reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Masz może określony stopień Endo? Czy to jest lekka endometrioza czy zaawansowana?
Nie mam właśnie nic stwierdzone 🥲 na monitoringach wszystko idealnie za każdym razem,żadnych zrostów jajowody drożne,lekarze mówią że laparoskopowo można by było stwierdzić ale nie chcą tego robić bo chce się starać o ciąże,dlatego skupiają się teraz na tym abym zaszła a nie na tym aby zajmować się endometriozą,oni mówią że albo jedno albo drugie.Ogólnie sama wywnioskowałam że mogę mieć endometriozę bo pierwszy dzień miesiączki strasznie boli pierwsze godziny i tak mam od nastolatki,w niektórych pozycjach przy głębszej penetracji czuje ból no i też byłam już w ciąży w 2023 roku było to 6 miesięcy po zakończeniu antykoncepcji którą brałam pare lat czyli ona może wtedy wyciszyła mi endometriozę i dlatego nie miałam problemu żeby zajść a teraz go już mam bo za długo anty nie brałam,niestety tamtą ciąże straciłam w 16 tygodniu 🥺

reklama
Z jednej strony tak, a z drugiej - wszystkie wiemy, że test powinien ciemnieć jak beta rośnie. Nie ma co się oszukiwać.
Oczywiście jest szansa, że to są jakieś felerne testy i ciąża dobrze się rozwija, ale mówienie, że intensywność kreski nie ma absolutnie żadnego znaczenia to też nie jest do końca prawda.
dokladnie zgadzam sie z tym, sama siebie tak naiwnie uspokajałam ze to tylko testy ale niestety, jak jest przyrost to testy tez ciemnieją jesli faktycznie są dobre - a ja robie cale starania jedne testy I nigdy mnie nie oszukały i w pierwszej ciąży i teraz. Wy przynajmniej możecie sobie to weryfikować przez krew a ja moge tylko sikać na testy

No Polska i holandia mocno się różnią. W naturalnych cyklach w nl w ogólnie nie dają hormonów. Więc cóż…ja się nie wtryniam w decyzję lekarzy.
Np moja szwagierka w Holandii miała odstawiony progesteron zaraz po pozytywnym teście (nie becie, bo tam bety nikt nie robi). Dla mnie to było szalone

Np moja szwagierka w Holandii miała odstawiony progesteron zaraz po pozytywnym teście (nie becie, bo tam bety nikt nie robi). Dla mnie to było szalone
no jest szalone ale pewnie miała transfer zaraz po punkcji - oni wtedy twierdzą że organizm sam produkuje progesteron. Ale do transferów na cyklu naturalnym rzadko się zdarza żeby dawali dodatkowy progesteron

reklama
Do góry