reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Madzia u nas we wrzesniu 18-stego jest wesele mojej kuzynki w Rzeszowie - nie wiadomo czy pojedziemy, ale raczej tak. A 26 -go chrzest TZ chrzesniaka w Dortmundzie wiec jakby co musimy wyjechac wczesniej - ale tez nie wiem czy pojade, tłuc sie taki kawał z dzieckiem na 2 dni, czy jest sens:eek:.
Ustalcie cos większoscia głosów, ja jak się uda wpadne z przyjemnoscią :tak:

Aga ta MMR to ospa&swinka&rózyczka? Jak to ta, u nas ja tez wycofali, rozmawiałam kiedys na ten temat z aptekarką. Dziecko dostało autyzmu i to nie jedno, przebadali jeszcze raz szczepionke i gwałtownie znikneła z rynku.

Daggy masz nerwy ze stali, ja bym tam co 2 min była z colą, ciasteczkami itd :cool2:

reklama
Hiox, tak to o ta szczepionkę chodzi;-) ja rozmawiałam na ten temat z lekarzami w Anglii, bo mnie koleżanka z Australii nastraszyła i mi powiedziała pediatra, że autyzm wykryty po szczepionce to zbieg okoliczności, bo właśnie autyzm w wieku kiedy szczepionka jest podawana się ujawnia i rodzice sobie wmówili, że to po szczepionce. I że mniejsze zło jest podać szczepionkę niz nie :confused2: widać co lekarz to inna opinia :confused2:

edit:Mimo że rodzice mogą zauważyć pierwsze objawy autyzmu u swojego dziecka po wykonaniu pierwszych rutynowych szczepień, a obawy niektórych doprowadziły do zmniejszenia częstości stosowania szczepień u dzieci (a w związku z tym zwiększenia prawdopodobieństwa epidemii odry), nie ma dowodów naukowych wskazujących na związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy stosowaniem szczepionki przeciwko odrze, śwince i różyczke, a występowaniem autyzmu, a także nie ma naukowych dowodów na to, że Thiomersal (w USA znany jako Thimerosal) występujący w szczepionkach może przyczynić się do wystąpienia autyzmu

Ostatnia edycja:
Aga bo lepiej szczepic niz nie, ale nie przestrzeloną szczepionką ;-). Dokładnie w tym wieku ujawnia się autyzm i mieli wymówke ;-). Cos jednak na rzeczy musiało byc skoro z rynku znikneła szybciorem :tak:

edit: Dziewczyny wiecie moze gdzie jest Dom Dziecka w Opolu gdzie mieszka młodziez? Zaczynam pomału pozbywac sie czesci niepotrzebnych rzeczy, bo sie w zyciu z tym majdanem nie przeprowadze :eek:. I mam kupe ciuchów na strychu, czesc jak nówki, pełno jeansów. Rzeczy podniszczone juz spakowałam do worów i wrzuce do kontenerów, niech przerabiaja na szmaty:tak:. A te całkiem ok zawiozłabym własnie dzieciakom :tak:. Dzis sie wybieram do Opola to od razu bym podrzuciła 5 worów 120l ciuchów :tak: tylko nie wiem gdzie :-(
Na wyspie dom znam, ale tam chyba maluszki są?

Ostatnia edycja:
Teraz mi sie przypomniało, jest w Chmielowicach :tak: Ide sortowac i układac dalej :tak: Torebki tez podaje ... buty tez gdzies sa ale aktualnie w tym bałaganie na strychu nie znajde ... na spokojnie bedzie jeszcze czas :tak:. Na szczescie mam dzis duze kombi pod domem, do Opola i tak jade to zrobie przy okazji dobry uczynek:tak:

edit: Rubi jestes pewna? wiesz nie chce sie wygłupic, moja mama na wyspe to zabawki po nas woziła hymmm

Ostatnia edycja:
Hiox dobra z ciebie kobita ,dzieci sie napewno ucieszą:tak:

No to z tego co piszecie to 11.09 lub 18 byłby najlepszym terminem . A jak Rubi,Amelkowa,Daggy,Aniulka,Anik,Arcobaleno ? wypowiedzcie się!!!

Arcobaleno Mój Aleks miał Chrzest 13 czerwca. pogoda była podobna do dzisiejszej. Ja zakupiłam Maluszkowi takie welurowe spodenki i sweterek, do tego oczywiście skarpecioki i buciki, czapeczka i kupiłam jeszcze białe śpioszki i bodziaki białe z krótkim i z długim rękawkiem. I w kościele był w bodziaku z krótkim rękawkiem i w tym welurowym kompleciku + oczywiście czapucha, skarpety i buciki:-), a na imprezie przebrałam Go w śpioszki i bodziaka z długim rękawkiem, bo się troszkę ochłodziło:-)

reklama
Arcobaleno a jak duży jest Twój synek???? ja mam ubranko po moich chłopakach, oboje byli chrzczeni w wieku 3 - 4 miesiące ;-)))) z tym, że moje dzieci to raczej duże się rodziły ;-):-p

Do góry