reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witaj Kobitki,

weekend się zaczyna i pustki na forum.

Szyszunia
majtki porodowe tak jak pisze katiuszka są siteczkowe. Ja miałam 4 pary i używałam podpasek Tena lady.
Jeżeli chodzi o sens posiadania takich majciochów to nie widzę, mówi się że szybciej się rany goją jak jest przepływ powietrza, ale jak w takie majtki wsadzisz wielgachną podpachę to o przepływie powietrza mowy nie ma:) więc jak dla mnie to taki pic...
tym bardziej, że mój poród przebiegł bez żadnego cięcia, za co jestem wdzięczna naturze i położnej:)

Co do ubranek z ENDO, to też zamówiłam kilka takich samych:):) i kilka odeslałam by wymienili bo rozmiarówka przyszła olbrzyyyymia:)

Muma
, śliczny jest Oluś i jaki On juz duży:):) wygląda na dyrektora:):) Julka jest super zdolna, masz zdolne dzieci:):)
Ja za namową Alex, również pozamawiałam parę rzeczy z Tchibo, teraz czekam:)

katiuszka, a ja nie zdążyłam zobaczyć warczącego Julusia:(:(

Aleksis...już Ci zazdroszczę tego smacznego sycylijskiego jedzonka:)

a właśnie gdzie jest Caterina????

kasica, pogodziłaś się już z mężem??

Ania
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

kok.o, zanim Ewa pójdzie do podstawówki to jeszcze mleczaki muszą się pojawić i kolana pozdzierać:)

tere fere, gatto, zuzanka
:***

Ostatnia edycja:
reklama
Hello,

Muma gratuluje takiej Corci:tak:Jest sie kim pochwalic

Zuzanka kurcze, pal w piecu, to tempka nie spadnie

Kasica fajnie, ze juz lepiej miedzy Wami. tylko tak dalej i hup siup a II beda
Katiuszka i Muma jak zawsze niezawodne i napisza i dzieciaka zabawia i obiad ugotuja. No, juz nie wspominac kok.o i Alex

A ja zapodalam dzis gotowy filet z ryby a la bordalaisse czy jakos tak , ziemniaki plus "poszarpana" salata. eM wcina az sie mu uszy trzesa. Biale winko w zamrazalniku a co:-D
Wlasnie Ani@k gdzie Cie wywialo?

Alex
tez nie ma czasu.

Dziewczyny, chyba sie musze zdrzemnac, tak zle sypiam, a w nocy nie moge zasnac. Musze sobie parzyc herbatke na sen

na razie

aaronka filmik możesz dalej obejrzeć, bo sierota nie umiem go wykasować:sorry:
noooi się spisałam...młody wrzeszczy, bo już śpiący, a muszę go przetrzymać do 20-stej:eek:
Wpadnę później jak uśpię ssaka;-)

hej!!!
Tak,juz jest ok,pogodzilismy się:tak:,macie rację,szkoda zdrowia i nerwów....
My niedawno z pracy wróciliśmy,teraz pijemy pifffko,tzn.ja Redsa kupiłam,a dla Adasia Lecha Frre(bezalkoholowe,bo antybiotyki bierze),jutro też pracujemy od6-14.Ja też lubię swoją pracę,od prawie 2 lat ,pracuje na magazynie w znaniej firmie AGD(;-)),głownie zajmuje się sprawdzaniem dostaw,pakowaniem detali na części zamienne do Włoch i Szwecji,ostatnio tyle tego idzie,że nie wyrabiamy i soboty z koleżanka przychodzimy(za dodatkowa kase oczywiście;-))
Dzis odebrałam recepte na Bromka i Duphaston,moja znajoma jest pielęgniarka i zawsze mi załatwia to co potrzebuje;-)(chyba tez o RELANIUM ją poproszę;-)),więc z tymi receptami to mam naprawde spoko.........
Wiecie,zastanawiam się,czy jeszcze raz nie "rąbnąć"sobie dawki ziół O.sroki..??!????....po niedzieli bym się w nie zaopatrzyła może...sama nie wiem ?!!:eek:

cześć Dziewczynki,
Ania - pisz Babo, bo czekamy!

Aleksis - zazdraszczam takich wakacji! ależ się rozmarzyłam, ja to pewnie dopiero za parę lat pomyślę o wakacjach. Jakie masz książki do oddania? znaczy w tematyce jakiej?

Aaronka - mi juz wczoraj kurier paczkę z tchibo przytargał z ciuchami dla małej, już zapowiedział, że w poniedziałek będzie z kolejną (że niby nie mógł jej wziąć wczoraj, bo danych brakowało)

Katiuszka - Julek jest boski!

Zuza - to ja na taki obiad chętnie. a tym leczo mi smaka narobiłaś - też juro zrobię, najpierw muszę zakupy zrobić

Gatto - jak tam?

Szyszka - szalejesz:-D przy pierwszym taki przywilej, przy kolejnych będziesz oczy otwierała ze zdziwienia ileś tego nakupiła. Poducha z motherhood ratowała mi życie w ostatnich miesiącach ciąży, polecam. a majtki olej - u mnie w szpitalu był nakaz latania bez majtek:-D:tak: a najlepsze bawełniane - też przepuszczają powietrze

dawno Wam nie pisałam o Cudowych opowieściach to nadrabiam:
pytam Cuda jak lubi jak się do niego zwracam (w sensie Aniołku, Błażejku, Błażusiu, etc.), a ta mądrala odpala "masz synku lizaka czekoladowego".

Kok.o - ja mojej jak piszę daję po kolei - butelki z ziarnami w środku, worki foliowe, wszelkie kubeczki, lejki i inne narzędzia kuchenne - zajęta nowościami na dłużej

eMek znalazł dzisiaj portfel jakiejś starszej kobity, z dokumentami w środku, bez pieniędzy rzecz jasna porzucony na jezdni i mam opory lecieć do kobity oddać coby nie pomyślała, że to my ja okradliśmy. chyba jej to pocztą wyślę

dawno Wam nie pisałam o Cudowych opowieściach to nadrabiam:
pytam Cuda jak lubi jak się do niego zwracam (w sensie Aniołku, Błażejku, Błażusiu, etc.), a ta mądrala odpala "masz synku lizaka czekoladowego".
:-D:-D:-D cwaniak mały!

Kok.o - ja mojej jak piszę daję po kolei - butelki z ziarnami w środku, worki foliowe, wszelkie kubeczki, lejki i inne narzędzia kuchenne - zajęta nowościami na dłużej

eMek znalazł dzisiaj portfel jakiejś starszej kobity, z dokumentami w środku, bez pieniędzy rzecz jasna porzucony na jezdni i mam opory lecieć do kobity oddać coby nie pomyślała, że to my ja okradliśmy. chyba jej to pocztą wyślę
no ja przetestowałam juz worki foliowe hyhy sama sie na nią gapiłam zdziwiona jak taka prosta rzecz moze zainteresować dziecia;-):-) oglądała, szeleściła, gniotła chyba z 10 min:-D

a.. moj dowód sie odnalazł!! eM zgubil go w sklepie, pytał kiedys czy nikt nie znalazł, ale baba powiedziała ze nie. No i dzis ktoras z ekspedientek mu go oddała. No i teraz nie wiem co robic. Zastrzegłam dowód w banku ale jeszcze sobie nowego nie wyrobiłam. Nie wiem co sie z tym dowodem działo przez ten czas, cholera wie czy ktos sie nim nie posłuzył... chyba sobie jednak nowy wyrobie:unsure:

Alex Muma czy Wasze dzieciaki im starsze tym bardziej rycza wieczorem? Moja nigdy tego nie miała, teraz ostatnio zaczeła płakać przed zasnieciem. Dzisiaj w ogóle przeszła samą siebie, bo juz w kąpieli (ktora lubi (-ła?) ) zaczeła płakać...i tak do zasniecia:baffled: Moze to zwiazane jest z tym,ze cortaz wiecej rozumie i coraz wiecej bodźcow odbiera ze swiata i zmeczona jest wieczorem???

Ostatnia edycja:
cześć

Alex__ :biggrin2: Cud jest Koffany 100 buziaków dla Niego :****
Caterina jeżeli nas podczytujesz.. :***
Kasica ale ile kasiory zarobisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wczoraj u magika: wyszła pacjentka, jeszcze na poczekalni zaprosił mnie do pokoju gdzie robią ktg :eek:
i pyta który to tydzień.. mówię że 30.. spojrzał.. a 30??? a to ktg jeszcze nie.. ale powiedziałam mu o 'kulkach' więc zdecydował się mnie posadzić na fotelu (mega wygodnym) i podłączył mi tylko to coś na skurcze.. skurczy nie było, szyjkę zbadał - dłuuuuga i zamknięta, znowu mnie podszkolił w rozpoznawaniu skurczy i wyjaśnił ze jak mam napięty brzuch to to są mięśni mojego brzucha - nie związane z Dzieckiem.. i powiedział ze wie że się martwię, że się obawiam.. ale bez potrzeby.. dał mi instrukcje co do zastrzyków i powiedział ze pomału będziemy redukować.. ale to na następnej wizycie, powiedział też że następnym razem zaczniemy rozmawiać o porodzie.. powiedział że Maluch ładnie rośnie, i że ma nadzieję że następnym razem też będę w takiej samej kondycji.. powiedziałam że jeżeli teraz Dzieć waży ok 1,5 kg to za trzy tygodnie będzie ważył więcej i moja kondycja moze być gorsza..
dziś u gina: wszystko ok, następna wizyta za 3 tygodnie.

zaplanowałam dziś zakupy w stacjonarnych sklepach ale wszystko pozamykane.. chyba dlatego że dziś koniec roku :eek:
a w ogóle to dziś najdłużej wracałam z przychodni.. wizyta skończyła się gdzieś koło 11 a ja w domu byłam koło 14.. po drodze spotkałam koleżankę, urodziła 2 m-ce temu i żeśmy tak stały i gadały (jakby nie można było gdzieś usiąść :cool:) później z kolejną.. i tak jakoś zeszło :zawstydzona/y: później musiałam trochę odespać..

Ani@k,to rewelacyjnie,że jest wszystko w porządku!!:tak:,a Ty bidulko się stresowałaś....hhhmmm,w sumie to wcalę się nie dziwię,postąpiła bym tak samo,jakbym była na Twoim miejscu!!!kasę,zarobie,zarobię,w sam raz w sierpniu na urlop się przyda:tak:,będzie jak znalazł:p):p):p)...................w końcu jakie imię macie już wybrane???????????:-)

Kasica chyba Patryk :happy: będzie..
Muma a jak będzie filmik, pokażesz nam, nie???
Aleksis koniecznie niech Ci robi ktoś foty

coś mi net szwankuje.. :(((((

reklama
Gatto jak sie czujesz? Jak Malenka zniosla rozlake? Napisz co Babo no

Anius i co bylo sie tak stresowac? Superowo, ze Patryk tak sobie fajnie rosnie i mu dobrze u Mamy

Kasica a jakie plany na wakacje? jakies cieple morza?

Alex Cud jest bombowy! Ale spryciarz z niego! Chyba bym sie posiskala gdbyby mi tak powiedzial

Cos z historii o mojej slodkiej bratanicy. Miala moze jakies 3,4 lata no i w lato uzadlila ja pszczole w lydke. A ze ma takie cialko jak ma, spuchlo jej to niemilosiernie i biedna jak chodzila, to jakos tak smiesznie zarzucala ta noga:-D. Chyba sie bardzo tym przejmowala i chciala by jej wszyscy zalowali. Trwalo to kilka dni, az pewnego dnia dziadek mowi: Paulinko, ale nie musisz juz tak dziwnie chodzic, nozka jest juz zdrowa! A ona: Dziadek, a Ty nie wiesz, ze mnie osa u****la! :-D Dziadek zostal bez slow

I takie sa wlasnie cudowne nasze dzieci. A ta koze to kocham nad zycie. Juz jest wyzsza ode mnie i ma wiekszy rozmiar obuwia. A ja mailam opory kupic jej szorty i bluzke z Marco Polo na 164cm! Oj glupa ty glupia ty

Alex ksiazki glownie polskich autorow: Sowa, Ligocka, Chmielewska, Hanna Kowalewska itd.
Tematyka obyczajowa, z nutka psychologii. Nie lubie filozofowania za wiele, bo szkoda mi na to czasu.
Cos z tych ponizej juz obiecalam pewnej milej Pani:tak:Ps. Paczka w poniedzialek poleci

Tajski masaż - Hanna Bakuła
I tak doczekaliśmy końca
Mała Angielka -
Bóg jest moim kumplem - to jest super! Filozoficzna troche,ale ciekawie napisana
Całe zdanie nieboszczyka J.Chmielewska
Mama, smoczek! - Magda Fres. Tu: ubaw po pachy
10 minut od centrum - Izabela Sowa
Muchy w zupie i inne dramaty - Małgorzata Żurakowska . Tez zabawne historie z zycia wziete
Dom na wybrzezu E.Adler
Czarownica z Radosnej - Zofia Staniszewska

Hanna Bakula ma ciekawy styl pisania, taki dosadny i z humorem. Wyszla jej nowa ksiazka, moze sobie kupie

Wybiore sie do biblioteki po przewodniki o Sycylii. Chcialabym pozwiedzac sporo plus oczywisice wylegiwanie sie na plazy. Musowi!

Ale muza teraz leci na TVP Kultura!

Klade sie spac, oczywisie najpierw prysznic.

Dzis chlapnelam lampke winka GAVI( w Lidlu jest za jakies 4 dychy, a ja place w moim 3,99. Ale "sprawiedliwosc") Weszlo mi jak nigdy. Juz sie ciesze na winko na Sycylii i potrawy

Aaronka- bylas na Sycylii?

buziaki dla Wszystkich na dobranoc

Do góry