reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzień Dobry w nowym dniu!

Eschenbach, jak się dziś czujesz? Wyjrzało słonko?

Kładąc się wczoraj spać, pomyślałam, że miło by było wyjątkowo wcześniej wstać i z kubkiem kawki poleżakować na balkonie. Jak się wsłucha w świergot ptaków, to można się super zrelaksować. No i co? Wstałam jak chciałam, a tu leje, zrobiło się chłodno i ptaki strajkują:-( I afirmację z rana licho wzięło:wściekła/y:

Ale, żeby nie być całkiem na straconej pozycji, wzięłam się za ćwiczonka. Kiedyś trzeba wreszcie zacząć:baffled: Gdzieś czytałam, że właśnie najlepiej ćwiczyć 7-8.00, bo spalanie lepsze. Więc będę stopniowo spuszczać powietrze z mojej oponki na brzuchu, jejku, jak ja tych brzuszków nie lubię!!!!!

Kochane, słonecznego dnia Wam życzę!

reklama
Lolitko: :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Steper cool! Ja mam rowerek, ale niewgodnie mi siedzieć i stąd trochę trudno o samodyscyplinę...

Olu, pomaga? w jakim czasie? Dla nas staraczek dopuszczalna?

Ja też skorzystam z rad dietetycznych dla Eschenbach. Płatki owsiane już mam;-)

Lolitko: :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Steper cool! Ja mam rowerek, ale niewgodnie mi siedzieć i stąd trochę trudno o samodyscyplinę...

Nie buczec mnie tu. Sie nalezalo
Znam bol z tym rowerkiem Alisko. Tez mam rowerek ale wlasnie ze wzgledu na siedzenie - nie uzwyam zbytnio.Stad pomysl steperkowy. Fajnie ze zaczynasz brzuszki. Kochana - a moze pomysl co lubisz robic i rob to zamiast sie zmuszac do cwiczemn ktorych nie lubisz. Z autopsji wiem, ze ja zwykle porzucam szybko zamiary jak sie musze zmuszac....

Olus
Ja sie nigdy w dierki nie bawie, bo nie mam cierpliwosci. Lubie jesc...I dla mnie ja staram sie zyc wedlug jakis regul zywieniowych niz byc na diecie. Nie lubie zasad, pisanych norm itd. A Ty stosujesz te zasady Montignac ? Jak Ci to idzie ?

Kochane - glowa do gory. Nie ryczec mnie tu, nie zalamuwac sie - bo dzidzie odstraszacie. Lepiej sie napijmy glebszego z rana, to i dzien bedzie lepszy

I ten mój rowerek stoi trochę jak wyrzut sumienia:sorry: Masz rację, Lolitko, trzeba sobie wybrać najprzyjemniejszy rodzaj ruchu. U mnie rowerek jak najbardziej, ale przenoszący mnie w różne miejsca, a nie stacjonarny, że celu nie widać:-D
Na razie z brzuszkami się zawzięłam - kolejny raz... zobaczymy na ile entuzjazmu starczy. Powiem Wam, że kiedyś przez dwa tygodnie dzień w dzień ćwiczyłam szóstkę Weidera i naprawdę było już widać rezultaty. Ale trzeba mieć dużo samozaparcia i wytrwać do końca......

Podtrzymuję pytanie do Oli: jak Ci się udaje realizować tę dietę Montignaca? Dla mnie najgorsze jest zawsze to, że prędzej czy później wyłamuję się z takiej diety. Bo np. święta u Teściowej czy wyjście ze znajomymi do knajpki, po prostu życie mi to utrudnia....

Lolitka, nie namawiaj nas na żadne głębsze!! Alkohol - wróg brzuszków!! Toż to przedpołudnie dopiero:laugh2:...

Ostatnia edycja:
Witajcie,

@ dzis z rana zaatakowala :-:)szok:. Dzis pojechalam do pracy autkiem i dobrze bo moglabym na tym rowerze nie wrocic do domu.... na razie zwijam sie z bolu i za chwile bede musiala zaaplikowac jakies p/bol :-(

Lolitka pije duzo wody mineralnej (niestety gazowanej bo innej nie napije sie wogole), herbaty no i niestety sokow z kartonu :-(. Jak sama gotuje obiad to raczej nie stosuje sosow - no chyba ze gotuje makaron ;-). Jezeli cos smaze to na oliwie albo na grillu elektrycznym (bez olejow wtedy). Owocow pochlaniam bardzo duzo (wlasnie mam 2 kg truskawek ktore zaraz wsune ;-):-D). Platkow jakos nie lubie :baffled: atym bardziej otrebow.... i tak wyglada moje odchudzanie.... a wczoraj bylam tak zdolowana ze wtrabilam pol paczki ciastek z czekolada :szok::wściekła/y: i popilam zubrowka z sokiem jablkowym :wściekła/y::szok:

Alisa slonca nie ma zarowno na niebie jak i u mnie :baffled: a @ mocno o sobie przypomina :wściekła/y:

Esch, wtrącę sie do twojego odchudzania:happy: - ja w zeszłym roku wykupiłam sobie diete i fitness vitalia.pl - schudłam 8kg w ok 2,5 miesiąca. z tego wróciło mi 2 kg.
teraz mam do zrzucenia min 5 kg, najlepiej 10:eek:. z tym ze jakos nei moge się zmobilizowac. zaczełam biegac (auc, dziś mam zakwasy), robię brzuszki. i mam wielką nadzieje, ze pomoże. tylko musze odstawić nutellę:-D
generalnie z moich obserwcaji wynika, ze odchudzanie przyspiesza:
- brak majonezu w diecie
- mała ilosc pieczywa, zero pieczywa białego
- dużo picia
- ćwiczenia ukierunkowane na dane części ciała
- regularne jedzenie
- niejedzenie późnych posiłków
- rezygnacja ze słodyczy i chipsów:eek:. i pizzy:no::wściekła/y: i coli:crazy::sorry:

-
rezygnacja ze słodyczy i chipsów:eek:. i pizzy:no::wściekła/y: i coli:crazy::sorry:

nieeeeeeee........!!!!!:-(

Właśnie przed chwilą się złamałam i zjadłam 2 czekoladki z bombonierki.....
Będzie trudno....

Eschenbach, kochana, trzymaj się, przyszła, pobędzie chwilkę i polezie precz!!

reklama
Portal Diety Montignac - Indeks glikemiczny, Dieta, Dieta Montignac, Metoda Montignac - odchudzanie, diety, przepisy kulinarne

to jest sposób żywienia ,nie dieta .
Ja jej teraz nie stosuje bo sobie odpusciłam ale wczesniej w 2,5 miesiaca schudłam 8 kg i czułam sie rewelacyjnie.Potrawy z tej diety sa bardzo smaczne,generalnie polega ina na wyeliminowaniu nie których produktów i nie łaczeniu

Dla mnie to prawie dieta w tym sensie, ze sa okreslone wskazowki bardzo szczegolowe co jesc, czego nie jesc. Ja nie umialabym jesc w oparciu o te zassay zywieniowe. Zwlaszcza moje ulubione sushi jest powyzej 50, jem duzo ryzu i ziemniakow, mleka tlustego itd.
Ale na pewno te zasady pomagaja w wrzuceniu wagi - bo jest ukierunkowanie na mocne ograniczenie cukrow wiec z natury rzeczy waga pojdzie w dol. Jak dla mnie to jest dieta, i jak ktos chce schudnac to na pewno w oparciu o nia schudnie

Do góry