reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej dziewczyny nadrobie troszkę bo odciągam bo sobie dzis pozwoliłam ma pol lampki wina, a matka karmiąca jestem ;) Mlody jest przecudny, jestem w nim zakochana po uszy, gdyby nie to ze męczą go gazy to byłoby platynowe dziecko, na razie jest tylko złote, bo praktycznie spi je i kupy, czaem robi mi jazdy nie z tej ziemi ske to przez to ze brzusio go boli;( ale juz mamy takie połączenia kropelek ze chyba wiecej ske nie da.

Zuzanka jak Myszą dalej daje popalić ? Na M dalej zła?
Aaa pierwsze kroczki ! Bombowo ;)
Jak wyjazd na Mazury ?;)
Super ze uszka zdrowe ;)

Muma to prawda czarny samochód to katorga pod wzgl wizualnym, ja tez kiedys przez to przechodziłam , każdy nssyepny był srebrny imam nadzieje ze kolejny tez taki vedzie ;)
Ojej ! Chory maluszek to smutne ;( dzieci jak cierpią to okropne;/ oby dzisiejsza wizyta pomogła , choć mama i tak sobie swietnie poradziła nie panikuje ;)
Jak nocka mija?

Jak czytam Was dziewczyny dziecko po 19 spac ... Bomba ;) choć ja bis moge narzekać ostatnie 24 h Mlody pięknie spał nawet nie było wielkich awarii;) wczoraj nawet na prawie 4 h został Nikos z moimi rodzicami a my byliśmy na zakupach (staniki do karmienia, kombinezon zimowy dla młodego, buty dla męża ) o dziwo wszystko sie udało kupic ;) dziecko przeżyło ;) babcia spanikowana, wtopa zaliczona - przyjechali do nas chciałam im powiedziec co i jak ale nie chcieli słychać bo przeciez sobie poradzą , jakos dali rade ;) ale śmiałam sie do męża zobaczysz za jak wrócimy to 5 min i ich nie bedzie ;) nie mibely 3 min a uciekali gdzie pieprz rosnie ;)

Aleksis Kto jak kto ale ja rozumiem z ogarnieciem sie, ja czasem cieszę sie i myśle ze zostałam stworzona by byc matka, innym razem chodze w piżamie do wieczora bez obiadu ślą męża :/

U nas Mlody wlasnie zasnął a remondis rozpoczął prace 5 rano a oni śmieci wywożą , nocka super P 23 zasnął pobudka 4:30 i potem zobaczymy ;)

Gochson ze snem juz bedzie coraz gorzej ...
Miłego laseczki ;*

reklama
część dziewczyny :) troszkę naskrobałyście przez ten czas jak mnie nie było. Strasznie zapracowana byłam w zeszłym tygodniu. Teraz czekam na @, bo niestety czuję, że w tym cyklu już nic nie wyjdzie, mam przygotowane nawet zioła z baby and mama med na kolejny cykl.

EM Ka jak tu nie być zakochanym w swoim maluszku , nawet jeśli tylko je, śpi i robi kupki :) ja już się nie mogę doczekać swojego :)

Hej,
Mnie jak zwykle wcieło, normalka przy tym małym potworku. Chłop pracuje ciągle, my na spacerach póki nie leje (sukces tutaj), a młoda trochę szaleje. Wyspać się nie da..ale ja to nie bywam wyspana nawet po 12 godzinach snu więc...hihi.
Mamy zęba,,,podobno najgorsze sa 3 dni przed samym wyjściem ząbków...a u nas wyszedł i młoda nadal szaleje...czy mam sie spodziewać drugiego? Jest niespokojna strasznie, slina leci litrami, gryzie co popadnie..
Pytanie mam. Myślę i nie wiem. Potrzebna mi sokowirówka czy obejdę się bez??..kolejny grat ale jakby było to przydatne to pomyślę. Albo od razu wielki robot z sokowirówka i maszynką do mięcha? Czy wystarczy mi blender do żarełka dla małej?
Poradzcie coś bo głupieję. No i idę bo miauuuuuuuuuczy już..hihi Caluski dla wszystkich.

Hej dziewczyny.

Gochson jak dzisiaj nocka ?

Gatto ja nie wyobrażam sobie żeby nie jechać i nie odwiedzić rodzinę a Młoda przyzwyczai się z wiekiem ;-). Ja mam ciotke we Włoszech ale nie wiem który rejon jak zobaczę to Ci napisze ale jak będę się tak zbierać jak aronka do mnie gdzie jest w stolicy dwa kroki a do Cb daleko to może to trwać latami Hehe ;-p

Emka to fajnie że mogliście wyjść na chwilę . Zawsze to odetchnełaś ;-). A dziadki są dobrzy hehe ;-)

agnieszka.m kciuki aby nie przyszła @ &&&&&&&.

maiev ja mam robota ale bardziej przydaje się do robienia ciast i mięsa a blender mam i najlepiej jest wykorzystany nawet do owoców czy robienia zupek krem . Chociaż moja woli kawałki w zapach i je już wszystko nie blenderowane.

Noc miałyśmy spokojną i cudem nawet spała. Ale wstała o 5 rano wyspana jak Skowronek przez ten czas przestawiony cholera jasna no :-/ .

Śpi teraz po drugim śniadaniu ale na 13 mam rehabilitację sensoryczną i będę musiała ja obudzić za jakieś 20 min :O . No nic może jakoś przeżyjemy pobudkę ;-) gorzej może być później .

Muma jak wizyta u lekarza ?

Miłego dnia :-*

Hejka,

zuza -hehe Oli też zegarka nie przestawił, dzisiaj po 5ej ćwierkolił już. Zebrałam się i o 7.30 już u lekarza siedzieliśmy,
Dostaliśmy smarowidła rózne do dzioba i krople do nosa nowe i siedzimy przynajmniej do środy w domu..
Na szczęście już w nocy nie miał gorączki także spoko, wyjdziemy z tego :tak:

EMka - no bo to tak jest, albo dziecko albo spanie:-D Są dzieci wyjątkowe, jak moja córcia ale to rzadkość niestety...
Pójdzie do szkoły to się wyśpisz:-p

agnieszka
nie ma @ jest dobrze !! &&&&&&&&&&&&&&&&

maiev - blender spokojnie wystarczy :tak: a co do zębów to jasne, że drugi idzie, one rosną przeważnie razem :tak:

Usypiam Olka tzn sam się usypia i ja też lecę do wyrka trochę bo padnięta jestem po tym weekendzie jakoś.
W sobotę jeszcze poranna pobudka bo przecież Julka wracała. Super, że zdrowa (dzięki ciepłym ubraniom co matka kazała wziąć:-p) no i przeszczęśliwa :tak:

Miłego dnia !!!

Muma to Jula zabrala zimno ze soba, bo mi szwgier mowil, ze weekend w Monachium byl superowy!! :-D

Maiev ja tez tylko blenderem i wszystko tam szlo. No dla starszego dzieciaka to i moze by sie sokowirowka przydala, ale to juz sie bedziesz zastanawiac za 3 lata:-p poki co blender the best!
Zuzanka wiesz jak to jest, czasem lepiej i szybciej sie wybierzesz w dluga trase niz do wsi obok:-) no i ja na polnocy mieszkam, obok Wenecji:tak:

Agnieszka czasem objawy na @ sa jak na ciaze, wiec poki nie ma morza czerwonego &&&&& trzymam;-)

Kurka dowiedzialam sie, ze bede musiala wymienic moje prawo jazdy! szlak! znow 200€ w plecy!

A tak w ogole to jestem obrazona na TE, co nie pisza :crazy::oo2:

Gatto moja siostra cioteczna mieszka w Ladispoli nie wiem który to kraniec Italy ;-).ale jak będziemy to na pewno dam znać chyba że to drugi kraniec .

My dzisiaj na obiad zupę szczawiowa mamy, pierwszy raz będę dawać dla Myszy :-) .

cześć Kochane moje!!!!
Dziś tak mnie jakoś tknęło, żeby tu zajrzeć, bo widziałam na FB, że coś tam gadałyście o rzeczach co ja nie czytałam i tak se skojarzyłam, że musicie tu pisać. I proszę!!! tyle postów, a ja w tyle:zawstydzona/y:
Przeczytałam tak jednym okiem, żeby cokolwiek wiedzieć, ale bez sensu takie czytanie:cool:
Ja coś nie mogę się ogarnąć, tzn. nawet i się ogarniam, bo dużo w domu robię, ale jak już porobię, to młody wstaje z drzemki, zaraz śmigamy na spacer i po dniu. Jeszcze na FB coś skrobnę, ale tu to już nie wiem kiedy byłam.
Ogólnie to jest ok u nas, mały mi spał superowo w dzień, do 3-4 godzina nawet. Ale od kilku dni coś mu ciężko zasnąć:cool: W sobotę przeszło godzinę się tłukł i nic, więc go zabrałam z wyrka i mówię: trudno, najwyżej padnie wcześniej. No i padł już po 19...niby super, ale od 16 był taki niedobry, że myślałam z eMem, że już wyjdziemy z siebie. No i sama nie wiem..kłaść go jeszcze? nie kłaść...no zobaczymy. Znowu jak zaśńie, to by spał i spał...a wieczorem znowu sajgon Zwariować można!!!!:rofl2: Do tego mamy tu hinduski Nowy Rok, ich to jest Święto Światła i napierdzielają petardami sto razy więcej i dłużej niż my w Sylwestra. :szok::angry:Mają pozwolenie do 23 walić. No ale jak zaczynają od 19, to średnio fajne to jest, zwłaszcza jak uspiasz dziecko. Masakra z nimi...coraz mniej już puszczają te sztuczne ognie, mam nadzieję, ze już dziś się uspokoi.
Hmmm...no i tyle co u nas...chyba:eek:
Muma doczytałam w końcu, ze macie zapalenie jamy ustnej:-( ojejjj bidulek Oli...dla mnie to chyba najgorsza choroba z tych dziecięcych. Mój się przeokropnie męczył, a ja z nim. Mam nadzieję, że u Was łagodniej to przejdzie. A rower sprzedaj, a jak!!! po cholerę dwa w garażu. A za kasę ze sprzedaży kupisz to co Oliemu potrzeba, albo co chcecie dla niego. Nie przejmuj się!!!
zuzanka widzę, że Julianka daje Ci czasem popalić w nocy. Kochana, jeszcze trochę i jej się wszystko unormuje i będzie spała grzecznie całe nocki!!! nooo w końcu kiedyś musi, nie?;-):tak:
agnieszka.m witam Cię serdecznie!!! jeszcze z Tobą nie pisałam, tak rzadko tu zaglądam. Trzymam kciuki, żeby @ jednak nie przyszła!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&
eMKa gratuluję cudownego synka!!! super, że taki grzeczny, pogodny, że tak ładnie śpi i je. Takie dziecko to SKARB:tak:Wiem co pisze, mój nie jadł, nie spał, darł się, marudził...pierwsze 3 miesiace to codziennie myślałam, że se chyba w łeb strzelę, bo nie wyrabiałam już. Na szczęście z czasem mu się zmieniło, ale jak sobie przypomnę te początki to mnie zimny pot oblewa;-) tak więc ciesz się, doceniaj jakie masz superowe dziecko!!! buziaki dla małego Nikosia:tak::-)
maieve ja tez poleciłabym blender, nada się do zupek, jak i do deserków różnych. Chyba, ze znalazłabyś jakiś robot taki co ma i blender i te inne części jeszcze, sama sokowirówka u nas by się nie przydała. Tak więc ja stawiam na blender:tak: A co do ząbków, to jak najbardziej zaraz będzie drugi obok, a za chwilę dolne się pojawią....i tak do 5-tek :-p:-)
No i tyle wiem co odpisać, resztę muszę konkretnie przeczytać, bo przecież nie odpiszę z sufitu, nie?
Miłego dnia Babeczki!!! niedługo to zajrzę!!! OBIECUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::-)

PS. Gatto ja już piszę!!!!!!!!!!!! nie obrażaj się!!!! ;-):-) matuloooo...a czemu aż tyle płacisz za wymianę tego prawka??? dużooooooo:eek:
aaa i muszę edtytować znowu sygnaturkę z zębami Julka;-) tak mu szybko wychodzą, że nie nadążam wprowadzać zmian;-):laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Katiuszka no a nie możesz go budzić ?? I normalnie później kłaść o 20 np ? Czy to właśnie jest zabranie go ze spania że taki marudny od 16 ? :-/.

Moja dzisiaj pluje zupą . Niby coś jadła ale a to ziemniaki ble,a to marchewka ble. A to se podmuchać chce akurat jak do buzi łyżkę wkładam :O :O . No i cała w tej zupie :-/. Ehh co za dzieć :-).

Ja dzisiaj jak M wróci to lecę jeszcze po wiązanki na groby do teściów.

Do góry