reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1.5 roczne dziecko nie chce mówić

reklama
a jeśli mogę zapytać jak u Twojego traktują nerkę? Macie robione jakieś inne badania niż mocz i usg?
Miał usg po narodzinach i wyszło ze oprócz ułożenia wszystko z nią jest ok, potem robiłam dodatkowe usg sama od siebie jak miał ok pół roku i tez mówił lekarz ze wszystko ok i można zrobić jak skończy 2 latka ale to niekoniecznie.

A co podajesz żeby zwiększyć kaloryczność? Ja słyszałam o awokado, orzechach, olejach, jajku, bananach. Mój też jest chudziutki a dodatkowo straszny niejadek.
właśnie dokładnie to + maslo orzechowe :) mój teraz też zrobil się ciężki do jedzenia... Jak kochał placki gdzie mogłam dorzucić mu wszystko to teraz każdy mu stoi w gardle 🤦‍♀️ nie wiem czy to coś da, on od małego przybywał na wadze zawsze przy dolnej granicy, nawet jako niemowlak tylko na mm ;)

właśnie dokładnie to + maslo orzechowe :) mój teraz też zrobil się ciężki do jedzenia... Jak kochał placki gdzie mogłam dorzucić mu wszystko to teraz każdy mu stoi w gardle 🤦‍♀️ nie wiem czy to coś da, on od małego przybywał na wadze zawsze przy dolnej granicy, nawet jako niemowlak tylko na mm ;)
My też ma mm jesteśmy.

Moja ma 5 miesięcy dopiero też mało waży dopiero 6,5 kg. Ja byłam strasznym niejadkiem wysoka i chudzinka i cos mi się wydaje że córka pójdzie w moje ślady 😄🤦

Jestem świeżo po wizycie u dobrego logopedy i polecam każdej mamie, która ma wątpliwości czy mowa dziecka rozwija się prawidłowo, żeby udała się na takie spotkanie. Mowę dziecka można stymulować na tak wczesnym etapie :) Mój synek akurat całkiem rozgadany (20 miesięcy - około 200 słów), a i tak dostaliśmy ćwiczenia do domu, bo w stosunku do wieku mogłoby być lepiej.

reklama
Jestem świeżo po wizycie u dobrego logopedy i polecam każdej mamie, która ma wątpliwości czy mowa dziecka rozwija się prawidłowo, żeby udała się na takie spotkanie. Mowę dziecka można stymulować na tak wczesnym etapie :) Mój synek akurat całkiem rozgadany (20 miesięcy - około 200 słów), a i tak dostaliśmy ćwiczenia do domu, bo w stosunku do wieku mogłoby być lepiej.
ja poszłam duży krok na przód, Piotruś dostał WWR ;)

Do góry