcej godzinę w południe i czasami około 40 minut o 16-17, ale coraz częściej sobie odpuszcza ta drzemkę i idzie spać już po 19

Ania śpi 2 razy dziennie (czasem zdarzy się nawet tylko raz): ok. 9:00- do godzinki, a potem ok. 13:00- też z godzinkę,czasem 1,5 h. Spać idzie nawet przed 19:00 i śpi bez pobudek do 6:00-7:30 rano:-)

U nas w dzień Bartuś śpi 1.5 -2 godz od ok 10.30/11.00, czasem zdarzy się, że kimnie się do 30 minut na popołudniowym spacerze ok 17.00, ale to nie zawsze. Kładziemy go koło 19.00 i śpi do ok 8.00 z jedzeniem ok 0.00

u nas proba odpuszczania sobie popoludniowej drzemki jest bardzo swiezym tematem, wiec zastanawiam sie czy Bartek powoli nie przestawia sie na jedna dziennie.. troche sie tego obawiam bo czas do kapieli zaczyna sie wtedy bardzo dluzyc ;) w sumie Maly przesypia nocke od ok. 19:30 do ok. 7:30, w dzien spi od ok. 10:30 do mniej wiecej 12 (czasem 45 minut, ale zazwyczaj ok. 1 - 1,5 h), popoludniowa drzemka przypada miedzy 15/16 i tez trwa do 1,5 h. mam nadzieje ze ten "mini bunt" jest stanem przejsciowym. bardzo dziekuje za odp. pozdrawiam !

W temacie drzemek u nas wygląda to tak, że rano wstajemy pomiędzy 6:30-7:30, około 9ej drzemka 40min, po 12ej drzemka od 1 do 3 godzin i popołudniowa około 16-17 też 40min, a wieczorem zasypia o 20ej :) i w nocy zazwyczaj mamy mleczko w okolicach 1-2ej.

O matko dużo dzieciaczki śpią:-) U nas standard to 2 razy po 20 minut. Od tygodnia próbuje inną metodę na Jaśka. Gdy się wybudza po 20 minutach biorę go do siebie i drzemiemy jeszcze z pół godzinki razem :-D (niestety nie zawsze się daje nakłonić do ponownego spanka). Kąpiel przypada o 19, więc o 19,30 zazwyczaj już śpi z jednym karmieniem nocnym. Wstajemy o 6.30-7.30.

A mam inne pytanie. Czy wasze dzieciaczki też sapią? Odkąd jest ogrzewanie, więcej się rusza i do tego wytwarza ogromne ilości śliny to zaczął sapać. Wiem, że może to być od ogrzewania i suchego powietrza ale mnie to martwi...

reklama
dziewczyny poniewaz w te klocki nie jestem dobra a patrzyłam na allegro i oczopląsu dostałam chcę kupic Wiki jakieś gry na poczatek takie nie trudne zeby zaczaiła o co chodzi ale nie mam pojecia jakie bo ja sama w gry nie grałam...... oprócz eurobissnesu kiedyś;-)

moze macie jakies doświadczenia w tej dziedzinie?

Do góry