reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

cześć

Muma :*** Synuś ma się dobrze, trochę za tą moją panikę mi powtykał później, dziś idę Mu za to coś kupić :tak: aaaa i wg usg waży 616 g!!!! :-)
Anuszka tak, to taki ogród różany.. kuzynka eMa miała tam sesję ślubną i widziałam zdjęcia.. że ja tam jeszcze nie byłam :dry:
Kok.o wspomnienia powróciły :-) to byłyyy czasyyyy... :tak: (ale teściówka Twoja też coś z malinami miała.. aaa to chyba był soczek do piwa, albo owoce mi się pomyliły :-);-))
Bzzzz no rosnę.. choć od początku ciąży jak narazie mam tylko 4 kg na plusie.. ale jutro wizyta, ważenie - zobaczymy ile po łikendzie majowym podrosłam ;-)
fajnie że wpadłaś, proszę o częściej :tak: a zdjęć Katiuszki szukaj na fb..

dla potrzebujących poranne fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miłego dnia wszystkim życzę!! :-)

reklama
Ahoj kobitki:-)
Widzę że Ani@k to ranny ptaszek:tak: Cieszę się że u syneczka wsio dobrze i kawał już chłopa z niego :tak:

Muma w pobieralni juz widać że ciepełko bo klientów mniej zdecydowanie:tak:

Bzzzzz jak miło cię widzieć . Ja tez o tobie myslę &&&&&&&&&&&:tak:

A co do popijaw netowych to sie nieźle działo:-D

Pozdrawiam z wiosennego wschodu:cool2:

Hej,

Ani@k - widzisz ?! :-) Wszystko jest OK i wielki chłop już z Syneczka :tak::tak::tak: Buziaki dla Was *****

bzzz -miło Cię widzieć :tak::tak: U mnie dzisiaj też lato w pełni, piękna pogoda od rana:happy2:

Niestety po południu lecimy z Olkiem do lekarza. Wczoraj po południu już zrobił drugi raz i w nocy dwa razy i nad ranem raz (i to już sama woda.).Ale jest radosny, nie ma gorączki, nie wymiotuje - daje mu teraz tylko pierś i Orsalit (który wypluwa:shocked2:).
Może pani doktor coś podpowie bo boję się, że się odwodni. Może to jakaś infekcja ale, że szczepiliśmy przeciwko rota to lżejsza. Może Julka go zaraziła przed wyjazdem.. A może to od zębów ?:eek:
Ogólnie w nocy trochę nie spaliśmy , teraz niedawno wstaliśmy i ledwo żyjemy :-p

Miłego dnia Dziewczynki !!!

hellooo:-)
Witam się z pochmurnego Lądka:dry: a tak ładnie już było...i się musiało zmienić:wściekła/y:
Miałam dziś zamówioną wizytę u lekarza odnośnie spania Julka na prawej stronie...ale skasowałam tą wizytę, bo poobserwowałam go w ciągu dnia i nocy i stwierdziłam, że jest wszystko ok. Teraz to nawet częściej śpi na lewej, co mój M. skwitował, że teraz będę miała problem, bo znów śpi na lewej a nie na prawej:sorry2:Tak więc dałam se siana;-):-D Wczoraj przetrzymałam Julka ze spaniem, nie dałam mu zasnąć po 16, jakoś dotrwaliśmy do kąpania o 19, potem flacha i w sekundzie dziecka nie było. Obudził się dopiero o 4:30:szok: a ja już o 2 w nocy sprawdzałam czy oddycha:sorry2:Rano wypił 180ml i teraz śpi:tak: Nooo żeby nie zapeszyć, poprawiło mu się z tym jedzeniem. Nie wiem co to było...może nie chciał, a ja mu wciskałam, albo faktycznie miał tam jakieś dolegliwości jelitowe? kto to wie...na szczęście już jest lepiej, więcej też wypija, bo w ciągu dnia tak między 135 a 180, więc jest całkiem dobrze. Nie chce za to wody za bardzo:eek: na wyjeździe do tych ogrodów, to pociągnął nieźle, było gorąco, to pewnie chciało mu się pić, ale normalnie to ledwo dwa łyki zrobi. Położna mówiła, że jak nie chce, to nic na siłę, dostaje wodę w mleku, to widocznie mu to wystrcza, ale żeby próbować, bo a nóż wypije. Powoli zaznajamiam się z zasadami wprowadzania innych posiłków typu warzywka, owoce, deserki itp. I im więcej czytam tym większy mam mętlik. Kurka...wie któaś jak to się robi? Muma help!!!!!!!!!!!!!! napisz mi zrozumiale jak to się robi? bo ja wiem, że stopniowo, ale co to znaczy? na przykład o 11 godz. zamiast jednego mleka np. gotowaną marchewkę, tak? ale ile? i tak codziennie, że 4 razy mleko a raz marchewka? i po kilku dniach jak nie będzie uczulenia to zamiast marchewki inne warzywko? jasna cholera...albo ja jestem jakaś ciemna, albo to faktycznie dość skomplikowane:cool:No i zdrówka dla Olusia!!! mam nadzieję, że to nic poważnego!!!!
ani@k super, że u Was wszystko ok!!!! mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza. Ojjj ja też pamiętam jak latałam do szpitala, zeby mi ktg zrobili. Z tym, że tu to nie od razu tak robią, trzeba było naściemniać, ale od razu czułam się lepiej, że mi sprawdzili. A Synuś już całkiem spory kawaler!!!
bzzz miło Cię widzieć, fajnie, że wpadłaś choć na chwilkę!!! a zdjęcia to na Facebooku są...ale to nic takiego:sorry:A co tam u Ciebie? jak sobie żyjesz???
anuszka ojjjj były popijawy przed kompami, były!!!:tak::-D szkoda, że nie wiem na których stronach można by było to poczytać, ale uśmiałabyś się po pachy....chociaż może nie...bo jak ktoś trzeźwy by to czytał, to moze wydawałoby się to głupie:confused: a raz Kasica wróciła z popijawy z koleżanką i nad ranem pisała do nas, jak ona nas to kocha:-D:tak::-) tak więc różnie tu bywa;-)
Kok.o a u Ewy na co ta rehabilitacja? wiem, ze kiedyś pisałaś, ale umknęło mi:sorry: kurcze...znowu będę się stresować, że może Julkowi tez potrzeba:cool:
Uciekam dziewczynki, bo Julek już zaczyna się wiercić. Wpadnę jeszcze później!!!
Buziaki!!!

Katiuszka no spokojniejsza jestem o tyle, że od rana Maluch się wierci.. zaraz robię wyskok na zakupki dla Syneczka :cool2:
w ogóle to chcieli mnie w szpitalu na obserwacji zostawić 2 dni, ale powiedziałam że jak na usg zobaczę że wszystko ok to nie chcę leżeć w szpitalu, bo po co.. musiałam napisać zdanie że nie wyrażam zgody na propozycję hospitalizacji..
Muma daj znać co u Olusia po wizycie.. to pewnie reakcja na upały.. oby krótkotrwała!!!

katiuszka -tu jest w miarę czytelnie opisane, popatrz - jeszcze chwilkę masz - aż skończy 4 mce :tak:
Schemat żywienia niemowląt karmionych butelką - MójNiemowlak.pl
Jak nie będziesz sama gotować to masz gotowe dania na początek w słoikach i deserki - ja tam bardziej im ufam niż warzywom nie wiadomo skąd..
Jakbym o sobie i eMie swoim czytała normalnie - tak samo reaguje na moje schizy różne :-D

Ani@k - udanych zakupów !!! :-)

A reszta na plaży czy jak ?

Ostatnia edycja:
koko
trzeba znów zrobić taki wieczorek

u mnie też dziś pięknie i ciepło i mały ciepły wiatr,bez niego było by ciężko,a ja do roboty muszę
:-(
nadal plam i temp w dół więc wiadomo co
@
bzzz
ja też witam

hej babole
no i z cwiczen nici:wściekła/y: okazało sie,ze mam zle wystawione skierowanie i odesłali mnie z rejestracji z kwitkiem:wściekła/y:
musze teraz załatwiać szybko nowe skierowanie na rehab. i znów sie rejestrowac:wściekła/y: ciekawe,czy odesla mnie na koniec kolejki.... k...wa :wściekła/y: przy rejestracji telefonicznej baba pytała,co mam na skierowaniu napisane, przeczytałam jej i powiedziała,ze jest OK. A dzisiaj juz nie jest:wściekła/y: wwwwwrrrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y:

katiuszka Młoda za słabo na rekach sie podpiera leząc na brzuszku. A na rozszerzanie diety to za wczesnie jeszcze. Spokojnie:-)
moja mama mnie nęka znów,ze Ewa to zupke/słoik czy inne picie powinna juz dostawać, bo przecież mleko moje jej nie wystarcza, bo juz taka duza i wiecej energii potrzebuje:eek: i kurde te słoiki niby wiecej dobrosci maja niz moje cyce? heh....:eek::confused:
Ani@k no widziesz panikaro jedna:-) Ewcia tez nie ruszała sie za bardzo, słodyczy nie lubiała;-) taki typ;-):-) A Synuś juz duzy:-)
Muma kurcze, zdrówka dla Olusia zycze, mam nadzieje ze to chwilowe i nie poważne:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Melduję się wieczorowa porą :tak: Wątek nam zleciał ma drugą stronę:szok:

Muma co dochtór wam powiedział ? Jak tam Oluś ??

Pozdrawiam z dusznego wschodu

Do góry