reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... czyli pytania wyrwane z kontekstu:))

galaxia dziewczyny maja racje :-)
no wlasnie wczoraj sie zastanawialam jak to bedzie pozniej tzn mam umowe do dnia porodu pozniej jak zalatwic z tym zasilkiem macierzynskim?kiedy i gdzie mam zlozyc papiery?wole wiedziec wczesniej niz narobic sobie klopotu
swoja droga ciekawa ktora pierwsza z nas urodzi i czy to bedize sierpien czy wrzesien:-D

reklama
Ja to może i w październiku się rozpakuję.... :/ Z USG przedwczoraj wyszło 28.09.
Szkoda mi, że tak na końcu peletonu biegnę... :)

A ja mam kilka pytań pt: przesąd przesądem ale jak jest naprawdę?
1) Podnoszenie rąk do góry... u mnie wszyscy jak widzą, że tylko zbieram się żeby nie wiem podnieść łapkę do góry czy coś z góry zdjąć to krzyczą... A ja często to robię bo jak ma się wzrostu 158cm to siłą rzeczy wszystko jest nade mną. Jak jest z tymi rękami ??? Ja do tego, żeby było mało śpię z reguły na wyprostowanej ręce, więc teoretycznie ona też jest podniesiona...
2)Picie herbaty malinowej i soku malinowego... I tu już się w ogóle pogubiłam bo w necie jest pełno różnych opinii. Niby nie wolno naparu z liści malin, ale jak przejrzałam moje herbaty malinowe to żadna nie ma w składzie liści maliny tylko same owoce... Więc nie wiem
E-de Nic się nie martw ja mam na 22 wrzesień +/- 2 tygodnie :p Więc się może okazać, że wcale nie będziesz ostatnia :p

Ja ręce podnoszę i nie myślę o przesądach :) ostatnio firanki prałam.
Napar ale konkretnie z liści malin niby pomaga przy porodzie...że niby łatwiej (rozciąganie) no i wywołuje poród ponoć (na naszym etapie poronienie), owoce malin są nieszkodliwe. Ja piłam te liście malin na tydzień przed porodem, nie wiem czy jakiś efekt był, bo popękałam strasznie i naciąć też nacieli.

Ja bardzo chetnie na koniec sierpnia sie pisze z porodem.

Do kionca wieszalam pranie i firanki wiec dla mnie rece to sciema. herbatke malinowa i maliny kocham wiec pije i jadam. Na 4 tyg przed terminem porodu zaczelam dwa razy dziennie pic herbate z lisci malin...porod poszedl ekspresowo...niecala godzina i bylo po wszytskim. Teraz tez zamierzam pic bo wierze, ze to dzieki temu tak szybko poszlo.

Ja też liczę na poród w sierpniu, najlepiej w połowie :p mi lekarka rodzinna powiedziała, że absolutnie nie mam jeść ani pić malinowych rzeczy;/ więc sama już nie wiem, a uwielbiam maliny...

Samo podnoszenie rąk szkody żądnej nie czyni, to raczej chodzi o wyciąganie i naciąganie się np. przy stawaniu na palcach i zagrożenie oderwania/naderwania łożyska - ale to trzeba by mieć potwornego pecha, normalnie nie powinno być takiego problemu. W końcu mama to z reguły najlepszy inkubator dla swojego dziecka :-D
Ja firanki z sypialni też dwa dni temu prałam ale w kuchni to mi mąż ściągnie, bo tam się trzeba faktycznie sporo nagimnastykować, a ja już jedno naderwane łożysko poprzednio przerabiałam (krwawienie, szpitale, lekarstwa) - i nie chcę nigdy więcej :szok:
Tak więc rzekłabym że jak we wszystkim warto podejść zdroworozsądkowo - i nie przesadzać w żadną stronę. :)

reklama
Ja na wtorek szykuje całą litanie pytań do mojej gin to zadam mnóstwo bardzo dziwnych pytań więc zdam Wam relacje :p co mi powiedziała :p Ja herbat na wszelki wypadek unikam a strasznie żałuje bo uwielbiam. Z tymi rękom tak jak pisałam omijam mycie okien i wieszanie firanek ale wszystko inne robię więc podnoszę łapki :p

Do góry