reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

a co reszta forumowiczek myśli na ten temat??
Majeczko
Ja mysle ze trzeba w tym wzgledzie byc ostrzonym- bo nadmiaty tluszczu i nadwaga tez nie sprzyjaja zajsciu w ciaze, znacznie zwiekszja ryzyko miazdzycy, nowotworow, a przede wsztystkim nadcisnienia i cukrzycy w ciazy. Ale z drugiej strony organizm kobiety ptrzebuje tluszcz, wlasnie dlatego ze kobieta ma wydac potomstwo na swiat.W swiecie zwierzat jest dokladnie tak samo-samice przed ciaza jedza wiecej i sa bardziej zasobne w tluszcz i potem dopiero zachodza.... No trzeba to wywazyc jakos, zeby bylo ok. Czyli szczuple dziewczyny-do dziela-jedzmy lody ile wlezie.....

u mnie troszke lepiej z M.Zmow jest czuly i dobry dla mnie. Powiedzial ze zrobimy wszytsko jak najszybciej zeby byla fasolka. poplakalam sie oczywiscie. ...no nic, jak skonczy sie @ to zaczynamy staranka. Lekarz powiedzial ze zolnierzyki powinny sie naprawic, i ze mamy jak najczesciej probowac, wiec zgodnie z zaleceniami....zaczynamy niedlugo

Beatko, Ewcia, Eliczek, Dorotko, Moreme, Antiope, nasze ciezarowki wszytskie- Witajcie

Mufko-juz jestes w klubie ciezaroweczek- jak sie czujesz, kochana?

reklama
Cześć dziewczynki:-)

Majekczko - witam nową staraczkę:-)

Altiods - mężuś czuły...stara sprawdzona prawda...Po burzy zawsze wychodzi słonko....zatem do dzieła :tak::happy2:

Wszystkim dziewczynkom życze miłego popołudnia i wieczorku

Ciekawe co się dzieje z Madigirl, dawno się nie odzywała:confused:

Cześć dziewczynki:-)

Majekczko - witam nową staraczkę:-)

Altiods - mężuś czuły...stara sprawdzona prawda...Po burzy zawsze wychodzi słonko....zatem do dzieła :tak::happy2:

Wszystkim dziewczynkom życze miłego popołudnia i wieczorku

Ciekawe co się dzieje z Madigirl, dawno się nie odzywała:confused:

Witaj Agus....no czuly i kochany.....:-)....Co u Ciebie, gotowa na Swieta....a stranka jak ida...

altoids bardzo się cieszę że się dogadaliście:-)widzisz, słonko do ciebie wyjrzało! Skoro lekarz mówi że trzeba się starać to macie taką samą szansę jak wszyscy i trzeba się go słuchać. Kochanie wystarczy jeden sprawny i zwinny żołnierzyk, M na pewno ma takiego na wyposażeniu, i to nie jednego:-);-):tak:przytulam:-)

a ja czuję się dobrze, wczoraj odebrałam wyniki krwi (beta hcg) i wynik wynosi 900, co odpowiada 4-5 tygodniowi ciąży:tak:teraz jestem spokojniejsza, za tydzień pierwsze usg, dopiero wtedy uspokoję sie całkowicie

wszystkie dziewczynki gorąco pozdrawiam:tak:

altoids bardzo się cieszę że się dogadaliście:-)widzisz, słonko do ciebie wyjrzało! Skoro lekarz mówi że trzeba się starać to macie taką samą szansę jak wszyscy i trzeba się go słuchać. Kochanie wystarczy jeden sprawny i zwinny żołnierzyk, M na pewno ma takiego na wyposażeniu, i to nie jednego:-);-):tak:przytulam:-)

a ja czuję się dobrze, wczoraj odebrałam wyniki krwi (beta hcg) i wynik wynosi 900, co odpowiada 4-5 tygodniowi ciąży:tak:teraz jestem spokojniejsza, za tydzień pierwsze usg, dopiero wtedy uspokoję sie całkowicie

wszystkie dziewczynki gorąco pozdrawiam:tak:
\

Kochana, ale fajnie, Betka super- czyli juz 4-5 tydzien...po prostu cudownie. Tych swiat nie zapomnisz do konca zycia-bo juz sa w trojeczke.....Mufcia, Twoj przypadek to doslownie jak powiesc- z pieknym "happy endem"....
U mnie jest lepiej-dzis razem z M pozaznaczalismy w kalendarzu dni starankowe na czerwono, sporo wybralismy tych dni...hihi, prawie codziennie, no w koncu sa takie zalecenia lekarskie...:zawstydzona/y:
Mufenko- cudownie wiedziec ze jestes szczesliwa i usmiechnieta....Usmiechaj sie jak najwiecej do fasolki....Buziaki

\

Kochana, ale fajnie, Betka super- czyli juz 4-5 tydzien...po prostu cudownie. Tych swiat nie zapomnisz do konca zycia-bo juz sa w trojeczke.....Mufcia, Twoj przypadek to doslownie jak powiesc- z pieknym "happy endem"....
U mnie jest lepiej-dzis razem z M pozaznaczalismy w kalendarzu dni starankowe na czerwono, sporo wybralismy tych dni...hihi, prawie codziennie, no w koncu sa takie zalecenia lekarskie...:zawstydzona/y:
Mufenko- cudownie wiedziec ze jestes szczesliwa i usmiechnieta....Usmiechaj sie jak najwiecej do fasolki....Buziaki
Bawcie sie dobrze ;-):-)

Mufcia super betka :-)
Altoids miłej zabawy i powodzenia :-)
A ja od dziś już nie ograniczam się w jedzeniu lodów. A tak na serio, to czy zauważyłyście, że w zajściu w ciążę pomagają same przyjemne rzeczy?

Mufcia super betka :-)
Altoids miłej zabawy i powodzenia :-)
A ja od dziś już nie ograniczam się w jedzeniu lodów. A tak na serio, to czy zauważyłyście, że w zajściu w ciążę pomagają same przyjemne rzeczy?

Dorotka, Antiope- dzieki, zrobie wszytsko zeby sie dobrze bawic z moim M.
Antiope masz racje, lody, orgazmy-same przyjemne rzeczy podczas staranek- trzeba ten czas wlasnie tak przezyc. ja tez od dzisiaj wcinam lody bez ograniczen....

reklama
Artemida, WanilaSky Gosia.....gdzie Wy sie dziewczynki podziewacie, napiszcie co u Was. Pozdrowienia

Jestem, jestem i niestety u mnie bez zmian. Starania trwają - na razie bezskutecznie. Ale jak powiedziała Antiope - to same przyjemne rzeczy i te starania rekompensują mi brak fasolki.
Altoids - trzymam kciuki - macie błogosławieństwo gina, chęci męża - no z tego to musi być bobas.
A propos - ostatnio trochę przytyłam - może to dobry znak... A ja się tak tym martwiłam...

Do góry