reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

reklama
mam pytanko chcialabym w listopadzie grudniu wyjechac gdzies na 2-3 dni czy mozecie polecic jakies kwatery,pensjonaty,hotele z wyzywieniem najlepiej w gorach obojetnie czy Bieszczady czy inne wzniesienia :-D

No i pytanko mam dla Mamuś Dziewczynek ... dla tych które mają Chłopców też poproszę o zdanie ...
Chodzi mi o kolczyki. Teściowa chce abym poszła z nią przekłuć uszka ... ale wg mnie jest za mała ... w dodatku jest taka pora roku, że Mała nosi czapkę i myślę że mogłaby podrażniać uszka.
Co o tym sądzicie? Czy macie zamiar przekłuć uszka Waszym dziewczynkom? Czy dacie możliwość wyboru kiedy będą starsze?

ja mojej nie przekluwam uszu zostawiam wybor jej w koncu to jej uszy ;-) moze nie bedzie chciala miec przeklutych:sorry2::sorry2: po pierwsze a po drugie moja bardzo szarpie uszy wiec balabym sie ze podrazni sobie uszka albo nie daj boze wyciagnie kolczyka i polknie bo na poczatku przeciez nosi wkretki mnie juz wiele razy wyciagnela kolczyka z ucha uwazam ze to niebezpieczne:crazy: mysle ze powinnas przemysle i zrobic jak Ty uwazasz nie kierowac sie opinia i zdaniem tesciowej w tej kwestii ;-)

Ja też uważam,że to przesada przekłuwać uszy niemowlęciu:no: Koleżanka przekłuła swojej 10-miesięcznej córeczce uszka i po 2 tygodniach uszy zaczęły ropieć i boleć:crazy:(wcześniej namawiała mnie żebyśmy poszły razem przebić uszka naszym dziewczynkom)

Ostatnia edycja:
Ja także jestem przeciwniczką przekuwania uszu takim maluchom, choć mój M bardzo by chciał. Sama mam z tym złe doświadczenia. Bo jak byłam mała, moja mama przekuła mi uszy a potem zaczepiłam kolczykiem o sznurek od suszarki i był problem. Zostawiam ten wybór mojej córce :)

Co prawda ja mam chłopca , ale gdybym miała dziewczynkę to na pewno nie przebijałabym jej teraz uszu poczekałabym aż będzie na tyle duża że sama będzie chciała i będzie mogła czerpać z tego przyjemność :). Taki niemowlaczek ,jeszcze nie wiele rozumie , a to może być naprawdę magiczna chwila :). Po za tym myślę że to za duży stres dla takiego maluszka no i zgadzam się z dziewczynami że to może być niebezpieczne dla takiego małego dziecka.Mi mama przekuła jak miałam kilka i doskonale pamiętam tą chwilę i pierwsze kolczyki takie kwiatki z błyszczących białych cyrkonii z niebieskim środkami :). Takie jest moje zdanie i jak będę kiedyś miała córeczkę to tak właśnie zrobię :)

reklama
Lokata ja tez sie nad tym zastanawiałam bo nawet mała juz dostała kolczyki;-) nawet w pracy rozmawiałam o tym (pracuje w salonie kosm.-fryz.)i doszłysmy do wniosku ze jeszcze jest czas a poza tym moja Małgosia tez ciagnie sie za uszy jak jest zmeczona i to zdecydowanie przemawia za odłozeniem w czsie przekuwania uszu.

Do góry