reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

Piorę w Dzidziusiu i Loveli (Dzidziuś ma ładniejszy zapach i mniejszą cenę, dobrze pierze), nie używam płynu do płukania i bez tego ubranka mają ładny zapach i trzyma się on cały czas :tak: pieluszki oczywiście też piorę, wszystko piorę! :-D

reklama
też prałam w dzidziusiu i loveli, bez płynu...nastawiłam jedynie dodatkowe płukanie... kupiłam też proszek Biały Jeleń - podobno hipoalergiczny i ma dobre opinie, ale na razie nie testowałam, jak już dzidzia będzie na świecie to spróbuję

Mam jeszcze pytanie czy pierzecie na lewej stronie ciuszki maluchow i czy uzywacie proszku do bialych i kolorowych rzeczy?

Aaaaa zapomniałabym jakie pieluszki kupujecie od2-5kg czy od 3-6kg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja piorę w Loveli + płyn do płukania Jelp, na prawą stronę - program baby care z dodatkowym płukaniem. Proszek mam tylko do kolorowych rzeczy, bo czysto białych mam malutko, kilka bodziaków i tetrówki, więc nie warto było rozdzielać.

A pampersy mam i takie i takie. Chociaż zacznę na pewno od tych mniejszych, to nie wiem jak długo poużywam.

Ja piore w Loveli do koloru,bez płynu do płukania,wszystko na lewej stronie bo potem i tak prasuje na lewej.

A ja piorę na prawą stronę i mam większość rzeczy białych+ delikatne wzorki na wiek 0-3m :) i właśnie w dzidziusiu i rzeczy są ładne i bielutkie.
Pieluszki mamy 2 paczki jedynek, choć nie wiem skąd ta druga paczka, bo wrzucałam do wózka na zakupy tylko 1 :rofl2: Potem dokupię dwójki, jak jedynki już będą za małe. Jak szybko dziecko osiągnie ponad 5kg, jeśli przy porodzie będzie miało jakieś 4kg? :-D

my przy Bartoszku przeszlismy na dwojki jak maly mial ok. miesiaca.

koncia B. urodzil sie 3,440 g , jak mial 1mc 1 tydzien mial 5, 260 g.
wiec jesli urodzi sie 4 kg to mysle,ze mozna bedzie uzywac jedynek ok. 3-4 tygodnie.
Oczywiscie kazde dziecko rosnie inaczej i jest innej budowy, wiec wszystko okaze sie w praktyce.
No,ale z tego co pamietam to jesli maluskzowi nie jest za ciasno to wtedy nie warto spieszyc sie z przejsciem na kolejny rozmiar pieluch - dzieci czesto robia rzadkie kupki i jesli pieluszka jest za luzna to mozna sie domyslic jak to sie moze skonczyc ;-):-)

Kiedy obciąc noworodkowi paznokietki?
Kupujecie dla maleństw specjalne skarpetki na rączki czy zakładacie zwykłe skarpeteczki :-D

reklama
ja tez mam niedrapki skarpetek nie biore do szpitala bo mam spiochy i pol spiochy i cos tam jeszcze ...w kazdym razie wszystko ze stopkami:)

Do góry