reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Niestety, śluz jest już różowy, więc wkrótce przylezie ta wredna, okrutna@
Jadę do lekarza.

I ch... bąbki strzelił, świąt nie będzie

Cześć Dziewczynki,

Ja ciśnienie mam dzisiaj takie, że ledwo żyję :baffled: Już piłam kawkę i dalej zasypiam, w nocy była burza, nawet nie grzmiało strasznie ale było praktycznie widno w sypialni:rofl2:

Ja dzisiaj z córcią w domu, porządki przedwakacyjne robimy w jej pokoju , zawsze kilka worów śmieci mamy po tym na recykling;-)
kok.o - dobrze,że przezierność w normie i jest kość nosowa , to najważniejsze:tak::tak:;-)
Od razu Ci powiem, nie zestresuj się po tych wynikach z krwi, pamiętasz co było u mnie i tak jest często - trzeba je traktować z przymrużeniem oka, obraz z usg jest najważniejszy. Co do moich usg z tamtego tygodnia to babka z NFZu oprócz karku i noska badała jeszcze serce, przepływy, obwód główki, długość Fasola, obwód brzuszka.
No a Magik - po prostu wszystko... Już nam nawet obejrzał wtedy szczegółowo mózg, wątrobę, kręgosłup, kąt czaszkowo-twarzowy (bardzo ważny jeśli test z krwi źle wyjdzie), naczynia w pępowinie, miedniczki nerkowe, oczy, uszy, paluszki policzył. Aaa i siusiaka wypatrzył :-p No i pamiętasz , z jej ryzyka 1;130 trisomii 13 jemu wyszło prawie 1;3000 ;-)
Jak pójdziesz odebrać ten wynik i byłoby cokolwiek nie tak to proś o powtórne zbadanie: serca i tego kąta czaszkowo-twarzowego - dodanie tych wyników do programu zmienia zupełnie wynik. Niestety nie każdy potrafi go zbadać.

Dziewczynki , trzymajcie się dzielnie, żadne tak objawy @, żadne śluzy różowe tudzież inne , nie ma @ - JEST DOBRZE !!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam , w sumie to możecie mnie wywalić z grupy po 30, bo od kilku dni mam skończone 38 . Chciałam sobie poczytać, bo mam jakieś lęki odnoście badań, decyzji itp. Nadmienię, że nie jestem w ciąży, jak i ani nigdy wcześniej nie poczyniłam starań. Czytam wstępnie. Zastanawiam się tylko, czy moja wybujała fantazja, to jeszcze norma, czy już stan dla lekarza.

no właśnie, tez po powrocie poczytałam sobie, co jest badane w tym I usg no i coś mi sie wydaje, ze koleś na szybko chciał sprawe załatwić... Albo nie mówił o wszystkim co robi... Nie wiem jak te przepływy sie mierzy i kat czaskowo-twarzowy, no ale gdyby mierzył to chyba bym zauważyła :baffled::sorry2: ... chyba...
No nic, poszukam zaraz jakiegos gabinetu, gdzie robia takie badania i sie chyba wybiore.

kok.o -popatrz w necie co ludzie piszą o lekarzach, który potrafi coś więcej niż standard , albo któremu się chce po prostu...
Ale nie podał Ci nawet tętna dziecka ??
Ale wiesz, najlepiej, jakbys miala juz ten wynik z krwi do tego nowego lekarza to on sobie to podstawi do wzoru wtedy :tak:

Formoza - ja też mam 38, witaj :-)

Ostatnia edycja:
Niestety, śluz jest już różowy, więc wkrótce przylezie ta wredna, okrutna@
Jadę do lekarza.

I ch... bąbki strzelił, świąt nie będzie

czasami sluz zabarwiony na różowo moze tez oznaczać ze się jest w ciąży &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam , w sumie to możecie mnie wywalić z grupy po 30, bo od kilku dni mam skończone 38 . Chciałam sobie poczytać, bo mam jakieś lęki odnoście badań, decyzji itp. Nadmienię, że nie jestem w ciąży, jak i ani nigdy wcześniej nie poczyniłam starań. Czytam wstępnie. Zastanawiam się tylko, czy moja wybujała fantazja, to jeszcze norma, czy już stan dla lekarza.

w sumie to czemu mielibyśmy Cię wywalać??? jesteś po 30??? jesteś.. jak kazda z nas, więc witaj, się rozgość..:tak:

no właśnie, tez po powrocie poczytałam sobie, co jest badane w tym I usg no i coś mi sie wydaje, ze koleś na szybko chciał sprawe załatwić... Albo nie mówił o wszystkim co robi... Nie wiem jak te przepływy sie mierzy i kat czaskowo-twarzowy, no ale gdyby mierzył to chyba bym zauważyła :baffled::sorry2: ... chyba...
No nic, poszukam zaraz jakiegos gabinetu, gdzie robia takie badania i sie chyba wybiore.

a przepływy to chodziło Ci o przepływy krwii???
:sorry2:
kok.o -popatrz w necie co ludzie piszą o lekarzach, który potrafi coś więcej niż standard , albo któremu się chce po prostu...
Ale nie podał Ci nawet tętna dziecka ??
Ale wiesz, najlepiej, jakbys miala juz ten wynik z krwi do tego nowego lekarza to on sobie to podstawi do wzoru wtedy :tak:

boszsz dziewczyny, ja też przechodziłam usg prenatarne ale nie pamiętam dokładnie co było mierzone.. karta ciąży została w szpitalu ale te wskaźniki - oprócz oczywiście przeziernosci , główki serca, żołądka.. to chyba twarzy nie mierzył lekarz.. tzn kąta czaszkowo-twarzowego.. i testów pappa tez nie miałam zaleconych do zrobienia:szok:

Ostatnia edycja:
Buziaki :-)
Ja miałam przepisany jod ale sie po nim bardzo zle czułam i się dusiłam, wyzwalał we mnie jakis straszny kaszel. Po tym mi endo odstawiła. A niedawno kupilam sól jodowaną i chyba od niej mi zaczela znow szwankowac tarczyca bo czulam ze sie powieksza, jak odstawilam ta sól to mi przeszlo.
kok.o, idz do innego gina, mysle że temu sie zbytnio pracować nie chcialo.

Tempka podskoczyla, ale ja nie wierzę :tak:.

Witaj Formoza :-).

reklama
kurde to juz sama nie wiem, o co chodzi z ta sola. Ja w ogole uzywam malo soli, bardzo nawet....czekam tylko, zeby jechac nad morze....

Czesc Formoza!!

Do góry