reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1.5 roczne dziecko nie chce mówić

reklama
Ja nie rozumiem tego wątku :O Moja ma 16 miesiecy I nie mam nie wiadomo jakich wymagan . To jest szukanie problemu na sile . Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie . Dziecko ma prawo nie mowic do 2 lat . Nie wiem po co na sile brac do specjalistow I szukac chorob tam gdzie ich nie ma

Ja nie rozumiem tego wątku :O Moja ma 16 miesiecy I nie mam nie wiadomo jakich wymagan . To jest szukanie problemu na sile . Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie . Dziecko ma prawo nie mowic do 2 lat . Nie wiem po co na sile brac do specjalistow I szukac chorob tam gdzie ich nie ma
... powiem tylko tyle, że to ***** prawda 😉 szkoda, że nie napisałaś, że nawet do 4 dziecko nie musi mówić 🤭

poza tym, jakbyś umiała czytać ze zrozumieniem, to byś zrozumiala, że moje dziecko nie chodzi do specjalistów dla mojego widzimisię.

tak każdy ma swoje, ale proponuję się trochę doedukowac skoro posiadasz dzieci.
Swoje madrosci juz zostaw dla siebie . Bo porownywanie kazdego dziecka do siebie jak to robisz ty ,nie jest ok . Kazde dziecko rozwija sie inaczej . Jedno szybciej a drugie wolniej . No wiec zostawmy temat w spokoju bo wyjdzie nie potrzebna burza I moze pasc pare slow za duzo :)

reklama
Swoje madrosci juz zostaw dla siebie . Bo porownywanie kazdego dziecka do siebie jak to robisz ty ,nie jest ok . Kazde dziecko rozwija sie inaczej . Jedno szybciej a drugie wolniej . No wiec zostawmy temat w spokoju bo wyjdzie nie potrzebna burza I moze pasc pare slow za duzo :)
to nie są moje mądrości, a ludzi wyspecjalizowanych :) a ja nie porownuje nigdzie żadnych dzieci :) oczywiście, że każde ma swoje tempo, ale jeśli coś odbiega od normy TRZEBA skonsultować i działać, a nie czekać.
Ty zaczęłaś, ja prosiłam o porady, nie ocenę.

Do góry