reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Też jestem tego ciekawa,boje się właśnie że przez endometriozę in vitro nie podoła a czytałam już też że niektóre dziewczyny mają endometriozę wyciszaną przed transferem,tyle lęków mam w głowie,chociaż też jest masa kobiet które z endometriozą za pierwszym czy drugim transferem są już w ciąży także sama nie wiem od czego to jest wszystko zależne
Masz może określony stopień Endo? Czy to jest lekka endometrioza czy zaawansowana?

reklama
Pierwszą Bete dla kliniki, mam nadzieję że będzie dobrze, ale kreska cały czas taka sama. Cały czas robię pinki, ale teraz mam pinki z nowej dostawy, więc mam nadzieje że to dlatego. Dziś 9dpt, a moje testy slabo wyglądają.
Rzeczywiście kreski dość słabe, ale widoczne i to tylko testy- czasem wybarwiają się lepiej czasem gorzej- tak jak mówisz może trafiłaś na jakieś gorsze testy. Ja też miałam takie słabo wybarwiające, ale z amazona jak testowałam po transferze. Nie ma co- trzeba czekać na betę, potem zrobić przyrost. Z całych sił trzymam kciuki za Kropeczka🍀 daj znać o wynikach.

Rzeczywiście kreski dość słabe, ale widoczne i to tylko testy- czasem wybarwiają się lepiej czasem gorzej- tak jak mówisz może trafiłaś na jakieś gorsze testy. Ja też miałam takie słabo wybarwiające, ale z amazona jak testowałam po transferze. Nie ma co- trzeba czekać na betę, potem zrobić przyrost. Z całych sił trzymam kciuki za Kropeczka🍀 daj znać o wynikach.
no u mnie tak wyglądał biochem - te same testy teraz wyglądają pięknie gdy ciąża już jest pewna

no u mnie tak wyglądał biochem - te same testy teraz wyglądają pięknie gdy ciąża już jest pewna
Ale testy nie służą do kontrolowania rozwoju ciąży. Nie można bazować na nich to jest tylko kawałek papierka z barwnikiem który ma się wybarwić by powiedzieć czy jest ciąża czy nie, a i tu mogą skłamać.

Ale testy nie służą do kontrolowania rozwoju ciąży. Nie można bazować na nich to jest tylko kawałek papierka z barwnikiem który ma się wybarwić by powiedzieć czy jest ciąża czy nie, a i tu mogą skłamać.
już 2 razy w życiu mialam biochem i tak samo to wyglada, a używam stale tych samych testow w Holandii. Bhcg nie wykonują więc albo czekasz na usg (w okolicach 30dpt) albo uznajesz że to biochem i odstawiasz leki.

Hej dziewczyny nie wiem czy zadaje pytanie w dobrym miejscu ale z ciekawości chciała bym spytać jakie macie wskazania do ivf ? I jeśli jesteście po transferze to za którym razem wam się udało ? w wtorek idę na monitoring do kliniki bo mam zacząć stymulację do in vitro,jeśli wszystko pójdzie dobrze to transfer powinien być jakoś na początku maja.IVF to dla mnie nowy temat luty,marzec miałam 2 inseminacje które nie wyszły ..
Słaba jakość nasienia, pierwsze badania wykazały koncentrację plemników na poziomie 50 tysięcy, gdzie norma jest 16 mln więc sobie można wyobrazić co czuliśmy. Jak podchodziliśmy do in vitro nasienie lekami i stylem życia poprawione na 800 tys. Z drugiej stymulacji otrzymaliśmy 6 zarodków, dwa transfery z beta 0, trzeci transfer okazał się szczęśliwy i jestem w 26 tc. :)

Z jednej strony tak, a z drugiej - wszystkie wiemy, że test powinien ciemnieć jak beta rośnie. Nie ma co się oszukiwać.
Oczywiście jest szansa, że to są jakieś felerne testy i ciąża dobrze się rozwija, ale mówienie, że intensywność kreski nie ma absolutnie żadnego znaczenia to też nie jest do końca prawda.

reklama
Do góry