reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

Witam!
Mam pytanie czy kupowałyście dla swoich maleństw butelki? Zastanawiam sie nad zakupem, w sumie nastawiam się na karmienie piersią, nie kupiłam też laktatora, więc nie wiem czy kupowc butelki-jeśli już to 125ml i 250ml...? Też takie kupowałyście? I jeszcze jedno... czy jeśli karmicie piersię do podajecie dzieciom do picia jakieś herbatki?

Proszę o odpowiedz.

reklama
Witam!
Mam pytanie czy kupowałyście dla swoich maleństw butelki? Zastanawiam sie nad zakupem, w sumie nastawiam się na karmienie piersią, nie kupiłam też laktatora, więc nie wiem czy kupowc butelki-jeśli już to 125ml i 250ml...? Też takie kupowałyście? I jeszcze jedno... czy jeśli karmicie piersię do podajecie dzieciom do picia jakieś herbatki?

Proszę o odpowiedz.

co do herbatek to większość osób przy karmieniu piersią nie podaje nic więcej dziecku...podobno pokarm z piersi jest wystarczający i idealny i zaspakajający i głód i pragnienie:-)

przyznam szczerze że ja mam zakupione butelki ale ze względu na to że nastawiam się właśnie na pierś to mam dwie 125ml i chyba 4x 250ml. Z tego co wiem jeśli uda ci się karmić piersią to te 125ml w późniejszym czasie będą raczej nie przydatne bo będa za małe:-) Na pewno wiem że nie ma co przesadzać bo zawse można wysłać męża do sklepu bądź zamówić na allegro :-) Wiem że jak dziecko duuużo płacze a jest nakarmione to czasem można podać mu wodę do picia(żeby się nie odwodniło) więc wtedy na pewno przyda się taka mała buteleczka. Z 250ml można poczekać do 5-6 miesięcy:-)

Co do laktatora to kupiłam ręczny i widziałam że dużo dziewczyn też kupowało... choć i tu nie jest to konieczne bo znowu zawsze możesz wysłać męża do sklepu czy apteki i zawsze może kupić:-) Z moich bliskich koleżanek jedna w ogóle nie uzywała laktatora zaś druga chciała odciągać na noc mleko (by mąż karmił; czego wcześniej nie zakładali) więc ręczny poszedł w odstawkę i kupiła elektryczny. Myslę że jeśli masz w planie odciąganie to warto pomyślec nad takim zakupem bo ja osobiście własnoręcznie sobie tego nie wyobrażam:-D

Wszystko co napisałam to moja teoria:-) i oczywiście inne dziewczyny mogą uważać inaczej:-D

Witam!

Proszę o odpowiedz.

Ja kupiłam przed porodem ok.5 butelek i tylko 250ml. Moje dziewczynki sa karmione i cycem i butlą. Kupilam wiec te małe 150ml i przyznam ze moje Mysie ich nie lubia i pija ztych 250:) ale to tylko dlatego ze smoczki w tych moich wiekszych sa szersze przy nakretce- co jest bardziej zblizone do kształtu brodawki a te smoki z mniejszych sa za waskei i małe łapały powietrze wzdłuz nich. Za to laktator reczny kupiła mi dopiero mama jak byłam 2 dni po porodzie. A i podaje oprocz mleka w butli herbatke na kolki i tak jak pisze Futrzak- wode tez mozna podawac jakby co:)

No właśnie ja tez myślałam że na kolki to tylko herbatki ale wiem że są też kropelki ... niektórzy by powiedzieli że podawanie herbatek to przepajanie ... ja się nie znam bo mam koleżanki które podają herbatki i koleżanki które tylko kropelki... i wszystkie ich dzieciaczki mają się dobrze:-D

No właśnie ja tez myślałam że na kolki to tylko herbatki ale wiem że są też kropelki ... niektórzy by powiedzieli że podawanie herbatek to przepajanie ... ja się nie znam bo mam koleżanki które podają herbatki i koleżanki które tylko kropelki... i wszystkie ich dzieciaczki mają się dobrze:-D

Ja mam kropelki i do każdej butli je daje...natomiast herbatki tak tylko po 30ml jak mi któraś nie spi i strasznie by chciała cos jeść a jest chwilkę po jedzeniu. Ludzie wtedy dowalają dzieciom kolejna porcje mleka a ja wole herbatkę która może pomoc a będzie z niej tylko siku a nie zapchany brzuszek i wzdęcia.....a tu chodzi tylko o odruch ssania u dzieci:)
p.s.dodam ze smoka u mnie ciagnie tylko Amelka- Oliwka nie umie sobie z nim poradzić:)

Kupując taką butelkę 125ml lub 250ml, tzeba powiedziec że to dla niemowlaka czy trzeba kierowac sieę wyborem smoczka np. przypominającego brodawkę? Czy się sugerowac i z jakich firm polecacie, ja mam sterylizator AVELIT FHILPS?

Kupując taką butelkę 125ml lub 250ml, tzeba powiedziec że to dla niemowlaka czy trzeba kierowac sieę wyborem smoczka np. przypominającego brodawkę? Czy się sugerowac i z jakich firm polecacie, ja mam sterylizator AVELIT FHILPS?

jeśłi myślisz o butli dla noworodka to powinnaś szukać smoczków dla nich przeznaczonych z tzw. wolnym przepływem ... a co reklama to reklama i na nich wszystkich będzie napisane że kształt przypomina brodawkę:-) wiem też że nie ma co polecać konkretnych firm bo to kwestia przyzwyczajenia dzieciaczka no i tez chyba nie ma reguły co do upodobań:-) jedne lubią Avent inne TT a innym wsio ryba. Ale jak masz już taki sterylizator i będziesz go używac to butelki chyba powinnaś szukać pod ten sterylizator...

Ja kupiłam dwie buteleczki 250ml, tak na wszelki wypadek, bo zamierzam piersią karmić, ale róznie to bywa, kupiłam avent philips, bo takie używałam jak córcia była mała, poza tym laktator (ręczny) też mam z aventu

Dziewczyny mam takie pytanie, czy do KTG trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać, czegoś nie jeść albo coś w ten deseń?
Jutro rano idę pierwszy raz i nie wiem, a zapomniałam lekarza wczoraj zapytać :/

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie, czy do KTG trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać, czegoś nie jeść albo coś w ten deseń?
Jutro rano idę pierwszy raz i nie wiem, a zapomniałam lekarza wczoraj zapytać :/
do ktg idziesz tak jak stoisz:) nie potrzebujesz się specjalnie przygotowywać:)

Do góry