reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Kajduś oj toś mnie wcale nie pocieszyła:-(Wyprzedzasz mnie ponad 2 tyg a przytylaś TYLKO 2 kg!!!!:szok:???
Oczywiście najwazniesze jest zdrowie dzidziołka niezaleznie od przyrastajacych kg ale po 30-tce przemiana materii mocno spada, wiec kazdy zbedny kilosek nie bedzie tak łatwo zrzucić zwłaszcza że karmiąc piersią zwieksza sie i to dość znacznie ilość spozywanych kalorii.Kolezanka która urodziła 2 miesiące temu mówi że te kalorie to nieustanny głód i pragnienie po niemal kazdym karmieniu.

reklama
Hello,

Wrocilam wczoraj kolo polnocy i juz nie mialam sily zagladnac do Was. Myslalam ze bede miala duzo do nadrobienia a tu ledwie 4 posty :szok: Cosik watek nam "umiera" :-(

Antila to ja mysle ze moze na grudzien sie zalapiesz... Darze ten miesiac duuuuuza sympatia :tak::-D:-);-)

Monik gratuluje dzialeczki!!! To dolaczysz do reszty dzialkowiczek.... a jaki domek Ci sie snil??

Majeczko teraz waga na prawde jest niewazne. Wazne ze dzidzia jest zdrowa!!! Glowa do gory, wszystko bedzie dobrze...

Witam w leniwą niedzielę :-)

Antilko widzę że mamy takie same upodobania co do wózków. Ja też wstępnie mam wybrany wózio :-)
Majeczko a co ja mam mówić jak mi już dwa kilogramy przybyło, a to dopiero początek. To zapewne efekt leżenia i jedzenia :baffled: Myślę jednak że przy maleństwie jest tyle bieganiny że mimo wszystko waga poleci szybko :tak:. Zresztą wtedy będziemy myślały tylko o maleństwie :-)
Eschenbach domek mi się śnił ten który będziemy budować. Byliśmy już w takim samym domku kiedyś. Fajnie jest tak przed budową zobaczyć jak w środku wyglądają pomieszczenia :-)

Miłej reszty niedzielki :-)

Dzień Dobry:happy:
Gdzie się podziały wszystkie 30:confused::confused::confused:
Dzisiaj byłam na badaniech krwi. Wreszcie będę miała grupę krwi na tej plastikowej karcie:tak:

witam sie :-)
weekend minal nam calkiem milo,moje przeziebienie wreszcie sobie prawie poszlo, zostal mi tylko kaszel i lekki katar... w piatek bylam w pracy pol dnia i dowiedzialam sie,ze wszystkie 3 nauczycielki z mojego pokoju byly chore na to samo oraz wszystkie dzieci ,ale jak to dzieci sa w szkole,bo rodzice faszeruja je rano lekami przeciwgoraczkowymi i przyprowadzaja.... a wczoraj wyposcilismy sie na lekkie zakupy i trafilismy na mega wyprzedaz w jednym sklepie dziecinnym no i naszej malej doszla kolejna olbrzymia torba ciuchow :tak::-D.... wszystko bylo przecenione na $1.99 ( $1 cdn = 2.2 zl) wiec na prawde bylo warto :tak:... pogoda zaczyna byc wiosenna,ale jeszcze sie nie ciesze za bardzo,bo na pewno spadnie conajmniej raz snieg... ale juz widziellismy szalonych Kanadyjczykow w szortach i t-shirt'ach oraz w sandalkach :-),jak dla mnie ciagle jeszcze za zimno na takie ubiory.... zlozylam rowniez lozeczko i wyglada lepiej niz sie spodziewalam! juz nie moge sie doczekac mojej kruszyny,coby ja w nie wlozyc ;-):tak::-D:-D
Antilko-sliczne zdjatko :-)
Moniolek-zbedne kg zrzucisz szybko po porodzie :-)
Esch-u nas ze zwolnieniami jest bardzo dziwnie i nie wszystkim przysluguja-duzo zalezy od pracodawcy,a juz najlepiej pracowac wlasnie dla tzw. budzetowki,bo oni maja najlepsze benefity.... w mojej pracy mam prawo do 3 dni zwolnienia w roku,ktorych nie moge wziac jednym ciagiem,jesli mam grype i chce isc na tydzien zwolnienia to mi nikt nie zaplaci ani centa; w ciazy suma zwolnienia zalezy od przepracowanego czasu do dania wydania zwolnienia i otrzymuje sie ja tylko w przypadku dlugiego zwolnienia i nie przekracza 80% zarobkow; ale takie zwolnienie jest wydawane niezwykle zadko i to na prawde dla ciaz zagrozonych; kobietom tez nie oplaca sie na nie isc,bo to oznacza pozniej mniejszy finansowo urlop macierzynski... im wiecej sie zarobi w ostatnich 26 tygodniach przed porodem tym wyzszy jest macierzynski,ale i tak nie moze przekroczyc sumy $413 na tydzien- ja na pewno tak duzo i tak nie dostane....
dziewczyny-jesli chodzi o wozki to ja wam zazdroszcze wyboru-u nas jest tylko kilka firm z dobrymi wozkami i maja na prawde marny wybor,a wozkow glebokich prawie wcale....
pozdrawiam!

Ewuniu nieciekawe są te kanadyjske przepisy. W Polsce pod tym względem jest bardzo dobrze. Oczywiście wiele zależy od formy zatrudnienia.
Może nie macie dużego wyboru wózków, ale macie rewelacyjne wyprzedaże. U nas przeważnie wyprzedaż jest tylko w nazwie:-D
Dobrze, że już przeziębienie Cię opuściło

Witajcie.

A co to sie dzieje z 30-stkami????
Hallo kochane gdzie sie podzialyscie??? :szok:

Monik to moze podrzucisz tu linka do Twojego przyszlego domciu... Ciekawa jestem jak bedzie wygladal Twoj domek....

Antila tez sie zastanawiam gdzie reszta kobitek... halnego nie bylo co by je wywial ;-):-D:-)

Ewa to jednak u nas przepisy pod tym wzgledem sa lepsze.... Ale Ty masz za to super wyprzedaze.... Moja siostra jest w Szwjacarii i tez tam ma takie wyprzedaze. Teraz jak byla na swieta to przywiozla cale torby ciuchow kupionych za 2 CHF, 1.99CHF (1CHF= ok. 2,2 PLN) I to wszystko markowe ciuchy ktore u nas kosztuja ponad 100 zl.... Takze garderoba moja troche sie powiekszyla ;-)

reklama
Antila to my chyba jakies tytanki energii:-D:-)... watek podtrzymujemy bo inaczej to chyba by nam spadl na druga strone ;-)

Do góry