reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

100 pytań do... :-)

ja to powiedzialam zeby zbieral na operacje platyczna brzucha i ewentualnie piersi hehe:p chyba ze nie bedzie az takiej tragedi to obejdzie sie bez:D

reklama
W zwiazku z tym ze ja mam juz rozstepy:-(( mimo bycia szczupła zawsze i nigdy nie byłam w ciazy) tez postanowiłam jak najszybciej kupic jakis specyfik,wypytałam w aptece pania i jak mi powiedziała ile kosztuje Mustela to rozdziawiłam szerroko paszcze:szok: ale poleciła mi Pharmaceris ale akurat sie skonczyło,(podobno klientki wracaja po niego czyli działa).A ze byłam akurat w tesco to na dziale dzieciecym znalazłam balsam Perfecty własnie dla ciezarnych za 22zł 150ml,uzywam tylko wieczorem i musze powiedziec ze jest fajny:-) tzn dobra konsystencja,fajne smarowanie,ładnie sie wchłania i nie pachnie za mocno (inaczej byłoby ryzyko ze bede oblizana przez naszego psa:-D).Zobaczymy za pare miesiecy czy sie sprawdza.

nie wiem czy to nie jest osobiste pytanie ...bo w zasadzie wszędzie o tym piszą a ja jestem ciekawa jak to u was jest...czy robiłyście badania krwi na HIV ? pytam bo chyba wszędzie piszą że należałoby zrobić to badanie... mi tam ginek nic o tym nie mówił ...a w sumie ja nie przypominam sobie żadnych sytuacji że mogłabym się zarazić... jestem ciekawa czy wy dla świętego spokoju robiłyście albo czy ginkowie wam sugerowali to badanie?

Mnie ginek o tym badaniu nie wspomniał. Ale uważam, że to oni powinni wychodzić z takim zapytaniem, bo co ja się go o to badanie zapytam a on na to "a miała pani jakąś taką sytuacje...?". No śmieszne by to było.

Sama zastanawiałam się właśnie czy dla świętego spokoju jednak nie zrobić tych badań / zapytać ginka :D

no ja właśnie nie wiem ...dlatego się pytam... badam czy może u was to jest standardem a mój gin może żyje jeszcze w starym świecie:-) ale widzę że u was też tak samo... więc ja już nie wiem jak to jest z tym badaniem....hmmm...

futrzakowa moj gin tez nic nie wspomniał ale czytałam ze bywaja one wskazane.Ja miałam robione WR,a Hiv robic nie bede bo moim zdaniem nie miałam mozliwosci sie zarazic,nawet nie miałam rzadnych zabiegow ani tatuazy czy cos w ten desen.

ja tylko nie kumam, skoro badania tego typu są jak najbardziej wskazane... może nie we wszystkich przypadkach ale niektórym na pewno można by co nieco uświadomić...., to czemu nasi lekarza nic o tym nie wspominają...:-) wstydzą się czy jak? :-)

reklama
Do góry