reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Vonko Bogu dzięki, że pomimo tych plamień wszystko w porządku. Straszne jest, że żyjemy w ciągłym stresie.Nie pozostaje nic innego, jak brać Duphaston i leżeć.
Onna mi około miesiąc po łyżeczkowaniu zrobiono kontrolne usg.Masz jakiś problem z nerkami:confused: Ja wierzę, że szybciutko dostaniesz zielone światełko:tak:
Byłam w przychodni dostałam receptę na Duphaston i skierowanie na różne badania krwi. Pani doktor mnie zbadała, macica jest powiększona tak ok 4-5 tydz.Niestety nie zrobiła mi usg. Czekam więc do przyszłej środy wtedy mam prywatną wizytę.
Gdy wracałam z przychodni dopadła mnie ulewa, wróciłam kompletnie przemoczona. Teraz kicham jak opętana i boli mnie głowa:wściekła/y:

reklama
A ja juz w domciu... siedzialam dzis pol dnia w Jagiellonce, musze zebrac materialy do tego folderu... a za chwile chyba ide spac bo zasypiam na siedzaco :-(
A kto chce te sledziki - bo wlasnie sie za nie zabieram.... sledzik w smietance, z cebulka, jabluszkiem i ogoreczkiem.... mniam, mniam, mniam!!!!

Sensi juz sie balam czy wszystko u Ciebie w porzadku :szok: Dobrze ze sie odezwalas!!

Antila to teraz moze ju wstawisz ten suwaczek??

Moniolek juz wysylam wirtualnego sledzika :tak::-):-D

Onna to czeka Cie wiosna remontowa.... oj nie zazdroszcze Ci tego....

Vonka MUSI byc dobrze!!!! Pisz do nas... moze to Ci pomoze i nie wariuj Nam Kochana!
No i dziekuje za fluidki... Moze Onna nie zabrala wszystkich ;-):-):-D

Esch pamiętam, gdy pisałam pracę magisterską to prawie zamieszkałam w Jagiellonce:-D
Śledzika już zjadłam teraz mam straszną ochotę na pumpernikiel z masłem:-p

witajcie... tutaj z pogotowiem wszedzie jest tak.... po prostu koszmar....wedlug nich udzielaja pomocy w pierwszej kolejnosci najbardziej potrzebujacym ale i ci musza swoje odczekac... zanim dotarl do mnie lekarz rozmawialam z 3 pielegniarkami, kazdej powtarzajac to samo a pozniej od nowa lekarce,bo byla na tyle ignorantka,ze nie przeczytala notatek pielegniarek... jednak ogolnie z opieki zdrowotnej jestem w miare zadowolona,bo chyba trafilam na fajna rodzinna... wzielam dwa dni wolnego i jutro musze isc do pracy,ale zalozylam sobie,ze chce wytrzymac choc pol dnia i jak nie dam rady wiecej to bez skrupulow wroce do domu,jak mnie zobacza spocona,kichajaca i kaszlaca pieknie i chojnie rozdajaca zarazki kto chce i nie chce to pewnie nic nie powiedza a moze i sami wysla do domu :-D a jak zadzwonie to bedzie,ze wymyslam.... tutaj nie ma czegos takiego zeby ciezarne byly na zwolnieniu chyba,ze sa ku temu bardzo powazne powody na granicy utraty dziecka lub zdrowie,ale tej juz znaczacej;a jak sie okazuje moje nie sa jeszcze.... tez nie oplaca mi sie brac zwolnienia lekarskiego na tydzien lub dwa,bo jest nieplatne,a na dluzsze ze wzgledu na ciaze nie mam szans-brak wskazan.... ale bede pracowac chyba tylko do konca kwietnia ,bo tak mi sie lepiej oplaca finansowo niz pracowac do konca w kratke lub na pol etatu ... musze Joe dac do przeczytania przepisy,bo ja nic z nich nie kumam choc jezykowo rozumiem- tylko albo tresc tak marnie podatna albo moja logika za slaba,zeby to przyswoic....
Antilo i Sensi-dzieki za dane w sparwie cisnienia... w poniedzialek skonsultuje jeszcze z moja rodzinna i sprawdze czy ta z pogotowia wyslala papiery z mojego pobytu jesli nie to bedzie awantura.... czy cisnienie podczas przeziebienia tez jest wyzsze czy nizsze niz normalnie?
Vonko-stosuj sie dokladnie do zalecen lekarza,a wszystko bedzie dobrze i nie mysl o za miesiac dwa tylko o dzis-mnie to bardzo pomagalo na poczatku :-)
Alek-czekamy na dobre wiesci :-)
Monik-te piekne filmy o szpitalach to ze Stanow- ale zapominaja w nich pokazac,ze tez tylko dla wybrancow w wiekszej czesci.... zobaczymy jak bedzie na porodowce, moje dwie kolezanki,ktore tam rodzily byly zadowolone... jesli chodzi o dostawanie swira o malenstwo to chyba wszystkie tak mialysmy w wiekszej lub mniejszej dozie :tak::-D... jak juz poczujesz pierwsze ruchy to sie jeszcze bardziej nasili,a na poczatku sa w miare zadkie i sie czlowiek zastanawia kiedy znowu cos poczuje :tak: ja jestem teraz na etapie pierwszych prawdziwych mocnych kuksancow,ktore czasami sa tak zaskakujaco mocne,ze az sie dziwie i jak sie rusza za duzo to chce zeby troche zwolnila z kolei jak za dlugo nic nie czuje to sie znowu zastanawiam kiedy mnie kopnie - i dogodz tu przyszle matce !;-):-D:-D
Leyna- najwazniejsze,ze sa efekty i trzymam mocno kciuki za ich pelna realizacje :-),a trzy miesiace mina szybciutko :tak::-)
Moniolek-calkiem mila i normalna zachcianka :-)
Esch-jedyne pocieszenie tutaj,ze lekarzom nie wolno strajkowac i jak sie zglosisz do rodzinnego lub w ciagu dnia to na prawde dostaniesz odpowiednia opieke - tylko ich pogotowie tak kuleje....

moniolku, nie zdecydowalam sie jeszcze na to usg 3d. z jednej strony bym chciala, z drugiej czuje ze to tylko taki kaprys i do tego drogi kaprys...ale z drugiej strony to tez bardzo mila pamiatka, wiec moze jednak... w najblizszym czasie chce podzwonic, w jednym miejscu jest ponoc za 200zl z plyta i dobry lekarz robi, to chyba najtaniej jak na nasze miasto. czytalam tez ze najlepiej zrobic to usg miedzy 24-26 tyg. ciazy, po 30 tyg. ponoc juz gorzej widac maluszka, tzn nie daje sie skadrowac w calosci bo juz jest za duzy.
Antilko, no to jeszcze tydzien do wizyty. zleci szybciutko:) co teraz czytasz ciekawego? ja musze sie wybrac znow do biblioteki po zapas ksiazeczek:tak:
Ewa, przesledzcie dokladnie te przepisy i smigaj jak sie da na zwolnienie? czy raczej to co piszesz o pracy do konca kwietnia znaczy ze musialabys z niej zrezygnowac?
onna, oj to remoncik konkretny! ja taki generalny przerabialam 2 lata temu, przez 3 mies musielismy mieszkac u tesciow bo sie nie dalo inaczej;-)ale za to jak milusio pozniej w odswiezonych wnetrzach:)
vonko, leż, leż, leż:) musisz sie po prostu oszczedzac...wszystko na pewno bedzie dobrze. moze te plamienia akurat w trakcie kolejnej @ przypadaja....
anus, Leyna, sensi, Eschenbach, Majeczka, Najka, Alus - buziaczki:)
a ja dalej robie porzadeczki - kolejne szuflady i szafki przegladam i iles rzeczy laduej w koszu:) poza tym dzisiaj bylismy na naszej dzialeczce i sadzilismy swierki, dęby i kasztany:-Dciekawe, czy cos z nich wyrosnie:-pmaluch cos dzisiaj spokojniejszy, ale chyba ta pogoda tak na niego podzialala, ze jest mniej aktywny.
buziaki i spokojnego wieczoru:)

hej dziewczyny

a ja spać nie mogę o tego leżenia i wypoczywania.
Kajda- ja na 3 D się zdecyduję - nawet juz ostatnio dr zrobił mi twarzyczkę w 3 D - ślicza :-) A znacie już płeć??
Vonko- witaj w klubie (ko)Leżanek :-)a tak na poważnie to leż i odpoczywaj i myśl pozytywnie bo stres jesst najgorszy.

Sensi.Leyna,Ewa,Majczko, buziaki
Antilko- właśnie co ciekawego czytasz?

Moniś zawsze zapominam zapytac- czy już wiadomo,że to dziewuszka?

Mój typ wózka:

Wózek Edge Duo Combi - 20 kolorów do wyboru, Emmaljunga 2008

co sądzicie? cena zabójcza

marita_928.jpg

Anusieńko chyba podobny:confused:

reklama
Witam :-)

Onna nie wiedziałam, że u Ciebie powazniejsza sprawa, przykro mi. Ale mocno wierze i trzymam kciuki. Bedzie dobrze i to juz niebawem, zobaczysz :tak::tak:

Ewo rzeczywiscie nie jest łatwo jesli w ciazy przy nie najlepszym samopoczuciu nie mozna pójść na zwolnienie. Czy Twój zamiar pracy do konca kwietnia oznacza, ze zniej zrezygnujesz, czy możliwe jest inne wyjscie?

Esch, Antila nie wytrzymałam i wysłałam męza po sledziki:-D, co prawda nie
kupil w smietanie tylko koreczki w oleju z cebulka....ale weszły mi pięknie!!!
Przyznam ze to była moja pierwsza zachcianka (zasugerowana ale zachcianka):laugh2:

Anuś zerknełam niesmiało i Twój typ wózka bardzo mi sie podoba. Cena rzeczywiście lekko zwala z nóg ale wóziorek świetny:tak::tak: A co z dodatkowym wyposazeniem?
Nie mam kompletnie żadnego doświadczenia w temacie wózków ale liczę ze jak przyjdzie pora będe mogła liczyć na Waszą pomoc.:happy:

Sensi ogladałam fotki Twojego Skarba na zamknietym i zakochałam się:zawstydzona/y::tak::-D
Cud chłopak.

Monik dopatrzyłam sie że nasze fasolki dzieli tylko kilka dni:happy:

Kajdo, Maniolku, Leyna, Majeczko, Car, Najko..... Pozdrawiam:-)

Do góry