reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

pabella - ja też piszę o Avent, dzisiaj kupię zwykłe smoczki "3" w sumie to niewielki koszt, a może lepiej będzie się jej piło :)

patris29 - no właśnie słyszałam, że nie.. koleżanka podała mi przykład, jak zrobiła swojemu dziecku mm z 1 miarką kleiku i podała przez smoczek 3 i nie dało rady - nic nie leciało (sama próbowała) ;-)natomiast na trójprzepływowym na I kresce leciało szybko, więc to chyba jest różnica..

ps. żeby nie było dzisiaj moje dziecko zakrztusiło się jak piło mm na I kresce.. co nigdy jej sie nie zdarzyło hehe

reklama
koncia - hehe no co dziecko to inne problemy ;-) u nas często gęsto jest tak, że mała wypije np. 90ml i się odpycha, biorę ją do odbicia, beknie jak stary i doje jeszcze jakieś 40ml.. i w sumie dzisiaj się przyjrzałam dokładnie, że jest strasznie skupiona jak pije, szybko przełyka..

Wredniak ale tak to powinno działać bo inaczej nie ma sensu ale nie do końca to tak działa jak widać w praktyce.Trochę trudno to porównywać bo dziurka w normalnym smoczku ma inny kształt , niż w trójprzepływowym. W zwykłym jest okrągła a w trójprzepływowym podłużna z mniejszym z jednej strony zaokrągleniem a z drugiej z większym , więc nie wiem czy jest sens w ogóle porównywać bo to na pewno nigdy nie będzie idealnie odpowiadało rozmiarom smoczków.Jak sprawdzałam to w zależności od ustawienia płynie coraz szybciej , przynajmniej u mnie :).

może jak się obróci butle do góry nogami to kapie tak samo z 3 i z wielo przepływowego, ale w wp dziecko sobie samo reguluje przepływ mleka, więc nie ma porównania, bo ciągnie z taką samą siłą, a leci więcej :)

wierka, a ma temperaturę? Lepiej się upewnić czy to nie jakaś infekcja i może się odwodnić

właśnie nie:confused:,jest zdrowy,ładnie je tylko ta biegunka,dzisiaj jest chyba poprawa z kupka,bo wczoraj cale popołudnie i noc nic dopiero rano zrobił i to już nie taka zadka.No nic będę obserwować

Wierka a podawałas mu jakies nowe jedzonko? bo u nas kupy sie pozmieniały po wprowadzeniu miesa,prawie przez miesiac z 3 zrobiło sie 5 dziennie i w tym dwie były wodniste i sluzowate,przeszło samo ale pediatra zaleciła dodawac do mleka bakterie

co do smoczkow to my mamy TT i mleko i mleko z kaszka (ale moje mleko nie mm) jemy z 3 a kaszke na wodzie łyzeczka a to tylko dlatego ze juz jej daje ta po 6m-cu bo te po 4 były rzadsze i na smok ''kaszka'' za rzadkie a na 3 za geste i był nerw a picia nie pija wcale

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czy wasze maluchy po założeniu bucików podkurczają paluchy? ja obojetnie jakie bym małej nie założyła czy z miekka czy z twarda podeszwa to młoda ma tak zaciśniete palce że nawet jak zaśnie ich nie puszcza

reklama
Do góry