reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

brzózko, biedny piesek:-(skąd mu się ta sepsa wzięła? Ty to masz z tymi zwierzakami..jak nie owieczka, to znowu piesek...No ale takie życie, dobrze, że zwierzaczki mają taką dobrą opiekunkę, to nic złego im nie grozi:-):tak:

zuzanko, strasznie mi przykro, że się nie udało. Niestety miałam takie przeczucia, oglądałam kiedyś program o adopcjach. Matko, ile to chodzenia po ośrodkach, sprawdzania, papierów itd. Z drugiej strony patrząc, no to muszą dobrze sprawdzić potencjalnych rodziców, żeby dzieciątko dobrze trafiło. Trzeba cierpliwie to znosić, robić co trzeba i w końcu się uda. A może w tym czasie, kiedy Wy będziecie pochłonięci adopcją, jakaś fasolka Wam się przydarzy:-) Mnóstwo jest takich przykładów!!!!

kasia.natka, dzięki za pamięć i fliudki!!!! jak zwykle zbieram swoją część i trzymam do nowego roku!!!

kok.o, oj biedna, najgorsze dni przed Tobą, te do testowania. Za każdym razem przyrzekam sobie, że zatestuję dopiero po terminie spodziewanej @, ale gdzie tam!!! łatwo się mówi...No nic, najwyżej jak nie wytrzymasz, to zrób test wcześniej, ale z doświadczenia i ja i wszystkie nasze staraczki radzimy wziąć na wstrzymanie :tak:

muma, fajnie masz, taki długi urlop. Ja mam na święta wolne, potem kilka dni do pracy, no i weekend noworoczny wolny. Niby dzieci mają w tym czasie rodziców w domu, no ale....rodzice mają swoje zajęcia, a nie dziećmi się zajmować. Ehhh szkoda gadać.

reklama
Hej :-)

Gdzie Wy ten śnieg laski macie ? U mnie ani widać ani słychać, lekki mrozik i suchutko..
A jak ubierałam na zewnatrz świerka w światełka to M mówił: na samym dole , bo tam śnieg je zakryje;-)

Brzózka - trzymam kciuki za psiaka, wiem jaki to dramat, to przeciez członek rodziny. Mój psina to właściwie jedyny facet, który mnie nigdy nie wk.. ;-)

katiuszka - aaaa wigilia u szwagra, sorki ale po tym co o nim pisalas to ja go widzę jak szwagra Clarka Griswolda z filmu Christmas Vacation (mój ulubiony świąteczny). Tyle, że zaraz zaraz, to on powinien do Was przyjechać ;-) Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi :-)

Dzisiaj troszkę popracuję, potem robimy sobie małą Wigilię ale u nas to raczej przyjemność niż obowiązek. Jutro hulam po markecie i jedzonko kupuję. W piątek ostatnie porządki, gotowanie a potem to już tylko Święta i lenistwo :tak:
Ze spraw starankowych to mówię Wam - dziwna sprawa - 21 dc , temp spadła trochę,pewnie @ przyjdzie i owu nie było.
A to z kolei znaczy, że może być zaraz po @, więc mogę mieć pracowity początek Roku,
M robi w przyszłym tygodniu znowu badania nasienia...

Miłego dnia :-)

no jak gdzie? za oknem! ;-):-D U mnie biało, pruszy fajny śnieżek i od razu świat inaczej wygląda. I nawet troche mi humor poprawił po negatywnym dzisiejszym testowaniu:-(

Brzózka trzymam kciuki za psiaka, niech zdrowieje szybko bidulek.

Chyba dzisiaj choinke w koncu ubierzemy.. czas najwyzszy :-)

hej kochane
ja już dzisiaj ostatni dzień pracy i od jutra wolne...jak można to tak nazwać :-) przygotowania pełną parą będą już dzisiaj zaczęłam i wstawiam bigosik i ciasteczka po południu piekę ...dobrze ,że sprzątać nie muszę w tym wszystkim....
Brzózko tulę kochana a i dobrze ,że o cyklu nie pamiętasz bo tak czasem trzeba .....
Muma a u nas troszku poprószyło :-)
kok.o ubieraj już choinkę od razu będzie lepsze samopoczucie zwłaszcza przy śniegu na dworku

ja już mam ubraną :rofl2:

a staranka wczoraj były oj były :rolleyes::rofl2::rolleyes::rofl2:

kok.o - nie smuć się , przecież sama zaplanowałaś sobie , że jeszcze nie teraz ;-):-) Nowy Rok będzie nasz :-):-):-)

No wiem... też sobie tak to próbuje przetłumaczyć... tylko jakoś rozsądek jest zagłuszany przez.. hmm.. jak to nazwać... może lepiej nie nazywać;-):-D

A Nowy Rok zaczynam od staranek (jakoś tak wypadną te dni :-) )

hihihihi zuzanka, aż zazdroszcze :-D

Ostatnia edycja:
kok.o - wiem przez co jest zagłuszany, ja Ci się do czegoś przyznam na pocieszenie:-p
Dzisiaj rano stwierdziłam, ze choć to 21 dc i czuje, ze zaraz będzie @ i nie było owu i srutututu to może owu była niezauważona własnie wczesniej i to objawy ciąży ;-) I mam kupę testów bo kupiłam sobie megapak ;-) i sobie zrobiłam .
Także na dzieńdobry krecha gruba jak wielka parówka ale jedna kurna jak zwykle ;-)
Niemniej jednak jak jedna to na pewno jednak owu pozniej była może.... ;-)
Kiedyś się doczekamy, nie ?? :rofl2:

hehe no pewnie, jak wcześniej nie zwariujemy :-p:-D
niezłe są te wszystkie tłumaczenia i doszukiwania się : a może to, a może jednak tamto, tam mnie zakłuło a tam ciągnie, więc może jednak!?:rofl2::sorry:;-)

No ale nadzieja umiera ostatnia! :-D

I też sobie po świętach zamówie na allegro jakiś megapak testów, bo na tych z apteki zbankrutuje;-)

reklama
Do góry