reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Muma no co Ty nie wierzę jakoś ,że mogłoby się udać :confused:nie mam nawet żadnej nadziei :zawstydzona/y::-(mi ,proszę Cię .....na razie czekam do soboty ja nie przyjdzie podjadę zrobić betę :rofl2: i kochana nie przejmuj się ....ułoży się i u Ciebie w rodzinie.

reklama
zuzanko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& u mnie co prawda swędzenie wystąpiło dużo później niż u Mumy ale jednak...więc nie karz nam zbyt długo czekać &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Muma...nie wiem jak ci pomóc...tzn. wiem że nie mogę więc tulę mocno i jestem z tobą serduszkiem...ułoży się, zobaczysz

hej :happy:

luminka dziewczyny właściwie napisały wszystko, co ja mogłabym Ci napisać. Nie jesteśmy w stanie pomóc Ci w "realu" ale zawsze wesprzemy Cię tu, na forum. WIęc jak tylko masz zły dzień, smutek i doła to pisz, wirtualnie Cie przytulimy:happy::tak: Wierze, że za jakiś czas świat zobaczysz w jaśniejszych barwach, moze przyjdzie Ci go głowy jakieś rozwiązanie w zw.z zawodową sytuacją, trzymam za to mocno kciuki :tak: Trzymaj się kobitko i głowa do góry, będzie tylko lepiej!:tak::-)

Muma widze,że my równo 'działamy' ;-) u mnie dziś temp podskoczyła o 0.5stopnia, czyli już po sprawie;-)teraz czekać pozostało... hihi może w ten sam dzień zatestujemy?;-) Wpółczuje sytuacji rodzinnej :-(... trzymam kciuki za szybkie naprostowanie spraw, oby Ci się poukładało wszystko :tak:

katiuszka no nie narzekaj, w Polsce też na NFZ coś wydębić to nie wiem jakich argumentów trzeba użyć... ja też za badania wszystkie płaciłam.. taki lajf;-) Tylko kurka po co mi te składki odprowadzają się pytam? po co?

kasia.natka dzieki za fluidki , se zgarne żółte, oby tylko podziałały :-D

a tak wpadłam do Was wieczorową porą:)
Mówię Wam, już mam dość tych moich ciągłych dolegliwości!!! bez przerwy coś. Jak angina przeszła, to znowu po antybiotykach przyplątała mi się jakaś intymna infekcja. Mam maści, zakupiłam dziś w pol. aptece internetowej taki probiotyk dla kobiet LacsiBio Femina czy jakoś tak. Może jakoś samo przejdzie.:-(Ja wiedziałam, że tak będzie, dlatego zwlekałam z antybiotykiem. Cholerstwo niszczy wszystkie bakterie w organiźmie, niestety te dobre też no i stąd ta infekcja. Na dodatek właśnie zaczą nam się czas staranek:wściekła/y:zwariować można!!!!jak nie urok, to....:baffled:

muma, trzymaj się dzielnie!!!! tak to jest w rodzinach, raz lepiej, raz gorzej, każda z nas to zna. Wiem, że to niewielka pociecha, ale w każdej rodzinie "coś" jest, tylko, że my o tym nie wiemy i wydaje nam się, że wszędzie jest pięknie i cudownie, tylko nie u nas. A to nieprawda!!! Kochana, może jak masz myśli zaprzątnięte innymi sprawami, nie będziesz tak bardzo skupiała się na zafasolkowaniu....a tu fasolka sama wpadnie!!!!:-) a wtedy inne sprawy zejdą na drugi plan i jakies rozwiązanie samo się nasunie.

zuzanka, oj, biedactwo!!! najgorszy czas przed Tobą...do soboty kupa czasu. Niby nic, parę dni, ale jak się czeka, to zwariować można. U mnie tez w tym miesiącu było przesunięcie owu, a co za tym idzie @, no a jak liczyłam normalny cykl czyli 30 dni, a tu 34 i nic, to wiadomo, że człowiek zaczyna świrować. No ale tak czy inaczej czekanie jest najbardziej denerwujące!!!!
Kochana trzymam wciąży kciuki!!!!! i życzę Ci, żeby te piersi jeszcze dłuuuuuugo Cię swędziały:-D pisz jak coś się bedzie działo...a jak nic, to tez pisz:tak:

kok.o, jak czytam co Ty i dziewczyny piszecie o polskiej służbie zdrowia, to tez w szoku jestem!!! Ja już od bardzo długiego czasu nie chodziłam w Polsce do lekarzy, dlatego nie miałam pojęcia, ze to tak wygląda. Myślałam, jak pisałyście, że byłyście tu na badaniach, a to znowu takie, a to monitoring, to że to wszystko państwowo. Czyli to samo co tu...masakra jakaś!!!! po jaką cholerę płaci się na to wszystko, jak przyjdzie co do czego to i tak prywanie trzeba iść.

Aaaa bo zapomnę....tak sobie myślę, jak normalne moje cykle były 30, 31 dni, a ten ostatni jakiś taki długi 35 dni, to teraz jak mam wyliczyć sobie owu...??? do obliczeń przyjmuje się długość ostatniego cyklu, no ale jak trafił mi się tylko raz taki długi, to bez sensu brac go pod uwagę....Tzn. ja się tak tylko dla siebie zastanawiam, bo i tak będę robiła testy na owu, więc jak będzie, to mi wykażą. Ale gdybym miała według kalendarzyka tylko wyliczyć owu to za cholerę nie wiem co i jak teraz. Może Wy jesteście mądrzejsze....

Witajcie Kochane,

Na wstępie mojego listu bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia. Tak myślałam, żeby zrobić sobie przerwę od forum ale potrzebuję Was, naprawdę się cieszę , że jest nam razem tak dobrze :happy2::tak:

zuzanko - Ty wiesz.. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Czekamy na wieści :-)
kok.o - no to jedziemy razem, ja się spodziewam zakończenia cyklu jakoś w okolicach 24-25 stycznia. Będziemy razem sobie schizować ;-) Jakie masz objawy narazie ? Bo ja żadnych, hurrraaaa :-D Temperatura się podniosła ale ogólnie jest niższa niż latem, czy to przez to że jest zima ?:-)
Słuchajcie, jak byłam latem u gina to zapisał mi CLO + luteinę. Przez kiepskie wyniki M odpuściłam, ale teraz zastanawiam się nad samą luteiną. Jak to brać, czy dobrze myślę, że 10 dni po owu , 2x1 tabletkę. ? Bo może się przyda... ech naiwna ja...
kok.o -wybór żółtych fluidków to powiem Ci tak ryzykownie ;-) Co na to Twój M ? , hihihi
katiuszka -ja myślę, że długość cyklu to bierze się uśrednioną z 12 mcy ale poprawcie mnie jeśli się mylę. A co do badań, to dokładnie tak - wszystkie badania i monitoringi robię prywatnie. Nie chcę nawet myśleć co by ginekolog państwowy powiedział na takie zachcianki kobity przed 40stką i to z . ... CHore to wszystko ale DAMY RADĘ. Nie widzę innego wyjścia.
A jeszcze mi się przypomniało , jest taka maść na infekcje dolnych partii pt. Clotrimazolum i jest teraz bez recepty. Naprawdę spoko.
kasia.natka - a jakie masz imię/imiona dla Maleństwa jeśli można spytać ? A reszta dziewczyn ??
Ja bym chciała Borysa albo Igora albo Lenkę albo Nadię...
Buziaczki.

Ostatnia edycja:
hehe Muma na razie też żadnych objawów nie mam :-D , ale ten skooook o 0.5stopnia... hmmm :-D:-D A koniec cyklu.. hmmm nie jestem w stanie przewidzieć, ale najwczesniej chyba 22stycznia, a najpozniej mysle ze ok 27go.
A uświadom mnie, bo ja jakaś nietentego jestem,... czemu zółte fluidki są nie teges? Czy interpretacja jest taka sama jak koloru róż? :-)

A z imion... to dla chłopca to się ciągle nie porozumieliśmy z M., mamy całkiem inne "gusta" (mnie sie też podoba Igor, Borys i jeszcze Iwo i Błażej... no ale M.stanowczo protestuje...), natomiast dziewczynka to Milenka (ewentualnie Lena, Karina).

Co do specyfików -dopalaczy od gina to nie pomoge, pojęcia nie mam o tym .

Ostatnia edycja:
kok.o -jakoś mi się z żółtymi fluidkami skojarzyły skośne oczki i czarna fryzurka :-p Ale może to prostu wesoły pogodny dzidziol, takie małe Słoneczko :-):-) A luteina pomaga ciałku żółtemu i zagnieżdzeniu się ewentualnego zarodka... Skoro mam zapasy ... No nic będę kombinować :happy2:

reklama
hej kochane

u mnie nadal ciszaaaa ,chyba podjadę zrobię betę zwłaszcza ,że mam blisko do novum i tam po 1,5 h są już wyniki .....boje się ale wtedy będę wiedzieć ,że to tylko przesunięcie ...od wczoraj zaczęłam brać luteinkę żeby w razie co wywołać @

Muma skarbie dobrze,że zostałaś z nami ,zawsze to raźniej i milej,ja uwielbiam siedzieć na forum ale czasami czas mi na to nie pozwala ale staram się :-)
Katiuszka u mnie zawsze były 28 dc i ciach @ przychodziła już 27 wiedziałam,że będzie następnego dnia :-D
kasia.natka chyba to od ciała kobiety zależy no nie? jak ze wszystkim prawie :-)

ja mam do pon wolne :-) wziełam sobie chorobowe należy mi się :-D

Do góry