reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

dziekuje dziewczynki za odpowiedzi ja w takim razie tez rezygnuje z chodzika jakos sie obejde mimo ze Dominik nie spuszcza mnie z oczu;p a ten jego placz jest przerazajacy przed snem ciagle bardzo glosno placze nic nie pomaga doslaowanie konczy sie na tym ze sam lezy w lozeczku i placze az wkoncu zasypia...zal mi go niewiem co jest kiedys tak nie robil .....

reklama
julia- to może nie zostawiaj go samego płaczącego? skoro płacze to znaczy że czegoś mu trzeba... może właśnie przytulenia i buziaka? tym bardziej że u dzieci koło 6-8 miesiąca zaczyna się coś co się nazywa "lęk separacyjny"... i może to jest właśnie to... ja nie zostawiłabym młodego samego płaczącego.

Julka- u mnie młody tez od 2-3 tygodni wyje jak go tylko na noc do łóżeczka odożę nie wiem co sie porobiło ale ja go nie zostawiam biore i tule i odrazu zasypia mni na ręku wtedy go odkładam do łóżeczka.....

krówka- o tak mój tez lubi przesiadywac w oknia tarasowy a szyby myje co dziennie

julia- to może nie zostawiaj go samego płaczącego? skoro płacze to znaczy że czegoś mu trzeba... może właśnie przytulenia i buziaka? tym bardziej że u dzieci koło 6-8 miesiąca zaczyna się coś co się nazywa "lęk separacyjny"... i może to jest właśnie to... ja nie zostawiłabym młodego samego płaczącego.

Z tym akurat masz rację. nas od kilku tygodni zauważyłam, że dopóki mnie nie widzi pięknie się sam bawi, a gdy tylko zobaczy mnie na horyzoncie i nie daj boże mu zniknę, tak jest histeria.

Co do zabaw dzieci, to zaraz się zacznie otwieranie każdej szafki i grzebanie w niej:-) przy Piotrusiu wszystko musiało być pozalepiane, bo nic tylko myszkował, a wiadomo, to co chowam do szafek nie nadaje się dla dzieci. Jak był większy oddałam mu jedną półkę w kuchni gdzie sobie trzymał swoje rupiecie i mój w niej grzebać do woli:tak:
Ostatnio Bartkowi udało się otworzyć drzwi szafki w naszym pokoju, weszłam i zamurowało mnie, bo wyciągnął sobie koszyczek z kurczaczkiem do święcenia i niezłą miał zabawę:-D

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o to spuszczanie z oka to u mnie ostatnio było to samo jak tylko dłuższą chwilę mnie nie widzi to od razu histeria i wrzask mama :) Nic zrobić nic nie mogę zrobić w domu :/

Ostatnio zaczął raczki wyciągać żeby go wsiąść na ręce wasze maluchy też tak robią ?!

Mój czasem przed sem się awanturuje jak nie che leżeć w łóżeczku bo jeszcze by się pobawił i tylko w tedy nie reaguje a On wywrzeszczy się w końcu włoży sobie smoka do buzi jak ma pod ręką i zasypia albo sam zasypia.
Ale jak płacze tak przeraźliwie to też nie zostawiam samego tylko tulę i usypiam na rękach bujając ale całe szczęście rzadko się zdarza :).

Ostatnia edycja:
No proszę niby te nasze dzieciaki takie różne, a jednak zainteresowania podobne ;) I weź tu wymyśl zabawkę, która na dłużej zajmie nam malucha.. U nas obecnie na topie jest garnek, w który wsypuję drewniane klocki i gotujemy zupę ;)

Moją też interesują pudełka, gazety, kable, łądowarki, gniazdka ;) wszystko to co zabawką nie jest.
Myslimy pod choinkę kupic sanki, takie mega wypas :) ze spiworkiem i czyms takim do pchania.
na mikołaja to chcemy GARNUSZEK NA KLOCUSZEK PL FISHER PRICE GWARANCJA (1892771035) - Aukcje internetowe Allegro
a od dziadków, czy chrzestnej to jeszcze nie wiemy, narazie trwa kombinowanie co ;)

Mam pytanie z innej beczki. Skoro nasze dzieciaki mają ząbki, to kiedy kupić pastę i szczoteczkę?
Ja mam tylko taka silikonową i 2 razy dziennie szczotuje nią chwilę ząbki, bez zadnych past, ale kiedyś trzeba chyba zacząć?

my od pojawienia się pierwszego ząbka używamy szczoteczki i pasty. Tak poleciła mi znajoma dentystka i tak mówili dentyści na szkole rodzenia więc tak robię...

taką szczoteczkę mamy:
szczoteczka_jordan_wszystkie_kolory.jpg

Dzieki za pomysly i zabawkowe sugestie, jak poszlam do sklepu z zabawkami na zwiad przedswiateczny, to zdurnialam, tyle tego, ze szok.

Moj Jasko chyba odwrotnie niz wiekszosc dzieci - lubi bardzo swoje stare zabawki, cieszy sie na ich widok i lubi sie nimi bawic, z nowymi musi sie oswoic kilka dni, az stana sie "stare".

Malinka, Scarlet, Patris, Paticzku, Futrzaczku, Pinia, Wredniak super pomysly macie, pomoglyscie mi bardzo, ciagle mi sie wydaje, ze Jasko na jedne zabawki jest za malutki a na drugie juz za duzy:eek:

A tak przy okazji nie macie wrazenia, ze te zabawki sa taaakie duze i zajmuja kazdy wolny kat, oh! przydalby by sie pokoj do zabaw, hm..marzenie:rofl2:

Niestety nie udalo mi znalezc takiej tradycyjnej hustawki, mysle, ze dziaciki maja radoche jak moga sie pobujac, ale za to mam na oku taki stoliczek do zabaw, w ktorym moze sobie siedziec i sie bawic, nie jest to chodzik (te sa tu zabronione prawnie) tylko taka stacja zabaw:

Evenflo Exersaucer Triple Fun - Jungle - Evenflo - Babies"R"Us

myslalam, tez o laptopie, bo uwielbia nasze i nie da nam na nich nic zrobic:)

Bruin - My First Laptop Computer - Pink Buttons - English Edition - Bruin - Toys"R"Us

moze taki aktywny stolik?

Bright Starts - Having a Ball - Get Rollin' Activity Table - English Edition - Bright Starts - Toys"R"Us

pchacz tez fajny i pociag tez:)
Fisher-Price - Brilliant Basics Musical Activity Walker - Fisher-Price - Toys"R"Us

Learning Train Walker/Ride-On - English Edition - Winfat - Toys"R"Us

reklama
Asco- pchacza z takimi ślizgimi kółkami nie polecam jak masz panele miałam go przy wiki i młoda nie raz by sobie zęby wybiła;-{
na dywanie tak szybko nie jezdzi a wogóle to ja twierdzę ze te pchacze są dla dzieci które juz sprawnie chodzą bo te które sie uczą nie raz guza nabiją wiem z własnego doświadczenia....

laptopy mamy 2 ale młody woli nasz;-)

Do góry