reklama
Asco
Fanka BB :)
Futrzaczku - ja stosuje przefiltrowana i nastepnie przegotowana wode. Zaleca sie, aby kazda wode przegotowywac, chyba, ze producent umieścił na opakowaniu informację, że jest gotowa do bezpośredniego podania.
jest taki ciekawy artykul na ten temat
Woda dla malucha - Napoje - Kuchnia - BabyOnline.pl
jest taki ciekawy artykul na ten temat
Woda dla malucha - Napoje - Kuchnia - BabyOnline.pl
krowkabordo
Fanka BB :)
Futrzak - od samego początku robimy tak jak Asco, najpierw filtrujemy a potem gotujemy. Wrzątek do termosu a schłodzoną do dzbanka. I tak to sobie mieszamy do temperatury odpowiadającej Jasiowi:-)
spring
Szczęścia dwa :)
a ja mam takie pytanie... w zasadzie bardziej z ciekawości:-) ostatnio byłam u koleżanki która ma rocznego synka, no poprosiłam o przygotowanie wody do mm; nalała do butelki wodę żywca...podgrzała w podgrzewaczu i dodała mleko... byłam zdziwiona ale stwierdziłam że skoro nic nie jest jej synkowi to i mojemu nie zaszkodzi:-) (my zawsze dajemy mocno przegotowana i potem ostudzoną wodę z kranu). Teraz przejrzałam sobie fora i widzę że jest dużo osób które robią mm na bazie wody mineralnej bądź źródlanej... a wy jak przygotowujecie mm? :-)
Ja używam tylko wody żródlanej butelkowej. Gotuję,a potem chłodzę. Firma nie ma znaczenia. Kiedyś gdzieś przeczytałam,że dla małych dzieci lepsza od mineralnej jest źródlana, ponieważ właśnie zawiera mniej minerałów. W mm jest ich wystarczająco dużo. Ich nadmiar podobno może powodować biegunki i dolegliwości związane z nerkami.
futrzakowa
yea! to ja!
łoł to ja jestem jakas inna bo uzywam zwykłej kranowy,swiezo przegotowanej w ''Gosiowym'' mini garnuszkupo ugotowaniu przelewam do butelki i wstawiam w podgrzewacz.
spoko ja tez kranówą karmię moje dziecko:-) gotuję kilka minut i czekam albo samo przestygnie albo studzę ...:-)
futrzakowa
yea! to ja!
Spring dobrze pisze Jeśli chcemy używać dla maluszków wody butelkowanej, to należy wybierać tylko takie, które mają poniżej 300 jednostek składników mineralnych
a to też wiem...czasem jak jakiś sok rozcieńczam to w zasadzie albo przegotowaną kranówka albo źródlaną...(źródlane nie mają tyle minerałów...)
reklama
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
mojej znajomej mama pracuje w sanepidzie więc obydwie gotujemy dla swoich dzieci wodę butelkową... ;-) a co do kranówy (u nas do mleczka, kaszki) - gotuję, przefiltrowana wcześniej w Bricie, w normalnym czajniku elektrycznym :-)
Podziel się: