reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hejka!
Co tu za choróbska na forum? Zarażacie? Bo ja nie chcę nic złapać....
Timi zdrowy, ja też. Jakoś czasu mi brakuje, bo ciągle coś z małym robimy. Jest niemiłosiernie ruchliwy. Dziś malował w malowance kredkami.
Coraz więcej mówi słów, potrafi nazywać, lub jakoś opisać różne rzeczy, zwierzątka, fajnie. Duży kontakt jest z nim teraz.

Tata zdrowy, zapierdziela, wydusiłam z niego dlaczego nie chcą do nas wpaść na obiad i w ogóle dlaczego się nie widujemy. Więc Stara Franca coś sobie upierdzieliła w głupim łbie,( nie wiem co ) i nas chyba nienawidzi. CHyba nawet nie chce więcej wiedzieć, bo i tak to mi ciśnienie podniosło. Nawet głupie ścierwo schowała zdjęcia dzieci (Tymka i Emila dla ścisłości) na jakiś czas, bo ją coś pierd...olło. Teraz ponoć znów wyjęła na półkę. Szkoda mi tylko ojca w tym wszystkim. Ale jestem też w szoku, jaka cipucha się z niego zrobiła.

Gratki dla Olusia, twardziel z niego!

reklama
tere no toz Ci baba tego twego ojca:wściekła/y: niech ja szlag......:sorry: Całusy dla Ti, i tak trzymac, nie chorowac. W pracy nadal zapiernicz?
Gatto u nas tez kluczyki na czasie, tylko brakuje zeby sobie jeszcze sam otwierał:szok:
Muma jak dzis Oli? Widzę ze pierwszy dzień rewelacja:tak:;-) Fajnie ze tak szybko mu sie spodobalo, a Ty teraz za robote sie bierz:-D:-D:-D
Zuzu a co u Ciebie?
Ani@k dużo zdrówka dla naszych pociech. Co dzis smacznego Patrys zajadał na obiadek?

Dziękuje Ci Muma za poradę co zapodać Mieszkowi, doktorka to samo i poleciła, heh, przytaknęłam ze mam to w domku i ze mu juz zapodalam, heh.
Kazala jeszcze tylko nasivin soft 0,01% aaplikowac i bedzie ok.
Dzis rano juz po chorobie, okazalo sie ze to od wychodzacych gornych dwojek. Najwyzsza temp. jaka mial to 37,6.
Jutro lecimy dalej sie żłobkowac, ale w nd na basen jeszcze go nie puszczam, ale ciesze sie ze to trwało tylko 2 dni, uff.
Lece odpoczywac, spokojnego wieczorku.

Szyszka dobrze, że już po choróbsku. No ciekawa jestem jak drugi dzień w żłobie. Czy zje coś troszkę, czy nie.
A u mnie robota jest w kratke. Jeden dzień przerwy miedzy klientkami, a na drugi idzie się pochlastać bananem.

Heja,

Zakończyliśmy pierwszy tydzień żłobkowy a teraz Oli chrapie, dzisiaj ledwo wyszedł z auta już prawie sam do łóżka szedł ;-) W poniedziałek jeszcze na 3 godziny jedziemy a od wtorku próbujemy wydłużyc o spanie, jakoś od9 do 14 :-)
Oprócz tego, że Oli ma malusieńkiego gila i lekko pokasłuje to jest super, zero płaczu, je wszystko , ciocie go lubią , macha im na pożegnanie, że mało mu łapki nie odpadną ;-) No ale mam nadzieję, że się wykurujemy przez weekend:tak:

Szyszuni
dobrze, że już na prostą wychodzisz z choróbskiem Mieszka , no basen też bym sobie jeszcze darowała :tak:

tere -
nie wiadomo co lepsze, zap... ile wlezie czy trochę mieć luzu bo z tego luzu to nic się nie ma..;-) Dobrze, że Młody zdrowy i happy:tak:

annii84
&&&&&&&&&&&&7 za połówkowe bo potem pewnie zapomnę :-p Najpiękniejsze tygodnie przed Tobą :tak:
Już nie wiem co miałam pisać , chyba też się kimnę, zmęczyły mnie te stresy i jeżdzenie autem w tą i z powrotem i ... parkowania . No mistrzem parkowania to ja póki co nie jestem , szkoda, że nie widzicie jak kombinuję czasem pod żłobkiem :-D Mam nadzieję, że nikt tego nie nagrywa zza zasłony :-p

Miłego weekendu Dziewczynki, zdrówka !!! :-):-)

Muma no. Jak to z mentalnością Polaka. Dużo roboty-kości bolą i nie ma czasu dla dzieciaka,mało roboty-nie ma kasiory.
a Oli to dobry koleś. He he. Nawet za mamą nie zatęsknił.

Muma jutro sa targi zoologiczne. Tymek bedzie miał radoche. Też się wybierz.

A we wtorek umowiłam sie na "zastrzyk energii" w Nowej Gdyni. 2godziny rozpusty. Ekstra!!!!!!!! A zaraz imieniny i znów cos dostanę. Hi hi.

Muma i jak był dzis zlobek? Masz mega dzielnego synka, a Tobie jak z tym ze on taki dzielny ze sobie radzi, ze je, ze papa robi. Bo zazdroszcze, ale wiem ze i u nas bedzie taki czas:dry:

Mieszko dzis płakał na odchodne i jak nam go oddawali. Do em od razu w ramiona, na mame nie spojrzal, cyca nie chcial. Teraz spi to szykuje obodusa, całuje go i sciskam non stop, jak wariatka. U nas maly gilek ale to przez płacz:sorry2: Basen odpuscilismy, nie ma co kusic losu.

Dawkowac Mieszkowi Lipomal i wit C po jednej dawce dziennie az do wiosny, czy przesadzam?

Ani@k zdrówka dla Patrysia. Jak ty psychocznie sie masz?
Gochson , Pieknie wygladasz:) Rosnijcie zdrowo :*
Tere milej rozpusty. Całusy dla małego przystojniaka.
Gatto jak po weekendzie?
Koko jak Ewa w żłobku?

Milego dnia babolki.

Hej,

No my dziś byliśmy u lekarza bo gil się ciągnie na całego ale to na szczęście wirusisko a nie żadne tam anginy czy inne zapalenia.
Niestety Oli dusi się tym gilem strasznie, pół nocy nie spał, dostaliśmy leki na rozrzedzenie wydzieliny.

Szyszunia -my do żłobka wracamy od czwartku albo i od poniedziałku, zobaczymy jeszcze.
PRzykro mi , ze Szyneczek Twój płakał dziś, wiem jak serce boli rodziców przy tym, dobrze, że wiesz , że to minie bo tak będzie właśnie :tak: Mało tego on nie będzie nawet tych płaczów pamiętał;-) Ważne żeby choróbska się wystrzegać to jakoś do przodu będzie.
Aaa wit C możesz dawać, ale może tak co drugi dzień (przecież dobrze odżywiacie się ) a Lipomal nie bo to jest tez napotne i nie potrzebne tak na co dzień.
Nam lekarka dziś zaleciła to Neosine w wersji uodparniającej 2x dziennie po 5 ml od poniedziałku do piątku i w weekend wolne. I tak przez miesiąc , no ale Glut ma prawie 2 latka już..

Jak tam inne Dzieciaczki nasze chore i zdrowe ??

U nas właśnie się rozkręca koszmarna burza :szok::baffled: Olek śpi ale pewnie zaraz się obudzi bo trzaska już na całego.
Lecę okna pozamykać, miłego dnia !!! ***

Hej dziewczyny.

Widzę że nie tylko u Nas choroba ;-(. Dzisiaj mieliśmy szczepienie ,myślałam że nas nie zaszczepi ale powiedział że nie ma przeciwwskazań jak ma smarki . U Nas ze smarkami jak u Mumy gluty po pas i kaszel od nich. Zarwana noc przez to :-( . Mam nadzieję, że szybko przejdą bo nie lubię jak Ona się smarka bo przez to podwójnie marudna :-(.

reklama
Do góry