reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Cześć dziewczynki.

Gochson wybaczamy :-)

Gatto ja też z nią jestem non stop i powiem Ci że glutek nie chce się bawić :-( . Nie wiem jak ją już zachęcać. Siedzę z nią bawię ,wyciągam zabawki itd. I tylko na minutę się zajmuje i później łazi za mną i jeczy :-). :-(

Aleksis biedny Janisek . Tule Was mocno i mam nadzieję że szybko przejdą te kolki.

Muma jak samopoczucie ?

Tere i jak u Cb ? ;-)

Zuzanko kurcze no nie wiem...ja z mloda pol dnia siedzialam nad klockami przez dlugi czas, az sama w koncu zaczela sie bawic. Teraz w sumie ma najwieksza frajde w sciaganiu narzuty z kanapy i skakaniu po niej i to ja zajmuje dlugo, aczkolwiek ja zawsze jestem w poblizu, ale obiad da rade ugotowac:-D mysle, ze musi sama zalapac , nic na sile.

Gatto też tak myślę :-). Tylko czasem człowiek chciałby czasem więcej czasu poświęcić na coś innego a tu się nie da ;-) . Moja wlazi na materac i z powrotem i też chwileczke się zajmie ale obiadu nie uszykuje no chyba że zupę to da radę ;-) .

U nas piękna pogoda a ja śpiąca chodzę.

Zuzanko wiem, ze czasem brud w oczy kole lub sterta prania, tylko, ze ja sobie tak mysle, ze ta sterta prania to ona bedzie na wieki wiekow, a corka mi urosnie i bede sobie plula w brode, ze tak mi umknal ten czas, bo chcialam posprzatac czy przeprasowac...Ja sie przestalam przejmowac...Owszem jeczaca mala istota jest czasem wnerwiajaca, ale pomysl, jak bardzo cie potrzebuje:-D My sie z mloda potrafimy poltorej godziny tluc na lozku i w sumie fajne to jest...:-)
Zazwyczaj prace domowe nadrabiam w sobote jak eM jest w domu hihi

Hej Dziewczynki,

Ale piękna jest pogoda i mówią, że ma tak być jeszcze długo i super i fajnie, niech tak będzie do wiosny:-)
My siedzimy w domku, dziś idziemy do lekarza znów bo się Olkowi zrobił stan zapalny na siusiaku, pewnie od antybiotyku:-( Wiecznie coś.. Siedzimy jeszcze do końca weekendu i od poniedziałku startujemy znów.
Jutro mam zebranie w żłobku i zrobili mi je o takiej super godzinie - 15, że nie wiem co mam zrobić. Nie mam z kim go zostawić , Julka w szkole, eM w robocie, mama w kosmosie, koleżanki w pracy, nie wiem, pewnie eM wcześniej z pracy wyjdzie. W każdym razie powiem Wam, że przykro strasznie człowiekowi się robi w takiej chwili. Ostatnio w weekend oglądaliśmy filmy jak Jula była w wieku Olka. Już pomijam jak mówiła zdaniami i wszystko ogarniała. Na imprezce były jej 3 normalne , sprawne babcie i dwóch dziadków, heh, to były czasy..
Dobra już się nie rozczulam , daję sobie radę i będzie coraz lepiej.
Ja też śpiąca chodzę i nie mam siły na nic. I humoru nie mam wcale i nic nie robię w domu.

Gochson nie wiem czy przegapiłam ale zdradź jakie imię wybraliście dla Córci ??

Gatto, zuza z moich obserwacji to jest tak, że dzieci się same bawią jak my mamy ochotę i czas na zabawę z nimi, a jak mamy dużo roboty to odstawiają cuda wianki :tak: Poza tym jak już pójdą do dzieci to też jest inaczej w domu, jakoś potrafią sie bardziej sobą zająć.

Oli teraz ma fazę znów na rzeczy z kuchni, wszystko wystawia mi z szafek i szuflad na blat albo nosi to w koszyku i rozwala gdziekolwiek. Wczoraj potłukł słoik z przecierem pomidorwym, nie dość , że ja się darłam, on ryczał to jeszcze wyglądało jakby krew była na nim i wszędzie dookoła ;-)
Zaraz lecimy na dwór, ,ja trochę krzaczory poprzycinam a on sobie pojezdzi na aucie albo pogania z Wolfem.
Aaa Wolf ma jakąś depresję, cholera, zaczął grymasić z jedzeniem czego nigdy nie robił, CHyba mu karmę zmienię chociaż , ta którą mamy jest dobra i nie taka droga. Może się zakochał, ale tak na jesień ??

Miłego dnia Dziewczynki, zdrówka dla Was i dzieci :-)

PS
Dwa dni temu znajoma zaprosiła mnie do polubienia strony na fb małego chłopca, który walczy z baardzo ciężkim nowotworem. Wiem, że takich stron jest milion i dzieci w potrzebie ale poczytałam dokładnie i tak mnie to poruszyło bardzo, że oczywiście wpłaciłam im parę złotych i teraz śledzę co tam u Antosia i jejku mam nadzieję, że znajdą klinikę , która się podejmie leczenia... :-(
I nie ma się co złościć na nasze smyki, że bałaganią, tłuką słoiki, wchodzą do bidetu czy pyskują. Są zdrowe..

Jakby , któraś miała chwilkę to jest link : https://www.facebook.com/AntosRatajczakPomoc?fref=nf mam to też w polubieniach.

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki

Muma gdybyś mieszkała bliżej to bym przypilnowała Ci Olusia :-:)tak: ja też ostatnio na pogrzeb do dziadka chciałam jechać i okazało się,że nie mam Juleńki z kim zostawić :zawstydzona/y::-( jeszcze była zasmarkana ,M ze swoim dziadkiem musiał zostać bo to Nasz weekend i weż zostaw chorą Myszę z M i dziadkiem na wózku :wściekła/y::zawstydzona/y: ehh co za życie :baffled:

powiem Wam,że piękny wrzesień pod względem pogody ale jakiś smutny taki dla Nas .

Muma jak z Oli zapaleniem ?? A Wolf?? nadal w depresji?

My codziennie po kilka godzin spacerujemy szkoda nam pogody na siedzenie w domu ,zjemy śniadanko i myk na spacer wrócimy pośpimy i znowu po obiadku myk na dworek .Jutro uciekamy na działkę ,dzisiaj bym pojechała ale jutro z Myszą mam psychologa na 12 więc muszę być a nie chce mi się dodatkowych 30 km robić . Może ktoraś wpadnie na weekend???
Uciekam Myszka śpi więc idę i ja wykorzystać chwilę .

Gatto ja lubię sprzątać i gotować i mi brakuje tego :rofl2:

Miłego dnia dziewczynki

Oooo... nawet było co czytać!

Muma jak zebranie? Udało się z kimś zostawić Olka? Z zakochanym Wolfem to całkiem śmieszna sprawa...hihihihih to się przytrafiło... a znasz wybrankę? hihihih

Gatto no jak są 4rki to już może Cri kiełbase zajadać z rączki...heheheheh

Gochson kurna chata cały ambaras z kupalem jest taki, że mały je mi owoce, bo uwielbia. Jabłko, śliwki, ananasy...

Aleksis jeszcze momencik i będzie magiczne 3 miesiące :)

Zuzol wiesz...

...i znów problemy kupne. Faken.

Hejka,

No byłam, byłam na zebraniu, oczywiście eM wcześniej wyszedł z pracy i pod żłobkiem przekazałam mu Gluta ;-) Dużo się dowiedziałam ciekawego, min to , że żłobek jest w projekcie naukowym i będzie mnóstwo ciekawych warsztatów plastycznych, muzycznych, ruchowych itp. Będą też imprezki i na szczęście rodzice mogą brać w nich udział. :tak: Aaa no Oli pod żłobkiem oczywiście już mnie ciągnął do środka i się dziwił dlaczego nie idziemy ;-)

Wolf w sumie samopoczucie ma dobre, ładnie się bawi , jest wesoły, grymasi tylko przy żarciu. Narazie nagotowałam mu jedzenia dla odmiany (bo normalnie wsuwa suchą karmę + mięcho z puszki), bierze tabletki na poprawę apetytu, mamy wszystko pod kontrolą;-)

tere
może za mało pije Timuś ?? bo jeśli w normie to nie wiem co Ci doradzić..

Od poniedziałku znów się żłobkujemy (Olek już zdrowy), od środy będzie już w żłobku spał po obiadku,

Życzymy miłego weekendu wszystkim ***

PS
​Dlaczego tak mało osób pisze ??

reklama
Helol

Ja pisze malo bo w sumie nie mam za bardzo o czym. Mlodej Ida wszystkie zeby swiata na raz, jest troche marudna ale nie wkurzajaca.
W niedziele idziemy na chrzciny malej Aurory co to wazy tyle co Cri a jest miedzy nimi rok roznicy

Do góry