reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

100 pytań do... :-)

Ja wczesniej właśnie Avent miałam i byłam mega zadowolona i ciągnął dobrze, a teraz własnie poczytałam o butelkach TT i o laktatorach i jest fajna promocja na TT więc się zastanawiam, eh...
Może ktoś ma doświadczenie z TT z mam mających juz dzieciaczki?

reklama
Vetka, na roznych forach wiekszosc opinii na temat TT jest dobra :-) sporo negatywnych opinii ma laktator aventu, ze slabo zasysa, blokuje sie itp. Najlepsze opinie ma medela :)
chociaz zawsze mozna trafic na jakis wybrakowany model...

Ja chciałam kupić tego Tufi, to mi kasjerka odradziła :confused: no i nie wzięłam, bo w sumie nic o nim nie wiedziałam :-p ale rzeczywiście był taniutki, 50zł

Dziewczynki to ja mam pytanko - sterylizujecie bądź wyparzacie butelki i smoczki przed porodem, czy dopiero przed użyciem będziecie to robić?

raczej przed użyciem, bo teraz nie potrzebuję :) smoka będę dawać od 1 miesiąca, a butle sporadycznie tatusiowi do łapki z mlekiem z cyca ;)

Koncia, uwazaj z tym dawaniem z butelki, bo niektore dzieci wola pic z niej wlasnie niz z piersi i w momencie gdy sprobuja butli- piersi nie chca juz w ogole (nawet te malenkie). Jest im latwiej ciagnac, nie musza sie tak meczyc (lenie male).

Dziewczynki to ja mam pytanko - sterylizujecie bądź wyparzacie butelki i smoczki przed porodem, czy dopiero przed użyciem będziecie to robić?

ja bede na biezaco, z reszta nawet na sterylizatorze mam napisane, ze butle nadaja sie do uzycia do 24 godzin od sterylizacji, po tym czasie warto to zrobic od nowa.

reklama
raczej przed użyciem, bo teraz nie potrzebuję :) smoka będę dawać od 1 miesiąca, a butle sporadycznie tatusiowi do łapki z mlekiem z cyca ;)

może jak uda się miesiąc bez smoka to i w ogóle nie trzeba będzie go używać? :-) w każdym razie mam taki plan jak ty:-D i co do ewentualnego smoka i co do butli... ale z tą butlą to też po miesiącu...bo tak jak harszka mówi...oby maluszek nie rozleniwił się za bardzo:-)

Do góry