reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Muma będzie dobrze!! a z dziewczynami pogadaj, zawsze to jakaś rozrywka.

Zuzanka81
ja też mam dwa małe przytulaki - kociaki akurat. Ich matkę ponoć przejechało auto, dzieciaki rozeszły się, dwa wlazły do maszyny - jeden nie przeżył:no: a trzeci poszedł do kuźni. Niw wiem jak długo były same, ale od kilku dni jestem przyszywaną mamą: on kotek ksywa dudu, ona kotka ksywa zeberka. Były tycie, mieściły sięledwo na ręce i karmimy je strzykawką co 1h/1,5h. a w nocy pięknie śpią, mam nadzieję, żedzieci też tak będąkiedyś:tak:. Kotkęmożemy zostawić a na chłopaka szukamy amatora...

Aj dentysta, właśnie mi sięprzypomniało, żeprzegapiłam wizytę u ortodonty...:dry:

zuzanka81
1,5-2 to miesiące?? I wyleciało mi z głowy teraz chcecie niemowlaka czy starszego malucha??

reklama
Tasza po ukończeniu kursu czeka się od 1,5 do 2 lat niestety chyba ,że cud się wydarzy i będą to miesiące :-(my kwalifikujemy się do maluszka takiego 6 tygodniowego :tak:

zuzanka, Muma, bionda (nie)dziękuję za kciuki :tak: bardzo mile widziane :sorry2:

ja trzymam kciuki za was wszystkie - za II kreski u czekających, za zdrowy rozwój maluszków u tych które się doczekały, za szybkie adopcje u starających się, i ogólnie za same dobre wieści na tym wątku &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

cześć dziewczyny

ale tu cicho Ani@k na urlopie to i bb też bo rano nie ma nikogo :-D

kasica no to GRATULUJĘ oby jak najdłużej i szczęśliwie:tak:
kok.o a jak u Ciebie??? jak samopoczucie?

katiuszka????a Ty kochana gdzie się podziewasz jak Twoje poparzenia słoneczne??
bionda?
alex_ pewnie z cudem jeszcze śpi albo buszują jakieś dobre śniadanko ;-)

a ja z kawusią dzisiaj już z rańca u Was ,ale jak zawsze robię 100 rzeczy na raz ;-)

wczoraj moja sunia (sznaucer miniaturka ) rano się oszczeniła i martwego urodziła,okazało się,że jest coś z nią jeszcze nie tak i mąż podjechał na wieczór na usg z nią a tam w brzuniu 2 szczeniaki ,jeden martwy a drugi żywy i operację przechodziła(cesarkę) o 22 odebraliśmy ją ze szczeniakiem pieskiem ,na szczęście wszystko dobrze szczenior ma się dobrze z moją Pati ,teraz leżą i odpoczywają bo mały był ledwo żywy w ostatniej chwili go odratowali ,ale miałam wczoraj ciężki dzień ....ale wszystko wraca do normy .

Trzymam kciukasy by z sunią było OK
Sama uwielbiam psiaki i mam takiego jednego skunksa, dostaliśmy go z M w prezencie ślubnym. Pytają się nawet o rodowód ale on niestety bez papierków.

Cześć Dziewczynki :-)!
Ja powoli wracam do aktywnych nie tylko w pracy, nadal mamy bieg z przeszkodami. Sytuacja powoli zaczyna się wyjaśniać ale do całkowitego rozwiazania jeszcze długa droga i pewnie z przeszkodami.
Od paru dni mam jakieś dziwne zapalenie dziąsła, boli że aż gwiazdy widzę. Dziwne bo to nie od zęba, zapalenie zrobiło mi się między jednym leczonym a drugim sztucznym i promieniuje ból na pół głowy. Lece na jakimś włoskim leku z paracetamolem. Jak by mi było mało to wczoraj jeszcze miałam spadek cukru, nie mam cukrzycy ale pare razy do roku zdarza mi się nagły spadek.
Zuzanka, teraz jak pojawiło się nowe życie w domu to już tylko szczęście Wam przyniesie i zaraz posypią się nowe dzieciaczki :tak::tak::tak:.
Kasia.natka, trzymam kciuki i już się stresuję za Ciebie, więc Ty kochana się nie stresuj tylko usiądz sobie spokojnie przy drzwiach i czekaj. I koniecznie daj nam znać jak już Misia powie dzień dobry :-).
Muma, trzymam kciuki za usg chociaż sama dobrze wiesz, ze fasol ma się świetnie i już ćwiczy pozy do nowej sesji zdięciowej :-). Daj znak po badaniu koniecznie.

Ja mam dziś 28 dc i jak na razie czekam.

Spróbuj ziołowe płukanki. ja ostatnio miałam podobnie, lekarz chciał przepisać antybiotyk a ja wyszłam z tego z ziołami.

Tasza po ukończeniu kursu czeka się od 1,5 do 2 lat niestety chyba ,że cud się wydarzy i będą to miesiące :-(my kwalifikujemy się do maluszka takiego 6 tygodniowego :tak:

To powodzenia.
Wstępnie mąż też zgodził się na adopcję.

A tak w ogóle to właśnie wróciłam z Sądu.
Moje wypowiedzenie umowy to była jedna wielka parodia. Teraz będą moje slowa przeciwko kadrowej i kierownikowi. Jeszcze dziś otrzymałam pismo ich prawnika i aż roześmiałam się na sali sądowej jak to czytałam takie braednie. Oni myślą że ja jakiś tłumok jestem.
Ja dobrze wiedziałam, ze wypowiedzenie mogą mi wręczyć i że mogą zrobić to przez oświadczenie ale ze rozmowa się rozsciągła i koadrowa nie przeczytała go całego ino wybiurczo to dałam do sądu a oni prawnikowi powiedzieli że ja powiedziałam że załatwie sobie zwolnienie lekarskie i nic mi nie mogą zrobić.
Zapomnieli, ze ja kończyłam studia i prawo pracy miałam i chcą ze mnie przygłupa zrobić.
Jak mi się uda to niech płacą odszkodowanie. Niech na następny raz wręczają wypowiedzenie jak należy a nie osoby na stanowiskach kierowniczych, kadrowa dają się ponieść emocjom. :-D

cześć Dziewczynki,
Muma - dzięki za pamięć
rzeczywiście dzisiaj miałam wizytę, więc jak przed każdą stres mnie dopadł i wolałam się nie odzywać
ale z Cudem Nr 2 wszystko si - poza anemią, która mi się przyplątała gra i buczy. i nie na 100%, ale prawdopodobnie dziewczynka, ufff-jak się cieszę

Muma - kciukasy!!

dobra, idę coś zjeść, bom głodna jak wilk

hej :-)
alex__ super!!!!:-D:-D dobrze ze małą ;-):-D wszystko OK.
te stresy przed usg potrafia dobić :sorry:
zuzanka no to miałaś wczoraj dzien!! dobrze,ze z sunia juz w porzadku i ze chociaz jedem mały przezył:tak: ale on musi byc słodki!! wrzuc zdjecie, co? plliiiissssss :-)
Muma kciuki za wyniki usg!!

ja dzisiaj juz z pracy pisze, koniec laby i trza sie do roboty brac ;-) dobrze, ze czuje sie dobrze ;-), tylko musze spodnie sobie rozpinac ja siedze :-D (za duzo jem :zawstydzona/y:)
pozdrowionka dziewczynki :-)

A tak w ogóle to udało mi się w końcu zmienić nicka.

Niunia to przeszłość.

Trzeba w końcu wsiąść się za siebie, walczyć z chorobą która nie daje mi dzidzi. Ostro dbać o swój wygląd i nie dać się wykorzystywać.

Dziewczyny głowy do góry:-)

Ech... i tylko się wkurzyłam :wściekła/y:
Przejechałam się do miasta, naczekałam, a doktorek już włączył usg, zaczął machać mi po brzuchu (już widziałam skaczącego Fasola) , po czym spojrzał , że to 18 tygodni dziś minęło i stwierdził, że to za wcześnie !!:wściekła/y:
Powiedziałam, że zapisując się meldowałam babie ile to będzie i że zależy mi na wczesnym badaniu ze względu na tokso, ale nie - mowy nie ma, za 2 tygodnie zaprasza.
W poniedziałek mam Magika więc nie wiem czy skorzystam:cool:

alex-
super, że wszystko dobrze :-):tak::tak: I gratuluję po cichu Córci , 80% to już dużo , trzymam kciuki żeby już nic nie wyrosło ;-):tak:

Haszitka - tak coś czułam, że to ktoś znajomy a to Niunia ;-):tak:

cześć Dziewczyny:-) nie było mnie wczoraj, bo coś senna byłam:confused: i niemrawa...poczytałam tylko, ale na pisanie zabrakło mi siły i weny. No i zapomniałam napisać wyniki progesteronu. Otóż tym raz wyszedł 34, 68ng/mL. czyli dużo niższy niż poprzednio, bo wtedy najpierw był 113, za kilka dni 50. A norma jest do 27. Więc ten mój już jest ok, ciutkę wyższy...ale za to pięknie mieści sie w normie dla pierwszego trymestru:-) Ale nie napalam się zupełnie, ostatnio też się mieściłam i co? tak więc spoko luzik czekamy:-D dziś 28dc, tempka wysoko...ale brzuch chyba mnie pobolewa...albo mi się wydaje:confused: W ten weekend powinno się rozstrzygnąć albo wóz albo przewóz..czyli albo ciąża albo Kreta;-)
Muma, o matko! nie rozerwałaś baby z rejestracji na strzępy??? :wściekła/y:co za....!!! czyli nadarmo pojechałaś...i nerwy niepotrzebne...ehhh nasza kochana służba zdrowia!!!!
bionda Kochana!!! cieszę się, że do nas wróciłaś. Mam nadzieję, że sprawy zawodowe powoli jakos się ułożą, oczywście na Waszą korzyść!!! Masz ten sam dzień cyklu co ja!!!! ostatnio miałam razem z zuzanką, ale nam sie rozjechało, bo ja oczywiście opóźniona;-)trzymam kciuki!!!!! wiesz za co;-)
zuzanka a Ty już nowy cykl rozpoczęty:szok: jeden dzień nie sprawdzałam a tu takie halo!!! ale Ty chciałaś, żeby @ przyszła, nie? chodzi o to badanie czyli nie mam co współczuć, tak? ale kolejny cykl już musi być Twój!!!!!!!!
kok.o no za długo to się nie nasiedziałaś Koleżanko w domku:cool: ale jak się dobrze czujesz...tylko pamiętaj, nie przepracowywuj się!!!! i nie śpij na biurku;-)
Haszitka a ja tak kombinuję, kto to jest??? trza było napisać, że niunia to teraz Haszitka:-D
alex no to gratuluję żeńskiego Cuda!!!!! masz już imię na dziewczynkę???
kasia. natka, dzięki za fliudki!!! pewnie już jedne z ostatnich...matko!!! jestes pierwszą dziewczyną, która niedługo rodzi za mojej kadencji na forum!!! trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród!!! już się nie moge doczekać zdjęć Misi!!!!

Ahaa...a moje prawie że oparzenia mają się już całkiem dobrze, lekko zbrązowiało, z pleców chyba skóra zejdzie, a reszta chyba ok:-D

reklama
Katiuszka - kciuki mocno zaciskam! aimię?Iga,Łucja,Judyta lub Martyna
Muma - co za pajac,chybabym podrapała.i później się dziwią, że wolisz zapłacić i iść prywatnie
Kok.o - podziwiam, że nie dezerterujesz z pola bitwy. ja bym już do pracy wrócić nie chciała
Ani@k - mam nadzieję, że pogoda dopisuje i we trójkę odpoczywacie
jutro dziewczynki jestem ostatni dzień onlajn do odwołania, w związku z przeprowadzką wypowiedzieliśmy umowę o świadczenie usług internetowych i tak oto będę odcięta od świata:/

Do góry