reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Męzatko, Pixelko, Olica-dziękuje bardzo kochane za mile slowa.

Tikanis-nie martw sie na zapas i nie kombinuj...jestem pewna, ze wszystko będzie cudownie na poniedzialkowym usg i zobaczysz wyraźnie slicznego dzidziusia! Ale suwaczek to ci tak zasuwa że normalnie jej:szok: Oczywiscie myślami jestem z tobą i będe czekała na relacje z wizyty u lekarza! Jak sie czujesz tak wogóle?

Lolitko-czy to prawda ze w I trymestrze ciąży latanie moze miec złe skutki??? czy moze byc np przyczyną wczesnego poronienia na samym poczatku ciazy w 4-5 tygodniu? wiesz coś na ten temat?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki dziewczyny za rady..
czyli nadzieja na ten cykl jeszcze istnieje, trzymajcie kciuki, jak kazda z was bardzo chciałabym, aby w końcu sie udało to musi byc wielka radosc zobaczyc te upragnione 2 kreseczki

Lolitko-czy to prawda ze w I trymestrze ciąży latanie moze miec złe skutki??? czy moze byc np przyczyną wczesnego poronienia na samym poczatku ciazy w 4-5 tygodniu? wiesz coś na ten temat?

Kropeczko wklejam tutaj czesc arykulu z internetu: ''...Niewskazane jest też latanie samolotem w pierwszym trymestrze, jeśli wcześniej miałaś plamienia lub bóle związane z ciążą. Lotniskowe wykrywacze metali nie są niebezpieczne dla dziecka......''

Znalazlam rowniez duzo artykulow, ktore mowia rowniez, ze nie ma przeciwskazan ogolnych do latania samolotem w I trymestrze. Nie powinno sie raczej latac w III trymetrze !:tak: Powiem ci szczerze, ze ja na twoim miejscu spytalabym sie tylko swojego ginekologa o zdanie, bo na necie znajdziesz podzielone zdania na ten temat.:tak::tak:

........ jak kazda z was bardzo chciałabym, aby w końcu sie udało to musi byc wielka radosc zobaczyc te upragnione 2 kreseczki

elfa75 - nawet nie wiesz jak ja bardzo chce zobaczyc te II kreseczki na tescie jak najszybciej:tak::-)To bedzie dla mnie kolejny najwspanialszy dzien w moim zyciu(bo przeciez nie zapominam o dostaniu sie na studia, obronie magistra, swoim slubie itd- to tez byly dla mnie wspaniale chwile, ktorych nigdy nie zapomne:tak::-)):tak: 3mam kciuki za kazda z nas...

Oki ja zmykam spac, bo juz spiaca jestem. Jutro do was zagladne :-)papa

Ostatnia edycja:
w.kropeczka- dzieki kochanie a czuje sie swietnie,, tzn czasami bola mnie plecy kosci ud, czy pachwina ale wiem ze to normalne..cera tez juz prawie dobra tak w 60%, mdlosci minely,, takze spokoj cisza...nawet wczora pojawila sie ochota na male co nieco z mezem,,, tak wczesniej zero jakiejkolwiek ochoty.. takze moze i z tym bedzie lepiej bo do tej pory kiepsciutko...:rofl2:

Witam wszystkich cieplutko.Jestem tu nowa...staramy się od 7 miesięcy..Mamy dwóch synków-Igor ma prawie 11 lat,a Stasio prawie 7..z niecierpliwością wypatruje dwóch kreseczek na teście.:-) POZDRAWIAM

I ja mam 31 latek.....

Lolitka

Ja mam 32,no to jestesmy w tym samym przedziale:-)

Dziewuszki to ja też jestem w podobnym jak Wy, mam 29 lat, w sierpniu 30... w.kropeczka też ma około 30...więc będzie nam raźniej;-))))

ja zawsze lubiłam dzieci i chciałam mieć, ale nigdy nie myslałam az tak poważnie. Dopiero po ślubie tak mnie naszło;-);-);-) czasami żaluje ze moglam wczesniej jak miałam 24 lata, ale niue miałam wtedy z kim:sorry2:to znaczy nie było odpowiedniej osoby. Ja mialam szczęście do "pokręconych"facetów i takich lubiłam...na szczęście mój mąż jest odpowiedzialny i normalny:tak:

czesc kobietki
jak ja sie nakrecam, czytam te forum i robie sobie znow coraz wiecej nadzieji, jestem w 24 dc i wyszedl mi test niegatywny, moze jednak jest jeszcze malenka szansa ze zrobilam go zbyt wczesnie, okres mam dostac 8 stycznia.. owulacje mialam prawdopodobnie 25 grudnia

wg mnie zrobiłaś za wczesnie test! a jak Twja temperatura?, szyjka macicy?

Witam wszystkich cieplutko.Jestem tu nowa...staramy się od 7 miesięcy..Mamy dwóch synków-Igor ma prawie 11 lat,a Stasio prawie 7..z niecierpliwością wypatruje dwóch kreseczek na teście.:-) POZDRAWIAM

cześć Inez - witamy wśród nas:) gratuluje dużych synków:) teraz planujesz zapewne dziewczynkę?

może wstaw sobie suwaczek mierzący dni cyklu, będzie nam łatwiej odnaleźć się kiedy testujesz itd :)

Kaprycha a jak u Ciebie? próbowałaś testować? czy czekasz do jutra?

Dziewczynki miłego dnia!

Lilu jaka pogoda w Irlandii? pewnie nie macie tak sniegu?:)

Ostatnia edycja:
reklama
Morning :)

Wpadlam na chwile sie przywitac bo zaraz wypadam :) Idziemy zaraz na lyzwy, coby troche kalorii spalic... ;-)

Kropeczko - wiele czytalam o lataniu w ciazy. Ponadto 2 moje kolezanki sa w ciazy i zasiegaly rady ginki. Wiec jesli chodzi o I trymestr to jest zwiekszone ryzyko poronienia. Ponadto, to tylko kilka medycznych artykulow wspomnialo, ze w tym czasie wszystko sie w dzidzi tworzy i zadne czynniki mechaniczne nie powinny zaklocac tego procesu. A jesli chodzi o ostatni trymestr - zwieksza sie ryzyko wczesniejszego porodu :)

Do góry