reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Testuję 22 grudnia... to już niedługo... przyszła sobota... Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Tak bardzo chcę żeby tym razem wyszło dwie krechy...Ostatnio kilka dni pod rząd mam temperaturę powyżej 37...i to zwykle przed pójściem spać choć dobrze się czuję... Wszystko niedługo się okaże.
Bardzo serdecznie Was pozdrawiam-i dziękuję,że jesteście ze mną:-)
Ps. Od niedawno (jakieś 5 dni temu) przyszło mi do głowy by mierzyć temp. dziś mam 37"3

reklama
Znalazłam coś ciekawego na netku i chcę się z wami tym podzielić- poczytajcie skopiuje tu:-) i napiszcie co o tym myślicie i czy o tym wiedziałyście???:-)

Czy wiecie o tym ze orgaz az o 40% podwyzsza szanse zajscia w ciaze?

"Potwierdziły to badania kliniczne, które dowiodły, że organizm kobiety wydala 35% złożonej spermy w ciągu pierwszych trzydziestu minut po stosunku. Jeżeli jednak kobieta przeżyje podczas współżycia orgazm, organizm jej zatrzymuje 70% spermy. Tak więc funkcja orgazmu polegałaby na wciągnięciu nasienia z pochwy do macicy. Potwierdziły to inne badania przeprowadzone na populacji niespełna czterystu kobiet. Dowiodły one, że w fazie podniecenia bezpośrednio poprzedzającej przeżycie orgazmu powstaje zwężenie w zewnętrznej części pochwy zwane platformą orgazmiczną. Zwężenie to utrzymuje się przez trzydzieści minut po stosunku i uniemożliwia wydostanie się spermy na zewnątrz. Badania nad fizjologią orgazmu kobiety pozwoliły ustalić, że w czasie szczytowania dochodzi do skurczów mięśni pochwy, szyjki macicy i samej macicy. Jest ich od kilku do kilkunastu i następują co 0.8 sekundy. Podczas tych skurczów dochodzi do wyciśnięcia z ujścia zewnętrznego szyjki czopu Kristellera, co uważane jest za jeden z warunków zapłodnienia. Po przeżyciu orgazmu czop śluzowy wraca na swoje miejsce, co ułatwia wessanie w głąb macicy męskiego nasienia. Wszystkie te wyniki badań jednoznacznie dowodzą, że orgazm kobiety nie spełnia tylko funkcji psychicznej, ale odgrywa zasadniczą rolę w mechanizmie prokreacji."

na to piszcie co myślicie na ten temat...:-)

Majeczko, do 22 już niedługo. Orgazm pomaga, ale jak ktos (np. ja) chce dziewczynkę to orgazm nie wskazany bo plemniczki za szybko docierają na miejsce

Znalazłam coś ciekawego na netku i chcę się z wami tym podzielić- poczytajcie skopiuje tu:-) i napiszcie co o tym myślicie i czy o tym wiedziałyście???:-)

Czy wiecie o tym ze orgaz az o 40% podwyzsza szanse zajscia w ciaze?

"Potwierdziły to badania kliniczne, które dowiodły, że organizm kobiety wydala 35% złożonej spermy w ciągu pierwszych trzydziestu minut po stosunku. Jeżeli jednak kobieta przeżyje podczas współżycia orgazm, organizm jej zatrzymuje 70% spermy. Tak więc funkcja orgazmu polegałaby na wciągnięciu nasienia z pochwy do macicy. Potwierdziły to inne badania przeprowadzone na populacji niespełna czterystu kobiet. Dowiodły one, że w fazie podniecenia bezpośrednio poprzedzającej przeżycie orgazmu powstaje zwężenie w zewnętrznej części pochwy zwane platformą orgazmiczną. Zwężenie to utrzymuje się przez trzydzieści minut po stosunku i uniemożliwia wydostanie się spermy na zewnątrz. Badania nad fizjologią orgazmu kobiety pozwoliły ustalić, że w czasie szczytowania dochodzi do skurczów mięśni pochwy, szyjki macicy i samej macicy. Jest ich od kilku do kilkunastu i następują co 0.8 sekundy. Podczas tych skurczów dochodzi do wyciśnięcia z ujścia zewnętrznego szyjki czopu Kristellera, co uważane jest za jeden z warunków zapłodnienia. Po przeżyciu orgazmu czop śluzowy wraca na swoje miejsce, co ułatwia wessanie w głąb macicy męskiego nasienia. Wszystkie te wyniki badań jednoznacznie dowodzą, że orgazm kobiety nie spełnia tylko funkcji psychicznej, ale odgrywa zasadniczą rolę w mechanizmie prokreacji."

na to piszcie co myślicie na ten temat...:-)

Majeczko!!! wow-gdzie Ty takie cos znalazlas? W sumie to wyglada na to ze orgazm ma bardzo wazna funkcje fizjologiczna. ja tez kiedys czytalam ze podczas orgazmu kurczaca sie macica i jajowody lepiej "przewodza" zlonierzyki do celu. No ale takich szczegolow jak Ty wynalazlas to nie wiedzialam. Chyba pokaze to M - zobacze co powie na ten temat, ale wiem ze na pewno sie z tym zgodzi i powie "A nie mowilem"
No tak czy inaczej dziewczynki-trzeba heblowac z orgazmami, zeby zwiekszac szanse maxymalnie.
Majeczko- jak znajdziesz jeszcze cos ciekawego to dawaj na forum...:-)

dzien dobry...
Majeczko powodoznka ci zycze.....
A ten orgazm niezla sprawa..ale tez jak Dora chce girl,,wiec hehe niezbyt nam to pomoze,,,a moze cos o dziewcyznkach mata???hehee

a co do @,,,,to pewnie ze mowimy im a kYSZ i to wszytskim od nas wsyztskich...hehe

ja wczoraj myslalam,ze dostalam @,,i sie ucieszylam,bo im wczensiej bym dostala,,tym wczesniej staranka i dni plodne,,a maz ma ograniczony pobyt,,,ale co dupa,,wcale nie przyszla,,,,pewnie jakw zegarku 21 zawita:baffled:...a tak zawsze dwa dni do przodu bym byla,hehe

:-)Witam:)
altoids niepamiętam z jakiej strony to sciągnęłam.
Pomyślałam odrazu,że to może pomóc nam wszystkim-im więcej na ten temat wiemy- tym większe szanse dla nas:-) na sukces.
Często buszuje po necie-w poszukiwaniu...jak coś znajdę ciekawego to na pewno podzielę się tym z wami:tak:Cieszę się,że mogłam troszkę pomóc

Ewcia81 dla mnie jest nie ważne czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka...chcę aby się udało i żeby bobas był zdrowy:-)
Dziękuję za wsparcie...dziękuję,że jesteście...Wam wszystkim również życzę powodzenia...przede wszystkim wytrwałości
Pozdrawiam:*

Lody pomagają zajść w ciążę

Sposób dla osób, które chciałyby mieć dzieci?

Jedzenie lodów i picie pełnotłustego mleka to dla kobiet, które próbują zajść w ciążę, lepsza dieta niż przetwory z chudego mleka - podaje pismo "Human Reproduction".

Naukowcy z Uniwersytetu Harvarda w Bostonie (stan Massachusetts) zaobserwowali, że istnieje związek między spożywaniem nisko tłuszczowych przetworów mlecznych a brakiem owulacji i ryzykiem niepłodności.

Badania przeprowadzono na grupie 18 tys. 555 kobiet w wieku od 24 do 42 lat, które nie miały wcześniej problemów z płodnością i które próbowały zajść w ciążę lub zaszły w nią w okresie od 1991 do 1999 roku. Co dwa lata naukowcy aktualizowali dane na temat składników diety pacjentek. W ciągu 8 lat problemy z płodnością, związane z zaburzeniami jajeczkowania, stwierdzono u 438 kobiet.

W analizie uwzględniono znane czynniki wpływające na poczęcie, takie jak wiek pacjentek, palenie papierosów, aktywność fizyczna, picie alkoholu, to czy wcześniej rodziły, wskaźnik masy ciała i całkowitą kaloryczność diety.

Okazało się, że w przypadku kobiet, które dziennie jadły minimum dwie porcje niskotłuszczowych przetworów z mleka, ryzyko niepłodności związanej z zaburzeniami jajeczkowania rosło o 85%, w porównaniu z kobietami, które nie jadły nawet jednej porcji takich produktów.

Z kolei, spożywanie jednej porcji pełnotłustego nabiału, zwłaszcza lodów, obniżało ryzyko takiej niepłodności o 27%. Spadało ono tym bardziej, im więcej lodów jadły kobiety. Te, które spożywały minimum dwie porcje lodów na tydzień były o 38% mniej narażone na problemy z zajściem w ciążę, niż kobiety, które jadły lody rzadziej niż raz w tygodniu.

Autorzy pracy podejrzewają, że na płodność mogą wpływać jakieś obecne w nabiale związki rozpuszczalne w tłuszczach. W chudym nabiale jest ich znacznie mniej niż w pełnotłustym, podkreślają.

Zdaniem badaczy, odkrycie to jest o tyle ważne, że zgodnie z aktualnymi amerykańskimi zaleceniami dietetycznymi, dorosła osoba powinna spożywać trzy lub więcej porcji chudego nabiału dziennie. Najnowsze rezultaty wskazują jednak, że ta strategia może być szkodliwa dla kobiet próbujących zajść w ciążę.

Prowadzący badania dr Jorge Chavarro uważa, że dopóki nie uda się zweryfikować wyników jego zespołu, kobiety z tej grupy powinny przestawić się na pełnotłusty nabiał i np. pić tłuste mleko zamiast chudego, czy jeść lody zamiast chudego jogurtu.

Dziś taką info. znalazłam no i się dzielę...a więc lody...

reklama
Do góry