reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Młodamamusia, świetne zdjęcia. :) Synek boski, mamusia też niczego sobie :-)
Elwirka, przykro mi z powodu kłótni.

Ech, u nas w nocy było 5 stopni. Teraz jest piękna pogoda,więc jak tylko Malutka się obudzi, ruszamy na spacerek. Poćwiczę dzisiaj jazdę samochodem :) Bo kursy zrobiłam, a teraz do egzaminów muszę przystąpić. Mieli być dzisiaj u nas znajomi, ale nie przyjadą, bo coś im wypadło. :/ Za to jutro mamy jeszcze odwiedzinki. Wpadłam się przywitać i lecę przygotowywać jakieś jedzonko ;)

Zastanawiasz się czy pracuję??
Oooo tak, JESTEM MAMĄ.
To sprawia, że jestem zarówno budzikiem, kucharką, sprzątaczką, kelnerką, lekarzem, nianią, pielęgniarką, stróżem, fotografem, doradcą, szoferem, studentką, organizatorką przyjęć, osobistym asystentem, księgową, BANKOMATEM, pocieszycielką, nigdy nie mam urlopu, wolnych dni ani płacone kiedy jestem chora. Pracuję dzień i noc. Jestem na dyżurze całą dobę do końca mojego życia. Skopiuj, jeśli jesteś DUMNĄ MAMĄ :)

reklama
Ja położyłam Mikusia spac, starszaki szaleją na dworze a ja troszke tutaj na górze ogarnelam zabawki ze jak mlody wstanie to odkurze;) i ide na dól obiad zrobic, papryke do piwnicy wyniesc, pranie juz schnie, podlogi umyje i łazienke ogarne troszku i tyle:) nie bede sie wysilac jutro i tak sama z dziecmi znow siedze bo M w pracy wiec mi pierdzielnik zrobia napewno ;P moze sie skusze i okna pomyje?zobaczymy ;]

Kamcia juz przebiłas uszka Em? kurcze ja sie zastanawiam ze albo w tym mies Hani przebiję, albo za miesiąc w piąte urodzinki bo akurat dostane wtedy rodzinne i taki prezent od nas bym jej sprawiła:tak: :-)

No podciągam "kiece" i lece bo nic sie samo nie zrobi;P a szkoda :dry: :happy:

Sorry dziewczyny miało być bez ostatniego zdania:) Chciałam Wam tylko pokazać:)

TWOJE UBRANIA:
Pierwsze dziecko:Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko
ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko:Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko:Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
PRZYGOTOWANIE DO PORODU
Pierwsze dziecko:Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko:p.....rzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko:prosisz o znieczulenie w 8miesiącu ciąży.
CIUSZKI DZIECIĘCE
Pierwsze dziecko:pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90C, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko:Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko:A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
PŁACZ:
Pierwsze dziecko:Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko:Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo,że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko:Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku
PRZEWIJANIE:
Pierwsze dziecko:Zmieniasz pieluchę co godzinę,niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko:Zmieniasz pieluchę co 2-3godz,w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko:Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród.
W DOMU:
Pierwsze dziecko:Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko:Spoglądasz na swoje dziecko,by upewnić się,że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko:Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
POŁKNIĘCIE MONETY:
Pierwsze dziecko:Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko:Czekasz aż wy.....sra.
Trzecie dziecko:Odejmujesz mu z kieszonkowego.
Hehehe jeszcze jedno mądre znalazłam:) Tylko nie bierzecie do siebie:p
Sorry że teraz nikomu ale jakaś zamulona jestem:D:D:D Później obiecuje że nadrobie:)

Ostatnia edycja:
Oj kasiek, kasiek ;-) znam to ;-)

Miki własnie wstał! akurat na obiadek bo ziemniaczki sie ugotowały i sobie jemy:-) czyli spął ponad 2 h! a ja w ten czas zrobilam wsio co mialam zrobic a nawet prałam dywniki i teraz schną;-) do tego ciasto z gruszkami w piekarniku;-) fakt ze sie wyrobiłam:) jeszcze jak zjem to odkurze i finisz;-) no i te okna zobacze moze umyje;-) zwłaszcza to u Hani bo od podwórka i ma plameczki z kurzu ;P

Cisza tutaj, widac ze weekend ;P

Nancy milego jezdzenia ;-)
kasiek dobre :-D
Liza widze ze poszalalas ze sprzataniem :laugh2:

ja cos dzis niemrawo sie czuje, chyba chorobsko mnie wzielo... leze pod kocykiem i niestety nie mam sil reka ruszyc :confused2:

uff dzisiaj ostatni dzień wykopków był. ale ulga.:-D
u mnie ranek mgielny i zimny, a teraz jest fajnie ciepło i super słonko świeci.
to co wkleiłyście fajne i słuszne ale łańcuszki nie są tu potrzebne.:tak:
na obiad zrobiła placki ziemniaczane, a zaraz trzeba będzie za sprzątanie się wziąć w końcu.
Liza Bo my tylko we trójkę zbieramy, ja S i teściowa. i to maks do 16, a jak deszcz zastaje to wszystko się odkłada. i tak wszystko się przeciąga.
Elwirka Oj klótnia była
Agnieszka Ponownie zdrówka dla małego życzę i Tobie wytrwałości.
Nancy duże ryzyko podejmujesz ćwicząc jazdę przy sobocie. ja co prawda egzamin mama już zdany ale na naszym aucie też muszę pouczyć się ale [przeznaczam na to tylko niedziele bo w soboty zbyt często policja się kręci.

tak liza już przebiłam
uważam ze szybciej jest lepiej :tak: i tak każda dziewczynka chce miec przebite uszka w przyszłości
no a ja nieraz napatrzyłam się jak takie starsze(4,5,6 lat) dzieci płaczą bo boli bo to tamto..
albo takie 2-3 letnie ciągaja się za uszka bo "coś tam maja" i też przez to problemy są
sama miałam przebijane uszyw wieku 6 lat i uciekłam z gabinetu i przez tydzień chodziłam w 1 kolczyku:zawstydzona/y:
a moja kuzynka do tej pory nie daje sobie zmienić kolczyków i jest krzyk a ma już 20 lat.. ale to trauma z dzieciństwa:tak:
Viki przebijałam tak szybko i mci też chciałam szybko
zanim dziecko wie co ma i zanim łapie się za uszka
żadna nie płakała jakby je to beszło bokiem , no i uszka ja pokręcam delkatnie że tez nie m płaczu
a później już dziecko jest przyzwyczajone że kolczyki ma od zawsze i nie łapie nie interesuje się nowościami ;-)
Zobacz załącznik 391470Zobacz załącznik 391469

Ostatnia edycja:
Hej:) Sprzątanie za mną, choć łatwo nie było mając tak duży dom, cóż, uroki. Odradzam posiadania tak wielkiej hacjendy:p J. z Małą u teściowej, zaraz idę pod prysznic:) Dziś J. kupił nowy tv bo ten nasz stary nie chciał współpracować z jego nową konsolą. I teraz mamy tv 3D 42 cale. Fajna sprawa;) Ale odjęło nieźle z budżetu.

ViKamcia ja tam wolę żeby dziecko same zadecydowało czy chce kolczyki czy nie. Choć owszem, podobają mi się kolczyki u 2latek np. A dla tak małych Brzdąców kolczyki to raczej przyjemność dla mamusi/rodziców.
Liza jak już pieczesz to zrób mi babkę:p bo mam smaka, hehe.
Ewi fajnie, że wykopki za Wami. Na pewno to żmudna praca.
Elwirka szybkiego i miłego pogodzenia się:p
Kasiek hehe dobre:D A do pierwszego się podpisuję rękoma i nogami:)
Gosia zdróweczka dla Małej, niech katarek precz pójdzie. I napisz co tam po usg. U nas też Martynka to taka córeczka tatusia.
Młoda ładniutka jesteś a jaki masz fajny kolor włosów:) Gdybym nie była blada może bym się skusiła:p A Rafcio rośnie strasznie szybko:) zaraz mi się przypomina Martyncia w jego wieku:)

Hej jestem:)

Vegas też mam duży dom to znaczy teściowie mają znam ten ból;/

Kamcia Emma urocza i jak pięknie się śmieje:)

Ewi jak dobrze że masz już po wykopkach:) Sorry miało być bez ostatniego zdania żeby kopiować bo nie chciałam łańcuszka z tego robić po prostu się śpieszyłam i zapomniałam wykasować;/

Herbatko zdrówka:) teraz chyba wszyscy po kolei;/

Liza a jakoś tak zabawowy nastrój dziś miałam:) Mmmm ciasto z gruszkami nie jadłam:)

Nancy
u nas w nocy też zimno wczoraj sprawdzałam:) Miłej gościny jutro:)

Gosdia widzę ręce pełne roboty jak u każdej:)

Agnieszka zdrówka dla małego:)

Elwirka spokojnie mam nadzieje że już się pogodziliście ja też rano rzucałam czym popadnie a potem przepraszałam bo się z nim pokłóciłam a że miałam małego kaca to nic mi nie pasowało;/ Będzie dobrze:)

Młoda fajny kolorek i taki aksamitny:) Mały super a Ty jakbyś z wakacji wróciła w ciepłych krajach:)

Hehehe dopiero się ogarnęłam żeby coś napisać:) A więc tak wyjście się udało jak weszłam do lokalu okazało się że przy stoliku będę jedną dziewczyną... Wszyscy pozostawiali dziewuchy w domu a tylko mój maż nie ale było fajnie pośmiałam się i w ogóle wróciliśmy o 2 bo teściowa zadzwoniła że mała nie chce spać wchodzimy a ona się z nas śmieje;/ W ogóle rano odbywała karę w babci pokoju bo nie chciała rajstop założyć i wpadła w taki szał że mało ze schodów nie spadła i zamknęłam ją w pokoju co 3 minuty przychodziłam i pytałam czy założy rajstopy i się przytuli trwało to 15 min... Chyba bunt 2 latka przyszedł równo z 2 urodzinami;/ A i jest straszliwe zazdrosna o C jak go całuje albo przytulam to mnie bije właśnie razem zasneli ja tez idę spać bo jakaś zmęczona jestem zimno mi cały dzień i się trzęsę;)

reklama
hej

kasiek spróbuj takiego ciasta z gruszkami,jest pyszne;-)
i wspolczuje buntu ;P
kamcia mała jest sliczna i ten jej usmiech :-D

Ide na dwór z chlopakami, Hania w kosciele;P potem obiad przyszykuje i tyle;P
Pogoda znów u nas piękna:-) a od jutra moze padac;P ehhh

Do góry