reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

Dziewczyny a mam takie pytanie. Czy spotkałyście się gdzieś może z czymś takim, że czop śluzowy może być glutkiem galaretowatym, ale nie podbarwionym krwią tylko takim zwykłym, prawie bezbarwnym? Bo coś takiego dziś zobaczyłam i nie wiem czy się nastawiać, że w ciągu paru dni się zacznie czy spokojnie czekać dalej? :)

I jeszcze takie pytanie jako że to moja pierwsza ciąża i kompletnie nie wiem czego się spodziewać, a są na tym forum dziewczyny, które już nie raz rodziły... Co to są te skurcze? Czy to wygląda jak ból miesiączkowy? Czy to jest jakieś rwanie w dole brzucha? Czy kłucie?

Z góry dzięki

Ostatnia edycja:
reklama
Czy wam czasami w brzuszkach tez cos pyka? Doslownie...takie 'pyk' ze srodka od 2 dni co chwila slysze. Czyzby to byla inna forma czkawki?

P.S.
Odpowiadajac na pytania z PW- kobieta powyzej z badaniem CTG- to nie ja
Harsh wczoraj podczas KTG miałam takie głośnę puknięcie, zdziwiłam się bardzo, a pan doktor,że-" mała nam baka puściła":-)

barbra ...
Czy spotkałyście się gdzieś może z czymś takim, że czop śluzowy może być glutkiem galaretowatym, ale nie podbarwionym krwią tylko takim zwykłym, prawie bezbarwnym?
Mnie takie coś długości ok 3cm wypadło 2 tygodnie temu ... bez śladu krwi, białawe, galaretowate, lepkie ... no i wczoraj dwa razy też coś takiego wyleciało tyle że mniejsze.

barbra ...
Mnie takie coś długości ok 3cm wypadło 2 tygodnie temu ... bez śladu krwi, białawe, galaretowate, lepkie ... no i wczoraj dwa razy też coś takiego wyleciało tyle że mniejsze.
Mnie też odszedł czop na trzy razy i był bezbarwna galaretką, to było ponad tydzien temu

No więc wygląda na to że to owy czop ... innym wypada w ratach po kawałku, a innym jeden konkretny, podbarwiony krwią tuż przed samym porodem.
Dziś znów kawałek frupa wypadł :eek:

u mnie też czop był bezbarwny, żadnego śladu krwi i też odchodził na raty.
Co do skurczy, u mnie to był takie narastające bóle w dole brzucha i w dole pleców, bardzo silne, bez względu czy siedziałam czy chodziłam to nie przechodziły, trwały około minuty, może nawet troszkę dłużej

hmmm a moja polozna powiedziala jak miodszedl czop ok 2 tyg temu ze czop wcale nie musi byc z krwia. Przezroczysty lubkremowy to tez czop:tak: mi odszedl bez krwi taki glucik

A ja mam pytanie odnonie majtek poporodowych, podpasek poporodowych i podkładów:-)

Z jakich firm kupowałyście i po ile sztuk :-D

Będę wdzięczna za odp.

Ponoc najlepsze sa majtki te z siateczki wielorazowe,podkłady akurat u mnie w szpitalu daja sami ale ja kupiłam do domu te firmy seni,a podpaski to czesc dostałam hartmana na nietrzymanie moczu i kupiłam zwykłe wielkie bella.

reklama
Dziewczyny mam pytanko, nie wiecie czy mozna w ciazy stosowac olejek kamforowy?? Chcialam natrzec plecy i piersi zeby mi ten kaszel przeszedl, przed ciaza zawsze dzialalo, ale nie wiem czy teraz moge tego uzyc??

Do góry